Leica Cine 1: Ο πρώτος λέιζερ 4Κ προτζέκτορας μικρής απόστασης προβολής της Leica είναι γεγονός

Ακολουθώντας τη στροφή της βιομηχανίας τηλεοράσεων προς τους προβολείς εξαιρετικά μικρής απόστασης (UST), η Leica, γνωστή για τις εμβληματικές της κάμερες, έρχεται να αποκαλύψει τον πρώτο της προβολέα 4Κ: τον Cine 1.
Leica Cine 1: Ο πρώτος λέιζερ 4Κ προτζέκτορας μικρής απόστασης προβολής της Leica είναι γεγονός

Την τελευταία δεκαετία, οι αλλαγές στην τηλεόραση είναι κατακλυσμιαίες. Από την επικράτηση των οθονών 4K έως την κυριαρχία του Netflix και της διαδικτυακής τηλεόρασης, ο γενικός τρόπος με τον οποίο καταναλώνουμε πολυμέσα, πήρε νέα τροπή κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού που μας καθήλωσε στους καναπέδες για εβδομάδες.

Διαβάστε ακόμα: Leica 0-Series No.105 - Η ακριβότερη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο δημοπρατήθηκε για 14,4 εκατ. ευρώ

Το νέο trend αποτελεί η στροφή της βιομηχανίας προς τους προβολείς εξαιρετικά μικρής απόστασης (UST), οι οποίοι είναι συνήθως μικρότεροι, καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια από τις τηλεοράσεις και είναι λιγότερο κουραστικοί για τα μάτια σας από το να κοιτάτε απευθείας μια συμβατική οθόνη τηλεόρασης.

Αν και οι προβολείς χρησιμοποιούνται πριν από την αυγή της ίδιας της τηλεόρασης, τα τελευταία χρόνια, έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο, τόσο από την ανάπτυξη της τεχνολογίας short-throw όσο και από τη χρήση ανάλυσης 4K και ακόμη και 8K.
Η Leica, γνωστή για τις εμβληματικές της κάμερες, δεν είναι ξένη στην καινοτομία σε όλη την 153χρονη ιστορία της. Τώρα, η γερμανική μάρκα έρχεται να αποκαλύψει τον πρώτο της 4Κ λέιζερ προβολέα: τον Cine 1.

Τοποθετημένος σε πλαίσιο από αλουμίνιο, ο Cine 1 είναι ένας προβολέας εξαιρετικά μικρής απόστασης, πράγμα που σημαίνει ότι προορίζεται να αντικαταστήσει την πραγματική σας τηλεόραση. Αν και η Leica δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την απόσταση που πρέπει να έχει ο προβολέας από τον τοίχο σας, οι περισσότεροι UST μπορούν να προβάλουν εικόνα σε απόσταση μικρότερη από 30 πόντους.

Σύμφωνα πάντως με την εταιρεία, η μονάδα θα μπορεί να εκτοξεύει εικόνα έως και 100 ίντσες με εξαιρετικά φωτεινή ανάλυση 4K. Περιέχοντας ενσωματωμένα ηχεία Surround Dolby Atmos, το διάτρητο σώμα όχι μόνο σας παρέχει ανώτερη ποιότητα ήχου, αλλά επιτρέπει συνεχή αερισμό.

Ο προβολέας λέιζερ Leica Cine 1 δεν αναμένεται να είναι διαθέσιμος μέχρι το επόμενο έτος. Μπορείτε ωστόσο να μάθετε περισσότερα επισκεπτόμενοι τον ιστότοπο της Leica.