TurnT: Η συσκευή της Yamaha Design Lab μετατρέπει τα smartphone σε πικάπ αναπαραγωγής βινιλίων

Η Yamaha Design Lab έκανε το ντεμπούτο της συλλογής Stepping Out of the Slate, με τέσσερις μοναδικές και καινοτόμες συσκευές που ξεπερνούν τα όρια της τεχνολογίας και μας φέρνουν πιο κοντά στη μουσική.
TurnT: Η συσκευή της Yamaha Design Lab μετατρέπει τα smartphone σε πικάπ αναπαραγωγής βινιλίων

Καθώς γινόμαστε όλο και πιο εξαρτημένοι από την τεχνολογία, η Yamaha Design Lab έχει βρει νέους δημιουργικούς τρόπους για να χρησιμοποιεί τα smartphone μας για να μας βυθίσει στην εμπειρία της αναπαραγωγής και της ακρόασης μουσικής.

Διαβάστε ακόμα: Vertu - Επιστρέφει από τη χρεοκοπία με το smartphone VERTU Constellation X Ulm που θα πωλείται μέσω NFT

Ακολουθώντας τις ιδέες της Yamaha Sound Machines από τον περασμένο μήνα, η φίρμα έκανε το ντεμπούτο της συλλογής Stepping Out of the Slate, με τέσσερις μοναδικές και καινοτόμες συσκευές που ξεπερνούν τα όρια της τεχνολογίας και μας φέρνουν πιο κοντά στη μουσική.

Εικόνα

Το πιο αξιοσημείωτο κομμάτι είναι το TurnT, ένα πικάπ που χρησιμοποιεί την οθόνη του smartphone σας ως ακριβώς τα αναλογικά πικάπ. Απλώς επιλέγετε το δίσκο που θέλετε να ακούσετε και τοποθετείτε τη γραφίδα πάνω στην οθόνη καθώς παρακολουθείτε την περιστροφή του εικονικού LP.

Λειτουργεί μάλιστα ως μια πραγματική συσκευή αναπαραγωγής δίσκων, καθώς μπορείτε να μετακινήσετε τη γραφίδα για να αλλάξετε το τραγούδι στο δίσκο. Καταλαμβάνοντας όλη την οθόνη της συσκευής σας ενώ είναι σε χρήση, το TurnT σας αναγκάζει να μην αποσπάστε από τη μουσική που παίζει.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα concept είναι και το Winder, το οποίο μετατρέπει το τηλέφωνό σας σε μουσικό κουτί καθώς χρησιμοποιείτε το πλήκτρο για να το «κουρδίσετε» και αφήνοντάς το ξεκινά η αναπαραγή του τραγουδιού.

Το MusicLight είναι ένα κερί που ενεργοποιεί τη μουσική όταν ανάβει η φλόγα του, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα για ένα ωραίο δείπνο ή συνομιλία δίπλα στο τζάκι.

Τέλος, το RhythmBot είναι ένα σετ τεσσάρων μίνι ρομπότ κρουστών που αντιλαμβάνονται το ρυθμό της μουσικής που παίζετε ζωντανά ή στο τηλέφωνό σας, συνοδεύοντάς και τη συνοδεύει με μεμονωμένους ρυθμούς.

Δεν είναι σαφές προς το παρόν εάν η Yamaha θα βάλει κάποια από αυτά τα concept στην παραγωγή, αλλά και οι τέσσερις συσκευές έχουν δημιουργηθεί ως λειτουργικά πρωτότυπα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις μουσικές καινοτομίες στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της Yamaha.