Gucci: Το πρώην αρχηγείο του οίκου στο Λονδίνο βγαίνει στην αγορά ως έπαυλη 66,6 εκατ. δολαρίων

Το πρώην αρχηγείο της Gucci στο Λονδίνο βγαίνει στην αγορά ως έπαυλη 66,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ιδιωτικό παλάτι των 1.300 τετραγωνικών μέτρων είναι αυτή τη στιγμή το πιο ακριβό ακίνητο στο Mayfair.
Gucci: Το πρώην αρχηγείο του οίκου στο Λονδίνο βγαίνει στην αγορά ως έπαυλη 66,6 εκατ. δολαρίων

Το ακίνητο που κάποτε στέγαζε τα κεντρικά γραφεία της Gucci στο Λονδίνο μόλις βγήκε στην αγορά για πώληση αντί 66,6 εκατ. δολαρίων ή για μίσθωση αντί 46.000 ευρώ την εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Διαβάστε ακόμα: Μπιλ Γκέιτς - Με 170 εκατ. δολάρια αγόρασε το Palazzo Marini στη Ρώμη - Θα το κάνει εξάστερο ξενοδοχείο

Η βίλα στην Grafton Street, που βρίσκεται σε μια από τις κορυφαίες περιοχές της πόλης, το Mayfair, χρονολογείται από το 1769 και κάποτε ήταν επίσης το σπίτι ενός Βρετανού Λόρδου Ύπατου Καγκελαρίου.

Εικόνα

Η έπαυλη, η οποία έχει υποστεί μια εκτεταμένη ανακαίνιση, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ανέσεων οκτώ υπνοδωμάτια, πισίνα, ωδείο, γυμναστήριο και κινηματογράφο. Οι εσωτερικοί χώροι είναι διατεταγμένοι σε υπόγειο, κάτω ισόγειο, ισόγειο και τέσσερις επάνω ορόφους.

Εικόνα

Το παλάτι σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα σερ Ρόμπερτ Τέιλορ σε νεοκλασικό στιλκαι διαθέτει ψηλές οροφές από φύλλα χρυσού, γεωργιανά τζάκια και μαρμάρινη επένδυση.

Παρόλο που έχει αναστηλωθεί, η κληρονομιά της έπαυλης παραμένει τόσο ιστορική όσο και οι πρώην κάτοικοί της. Κάποια στιγμή, ήταν η κατοικία του γνωστή Λόρδου Brougham, ενός Βρετανού πολιτικού του 19ου αιώνα που έγινε Λόρδος Ύπατος Καγκελάριος το 1830.

Εικόνα

Το 1998, η Gucci αγόρασε το ακίνητο, τρία χρόνια αφότου ονόμασε τον Αμερικανό σχεδιαστή Tom Ford ως δημιουργικό διευθυντή. Η απόφαση να μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία του ιταλικού οίκου μόδας από το Μιλάνο στο Λονδίνο προήλθε από την Invescorp, η οποία ανέλαβε την ιδιοκτησία της εταιρείας το 1994.

Εικόνα

Το επενδυτικό ταμείο ήθελε να απομακρύνει το εμπορικό σήμα από τη δολοφονία του Maurizio Gucci από την πρώην σύζυγό του το 1995. Σε μια προσπάθεια επανεκκίνησης, το παλάτι του Λονδίνου έγινε επίσημα η νέα έδρα της εταιρείας και υποβλήθηκε σε ανακαίνιση 24 μηνών με τις εργασίες να ολοκληρώνονται το 2000.

Εικόνα

Σήμερα, αυτό που ήταν η κύρια αίθουσα συνεδριάσεων της Gucci είναι τώρα η τραπεζαρία του πρώτου ορόφου του σπιτιού. Ο δεύτερος και ο τρίτος όροφος κάποτε χρησίμευαν ως γραφεία για την ομάδα δημοσίων σχέσεων του οίκου μόδας, το τμήμα πληροφορικής και το λοιπό προσωπικό. Ο τέταρτος όροφος ήταν ο χώρος εργασίας του πρώην CEO, Domenico De Sole. Διαθέτει παρακείμενο χώρο ηλιοθεραπείας και θολωτό δοκάρι στην οροφή.

Εικόνα

«Η πρώην έπαυλη Gucci, η παγκόσμια έδρα της φίρμας, είναι τώρα το καλύτερο σπίτι του Mayfair προς πώληση ή ενοικίαση αυτή τη στιγμή. Είναι εδώ που ο Tom Ford και ο Domenico De Sole διασκέδασαν με τους Alexander McQueen, Anna Wintour και François Pinault και όπου ο Καγκελάριος Λόρδος Brougham συαντούσε τη βασίλισσα Victoria και τον δούκα του Wellington», δήλωσε ο Gary Hersham, ιδρυτικός διευθυντής της Beauchamp Estates, της εταιρείας στην οποία ανατέθηκε η πώληση ή την ενοικίαση του αρχοντικού.

Εικόνα

Το αν οι επόμενοι κάτοικοι του παλατιού θα προσθέσουν ένα νέο κεφάλαιο στην πλούσια ιστορία του είναι ένα ανοιχτό ερώτημα. Ένα πράγμα είναι βέβαιο, ωστόσο: Θα πληρώσουν πολύ περισσότερα για την ευκαιρία από ό,τι ο Λόρδος Brougham.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ