Blue Label Ghost and Rare Port Dundas: Το νέο Johnnie Walker συνδυάζει ουίσκι από αποστακτήρια «φαντάσματα»

Το νέο πολυτελές blended ουίσκι Blue Label Ghost and Rare Port Dundas αποτελεί την πέμπτη κυκλοφορία της σειράς Blue Label Ghost and Rare του Johnnie Walker. Περιλαμβάνει ουίσκι που έχουν σωθεί από αποστακτήρια που είναι πλέον κλειστά και συνοδεύεται από ένα περιορισμένης έκδοσης NFT.
Blue Label Ghost and Rare Port Dundas: Το νέο Johnnie Walker συνδυάζει ουίσκι από αποστακτήρια «φαντάσματα»

Η πέμπτη κυκλοφορία της σειράς Blue Label Ghost and Rare της Johnnie Walker περιλαμβάνει για άλλη μια φορά ουίσκι από αποστακτήρια «φαντάσματα», μαζί με μερικά άλλα σπάνια malt. Και, όπως πλέον φαίνεται να συμβαίνει με κάθε κυκλοφορία ουίσκι υψηλής ποιότητας, συνοδεύεται από ένα περιορισμένης έκδοσης NFT.

Διαβάστε ακόμα: Rare Hare 1953 Anniversary Edition - Το πρώτο ουίσκι του Playboy έρχεται να μιλήσει στις αντρικές καρδιές

Η περιορισμένη έκδοση είναι διαθέσιμη μέσω του Blockbar, και τα 75 σετ περιλαμβάνουν ένα πραγματικό μπουκάλι, ένα ψηφιακό μπουκάλι (πάλι, γιατί;) και πρόσβαση σε ορισμένες εικονικές εμπειρίες. Φυσικά, το πιο σημαντικό στοιχείο εδώ είναι το πραγματικό, φυσικό, μη εικονικό ουίσκι το οποίο μπορείτε πραγματικά να ρίξετε σε ένα ποτήρι και να δοκιμάσετε, σε αντίθεση με την έκδοση με ολόγραμμα AI cyborg.

Για αυτή τη νέα κυκλοφορία, η master blender Dr Emma Walker επέλεξε διάφορα ουίσκι από τα άφθονα αποθέματα της Diageo, με τρία βασικά υγρά στο μείγμα από αποστακτήρια που δεν υπάρχουν πλέον.

Η ραχοκοκαλιά είναι ένα grain ουίσκι από το Port Dundas, ένα αποστακτήριο της Γλασκώβης που κάποτε ήταν ένα από τα μεγαλύτερα στη Σκωτία αλλά έκλεισε και κατεδαφίστηκε το 2010. «Το Port Dundas ήταν, στην εποχή του, ένα από τα καλύτερα αποστακτήρια ουίσκι στον κόσμο », ανέφερε η Walker, «και οι σπάνιες εκφράσεις που έχουμε επιλέξει από τις εφεδρείες μας είναι μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές που έχει δημιουργήσει ποτέ. Η αργή τους ωρίμανση επιτρέπει στον γλυκό και λεπτό χαρακτήρα των κόκκων να ανθίσει».

Εικόνα
H master blender Dr Emma Walker (Πηγή: Diageo)

Υπάρχουν δύο άλλα ουίσκι σε αυτό το μείγμα Johnnie Walker, από τα αποστακτήρια Cambus και Brora. Το πρώτο ήταν ένα αποστακτήριο ουίσκι σιτηρών που έκλεισε στις αρχές της δεκαετίας του '90, ενώ το δεύτερο σταμάτησε να λειτουργεί το 1983 αλλά άνοιξε ξανά πέρυσι και θα παράγει ξανά ουίσκι.

Τα υπόλοιπα ουίσκι του μείγματος προέρχονται από ονόματα που μπορεί να είναι λιγότερο γνωστά σε όλους εκτός από τους πιο αφοσιωμένους οπαδούς των σκωτσέζικων αποσταγμάτων: Cameronbridge, Glenkinchie, Clynelish, Dailuaine και Auchroisk.

Τα ουίσκι ωρίμασαν σε δύο διαφορετικούς τύπους βαρελιών: αμερικάνικη βελανιδιά δεύτερου γεμίσματος και βαριά απανθρακωμένη βελανιδιά πρώτης πλήρωσης. Το καθένα προσέδωσε γεύσεις που κυμαίνονται από κρεμώδη βανίλια έως δρύινα μπαχαρικά.

Για όσους ενδιαφέρονται για το εικονικό ουίσκι, το σετ περιορισμένης έκδοσης θα συνοδεύεται από εικονικά έργα τέχνης από την καλλιτέχνιδα Ivona Tau, η οποία λέγεται ότι αντλεί από στοιχειώδεις δυνάμεις της φύσης και του νερού.
Η σειρά των 75 NFT «αιχμαλωτίζει την αντιπαράθεση μεταξύ της σταθερής ροής του νερού και του νερού που εξημερώνεται σε κάθε μπουκάλι Ghost και Rare Port Dundas», σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Τα σετ θα είναι διαθέσιμα από τις 10 π.μ. EMT την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου μέσω του Blockbar για 775 δολάρια. Εάν ωστόσο ενδιαφέρεστε για κάτι πιο… ανταλλάξιμο, ελέγξτε το τοπικό σας πολυτελές κατάστημα αλκοολούχων ποτών αργότερα αυτόν τον μήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ