Leica 0-Series No.105: Η ακριβότερη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο - Δημοπρατήθηκε για 14,4 εκατ. ευρώ

Μια φωτογραφική μηχανή 0-Series No.105 της Leica, μόλις έγινε η ακριβότερη κάμερα που έχει πουληθεί ποτέ. Το πρωτότυπο μοντέλο ηλικίας σχεδόν ενός αιώνα δημοπρατήθηκε για το ποσό ρεκόρ των 14,4 εκατ. ευρώ στην 40ή ετήσια δημοπρασία Leitz Photographica που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο κτίριο της εταιρείας Leica World στο Wetzlar της Γερμανίας.
Leica 0-Series No.105: Η ακριβότερη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο - Δημοπρατήθηκε για 14,4 εκατ. ευρώ

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός στη φωτογραφία για να γνωρίζει ότι οι κάμερες που υπογράφει η Leica είναι ανάμεσα στις ακριβότερες φωτογραφικές μηχανές της αγοράς. Ωστόσο, ούτε το πιο ακριβό μοντέλο στον κατάλογο της εμβληματικής γερμανικής εταιρείας δεν μπορεί να συναγωνιστεί τη συλλεκτική 0-Series No.105, η οποία πουλήθηκε πρόσφατα σε δημοπρασία για το ποσό ρεκόρ των 14,4 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμα: Leica - Τα πρώτα ρολόγια στην ιστορία της είναι τόσο «Leica» όσο περιμέναμε

Ο Ernst Leitz παρήγαγε μόλις 23 μονάδες αυτών των πρωτότυπων φωτογραφικών μηχανών μεταξύ 1923 και 1924, εκ των οποίων το συγκεκριμένο κομμάτι έμελλε να σηκώσει τον πήχη των ρεκόρ στην 40ή ετήσια δημοπρασία Leitz Photographica.

Η κάμερα ανήκε αρχικά στον Oskar Barnack, έναν Γερμανό φωτογράφο και εφευρέτη, ο οποίος κατασκεύασε τη φωτογραφική μηχανή Liliput μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία έγινε η πρώτη εμπορική φωτογραφική μηχανή 35 χιλιοστών που κυκλοφόρησε ποτέ.

Εικόνα

Να σημειωθεί ότι η τελευταία κάμερα που κατείχε τον τίτλο της πιο ακριβής φωτογραφικής μηχανής στον κόσμο ήταν επίσης ένα πρωτότυπο της σειράς 0, το οποίο δημοπρατήθηκε για περίπου 2,95 εκατ. δολάρια το 2018. Σαφώς, η αξία αυτών των εμβληματικών κομματιών της Leica έχει ανέβει αρκετά από τότε.

Εικόνα

Ως ένα από τα πιο ιστορικά κομμάτια της φετινής δημοπρασίας, δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει το γεγονός ότι αυτή η αιωνόβια σχεδόν κάμερα κατέληξε να είναι η πιο περιζήτητη αντίκα. Ωστόσο, κανείς δεν περίμενε ότι η τελική τιμή της θα ξεπερνούσε κατά τόσο πολύ το προηγούμενο ρεκόρ.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το κειμήλιο της φωτογραφικής ιστορίας, μπορείτε να ρίξτε μια πιο βαθιά ματιά στο 0-Series No. 105 στον ιστότοπο της δημοπρασίας.