Ζακ Γαλιφιανάκης: Πώς ο λιτός τρόπος ζωής του Έλληνοαμερικανού ηθοποιού βάζει τα γυαλιά στο Χόλιγουντ

Ζακ Γαλιφιανάκης: Πώς ο λιτός τρόπος ζωής του Έλληνοαμερικανού ηθοποιού βάζει τα γυαλιά στο Χόλιγουντ

Ο Ζακ Γαλιφιανάκης, ο δικός μας άνθρωπος στο Χόλιγουντ, φαίνεται ότι αποτελεί την παραδειγματική παραφωνία στο χλιδάτο life style των ηχηρών ονομάτων των show biz. Παρά το γεγονός ότι έχει 40 εκατ. δολάρια στην τράπεζα, ο ελληνοαμερικανός ηθοποιός ζει μια αρκετά απλή ζωή.

Διαβάστε ακόμα: Dwayne Johnson - Ο The Rock έκανε δώρο-έκπληξη στη μαμά του σπίτι 3,48 εκατ. δολαρίων

Με ελληνικές ρίζες από την Κρήτη (από τη μεριά του πατέρα του) και καταγωγή από τη Βόρεια Καρολίνα, ο Ζακ Γαλιφιανάκης ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στις μαζικές επικοινωνίες στο North Carolina State University πριν μπει στον κόσμο της ψυχαγωγίας στο Χόλιγουντ.

Πήρε μια πρώτη γεύση κωμωδίας όταν πρωταγωνίστησε στο «Boston Common», μια εκπομπή του NBC, και εργάστηκε ως συγγραφέας για δύο εβδομάδες στο εμβληματικό σκετς κωμικό σόου «Saturday Night Live».

Ο Γαλιφιανάκης έγινε γνωστός στο τμήμα του Comedy Central το 2001, κάτι που τον οδήγησε σε δευτερεύοντες ρόλους σε ταινίες. Κέρδισε την παγκόσμια αναγνώριση για την παράσταση «Funny or Die Between Two Ferns With Zach Galifianakis» και τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στις ταινίες «Hangover», όπου κέρδισε πάνω από 16 εκατ. δολάρια.

Ο Ζακ Γαλιφιανάκης μπορεί να έχει τεράστια περιουσία, αλλά προτιμά να ζει μια απλή ζωή με την οικογένειά του, μακριά από τη λάμψη του Χόλιγουντ. Αγοράζει μέτρια σπίτια και ακίνητα και του αρέσει να βοηθά όσους χρειάζονται στήριξη. Ας ρίξουμε όμως μια διακριτική ματιά στους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους ξοδεύει ο Ζακ Γαλιφιανάκης την περιουσία του 40 εκατ. δολαρίων.

Ακίνητα

Ο Ζακ Γαλιφιανάκης μεγάλωσε στο Wilkesboro της Βόρειας Καρολίνας, σε ένα σπίτι τριών υπνοδωματίων που κατασκευάστηκε αρχικά το 1950. Η μονοκατοικία έχει ένα σαλόνι με ενσωματωμένο τζάκι, μια ευρύχωρη γωνιά για πρωινό και μια ανοιχτή κουζίνα με μπαρ. Επιπλέον, διαθέτει μεγάλη και ηλιόλουστη αυλή. Μετακομίζοντας στην Καλιφόρνια, αγόρασε ένα σπίτι δύο υπνοδωματίων και ενός μπάνιου για 566.000 δολάρια.

Κατά τη διάρκεια του lockdown, ο Γαλιφιανάκης μετακόμισε στην πατρίδα της σύζυγου του στον Καναδά. Μεταβαίνει στην Καλιφόρνια για δουλειά αλλά προτιμά να μένει εκεί, απολαμβάνοντας τον κρύο καιρό.

Ζωή στη φάρμα

Ο Ζακ Γαλιφιανάκης είναι περισσότερο γνωστός για το χιούμορ του και τους περίεργους χαρακτήρες που υποδύεται στην οθόνη, αλλά αυτό που τον κάνει πραγματικά συναρπαστικό είναι ότι το μέρος της γοητείας των χαρακτήρων του προέρχεται από τον ίδιο τον ηθοποιό.

Καταγόμενος από μια μικρή πόλη, ο Ζακ Γαλιφιανάκης αποφάσισε να αποκτήσει αγροτική γη στη Βόρεια Καρολίνα για να απολαμβάνει την ύπαιθρο, όπως σημειώνει το περιοδοικό GQ. Βρίσκεται 100 χλμ. από το σπίτι της παιδικής του ηλικίας, όπου μεγάλωσε και το ονόμασε Farmageddon.

Το ακίνητο δεν συνοδεύεται από κάποια βίλα με πισίνες, αλλά μια μικρή ξύλινη καλύβα όπου ο ηθοποιός φροντίζει τις ντόπιες γάτες, προτιμόντας τις προφανώς από το συρφετό του Χόλιγουντ.

Ίδιο αυτοκίνητο για είκοσι χρόνια

Ο Ζακ Γαλιφιανάκης μπορεί να έχει οδηγήσει μερικά περίεργα οχήματα στο «Hangover», τρακάροντας μάλιστα μια Mercedes-Benz στα γυρίσματα της ταινίας, αλλά στην πραγματική ζωή προτιμά να οδηγεί ένα μέτριο αυτοκίνητο.

Ενώ ο ηθοποιός δεν επιβεβαίωσε ποτέ τη μάρκα και το μοντέλο του αυτοκινήτου του, ανέφερε ότι οδηγεί το ίδιο υβριδικό αυτοκίνητο για πάνω από είκοσι χρόνια κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο «Jimmy Kimmel Live!» λίγα χρόνια πριν.

Κατά τη διάρκεια του lockdown, εμφανίστηκε στην εκπομπή μέσω Zoom από το αυτοκίνητό του ενώ βρισκόταν στον Καναδά και πήρε συνέντευξη από τον Kimmel με έναν ξεκαρδιστικό τρόπο.

Διαμαρτυρία με stand-Up comedy

Στην εκπομπή του ο Γαλιφιανάκης έχει πάρει συνεντεύξεις και από πολιτικούς συμπεριλαμβανομένων των Μπαράκ Ομπάμα και Χίλαρι Κλίντον. Ωστόσο, ποτέ δεν μοιράστηκε δημόσια τις απόψεις του. Όσον αφορά τους αναπαραγωγικούς νόμους, βρήκε έναν δημιουργικό τρόπο να σταθεί απέναντι στους διαδηλωτές.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, καθώς η νομοθετική συνέλευση στο Τέξας ψήφιζε υπέρ των δικαιωμάτων κατά των αμβλώσεων, ο Ζακ Γαλιφιανάκης μαζί με τη Σάρα Σίλβερμαν διοργάνωσαν ένα event με τοτον τίτλο »A Night Of A Thousand Vaginas» με έσοδα 20.000 δολάρια που διατέθηκαν ως χρηματοδοτήση οργανώσεων υπέρ των αμβλώσεις. Πολλοί κωμικοί προσχώρησαν στο κίνημα, συμπεριλαμβανομένων των Michael Sheen, Mike Mariano, Sarah Thyre και Martha Plimpton.

Φιλανθρωπική δράση

Παράλληλα με τη διοργάνωση παραστάσεων stand-up comedy για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε διάφορα θέματα, ο Ζακ Γαλιφιανάκης έχει κάνει διάφορες πράξεις καλοσύνης προς ανθρώπους και οργανισμούς.

Το 2020, δώρισε 5.000 δολάρια στη γυναικεία ομάδα βόλεϊ κοριτσιών SRHS, η οποία τον ευχαρίστησε για τη γενναιόδωρη βοήθειά του. Μια από τις πιο συγκινητικές ιστορίες συνέβη το 2013 όταν βοήθησε μια άστεγη γυναίκα. Ο ηθοποιός γνώρισε την Elizabeth ‘Mimi’ Haist το 1994 σε ένα πλυντήριο όπου εργαζόταν με επιδοτούμενα φιλοδωρήματα.

Αφού έμαθε ότι η γυναίκα είχε μείνει άστεγη, ο Γαλιφιανάκης της νοίκιασε ένα διαμέρισμα και της πληρώνει το ενοίκιο, όπως αναφέρει το Today. Η γυναίκα παρακολούθησε μάλιστα την πρεμιέρα του «Hangover III» μαζί με τον ηθοποιό.

Όπως φαίνεται στον Ζακ Γαλιφιανάκη αρέσουν τα απλά πράγματα και η μετρημένη ζωή με την οικογένειά του. Ζώντας σε ένα μικρό σπίτι και φροντίζοντας μερικές φορές τη φάρμα του, έχει κατακτήσει την ικανότητα να είναι διάσημος χωρίς ωστόσο τις ενοχλήσεις που αυτό συνεπάγεται.

Γνωστός για το μοναδικό του χιούμορ, ο ηθοποιός έχει δανείσει πρόσφατα τη φωνή του σε διάφορες ταινίες κινουμένων σχεδίων και ακούστηκε τελευταία φορά στο κωμικό μιούζικαλ «The Bob's Burgers Movie» τον Μάιο του 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ