Ιδιωτικά τζετ: Το εσωτερικό αυτού του Boeing Business Jet Max 8 είναι πιο πολυτελές από ένα σπα 5 αστέρων

Το «Retreat» αποτελεί concept design της εταιρείας Greenpoint Technologies για το εσωτερικό ενός αεροπλάνου Boeing Business Jet Max 8. Χάρη στους τοίχους LED, την έντονη παρουσία χλωρίδας και ένα χρυσό ποτάμι που διασχίζει την οροφή, ο σχεδιασμός δίνει μια ριζοσπαστική ατμόσφαιρα της Μητέρας Φύσης στους επιβάτες του αεροσκάφους.
Ιδιωτικά τζετ: Το εσωτερικό αυτού του Boeing Business Jet Max 8 είναι πιο πολυτελές από ένα σπα 5 αστέρων

Αν υπάρχει μια τάση που διακατέχει το σχεδιασμό κατοικιών, yacht και ιδιωτικών τζετ τα τελευταία χρόνια, είναι η ιδέα να φέρουμε την ύπαιθρο στο εσωτερικό. Το design που περιλαμβάνει μεγαλύτερα παράθυρα, ενσωματωμένους μεταβατικούς χώρους, χρώματα και υλικά που δημιουργούν μια φυσική αίσθηση, σηματοδοτεί αυτήν την αισθητική.

Διαβάστε ακόμα: Resilience - Το νέο superyacht 65,5 μέτρων της ISA Yachts είναι ένα πλωτό ξενοδοχείο 5 αστέρων

Η εταιρεία σχεδιασμού Greenpoint Technologies με έδρα το Bothell, στην Ουάσινγκτον, έδωσε μια ακραία εκδοχή του συγκεκριμένου κινήματος με το σχέδιο εσωτερικών χώρων που δημιούργησε για ένα Boeing Business Jet Max 8.

Εικόνα

Το «Retreat» βασίζεται στην αναδημιουργία της αίσθησης ενός πολυτελούς σπα. Δεν έχει τραβήξει μόνο την προσοχή των αγοραστών αλλά και των επιτροπών βραβείων. Το concept είναι ανάμεσα στους φιναλίστ στο Society of British & International Design Awards και πρόσφατα κέρδισε ένα διεθνές βραβείο στην κατηγορία Yacht & Aviation.

«Το “Retreat” είναι ένα πρωτότυπο εσωτερικό της Greenpoint Design και αυτό το βραβείο αναδεικνύει το τεράστιο ταλέντο ολόκληρης της ομάδας μας», δήλωσε η Annika Svore Wicklund, διευθύντρια σχεδίασης της Greenpoint. «Μαζί πετύχαμε ένα διαχρονικό, κομψό εσωτερικό, εξοπλισμένο με προοδευτικές τεχνολογίες και πολυτέλεια εμπνευσμένη από ένα σπα παγκόσμιας κλάσης».

A post shared by Greenpoint Technologies (@greenpointtechnologies)

Η Greenpoint συνέθεσε το επιθυμητό αποτέλεσμα διατηρώντας τις ανέσεις υψηλής τεχνολογίας που περιμένουν οι επιβάτες αεροπλάνων, τι οποίες όμως έκρυψε σε προσαρμοσμένα ντουλάπια που ενσωματώθηκαν στο ρέον σχέδιο.

Γυαλιστερά φωτιστικά και επιφάνειες με καμπυλωτά προφίλ και περιστρεφόμενες καρέκλες που μοιάζουν με κάψουλες προσθέτουν μια αίσθηση διαστημικής εποχής, αλλά όλα τα άλλα σχετικά με τον χώρο οδηγούν σε μια αίσθηση φύσης και χαλάρωσης.

Εικόνα

Οι τοίχοι στην άτρακτο καλύπτονται από οργανικές οθόνες LED που προβάλλουν βίντεο του προορισμού ή λήψεις από κάμερες υψηλής ευκρίνειας που είναι τοποθετημένες στο εξωτερικό του αεροπλάνου. Η οροφή, που αποτελείται από μεμονωμένα πάνελ, έχει ένα γυαλιστερό μεταλλικό φινίρισμα σχεδιασμένο να μιμείται ένα ποτάμι που ρέει.

Αλλού, η σύνδεση με τη φύση τονίζεται με τη μορφή ζωντανών φυτών ή εσωτερικά φωτισμένα «παρτέρια» που προσφέρουν γήινα αρώματα και πινελιές πράσινου, ηρεμώντας τις αισθήσεις και ζεσταίνοντας την ατμόσφαιρα.

Εικόνα

Το αεροσκάφος BBJ Max 8 διαθέτει ταχύτητα πτήσης 470 κόμβων με εμβέλεια 6.555 μιλίων (10.500 χλμ. περίπου). Διαθέτει επίσης 95 τετραγωνικά μέτρα εσωτερικού χώρου. Οι τυπικές χωροταξικές ρυθμίσεις περιλαμβάνουν μια μεγάλη καμπίνα, δύο μπάνια και δύο μεγάλους χώρους καθισμάτων ενώ ο αριθμός των θέσεων μπορεί να κυμαίνεται από οκτώ έως 18.

Εικόνα

Η τιμή ενός τέτοιου αεροπλάνου με εσωτερικό όπως το «Retreat» ξεπερνά πιθανότατα τα 100 εκατ. δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ