Ziggy: Το νέο ρομπότ της EV Safe Charge σάς βρίσκει θέση για πάρκινγκ και φορτίζει το ηλεκτρικό αυτοκίνητό σας

O Ziggy, το νέο κινητό ρομπότ που μόλις παρουσίασε η EV Safe Charge, θα σας βρει μια θέση στάθμευσης, θα την κρατήσει για εσάς και στη συνέχεια θα φορτίσει τη μπαταρία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου σας ενώ εσείς κάνετε τα ψώνια σας.
Ziggy: Το νέο ρομπότ της EV Safe Charge σάς βρίσκει θέση για πάρκινγκ και φορτίζει το ηλεκτρικό αυτοκίνητό σας

Η φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων γίνεται ολοένα και πιο εύκολη υπόθεση, καθώς η ηλεκτροκίνηση αναπτύσσεται ραγδαία. Τελευταία προσθήκη στο οπλοστάσιο των καινοτομιών που ξεφυτρώνουν στον τομέα είναι ο Ziggy, το ρομπότ που μόλις παρουσίασε η EV Safe Charge.

Διαβάστε ακόμα: ZipCharge Go - Ο φορητός φορτιστής ηλεκτρικού αυτοκινήτου που αλλάζει το παιχνίδι

Σύμφωνα με το Electrek, o Ziggy μπορεί να φορτίζει το ηλεκτρικό σας όχημα ενώ εσείς κάνετε διάφορες δουλειές. Μόλις κλείσετε τη διάρκεια φόρτισης που επιθυμείτε, το κυλιόμενο ρομπότ θα εντοπίσει μια ελεύθερη θέση στο πάρκινγκ, θα κάνει κράτηση και, στη συνέχεια, θα φορτίσει τη μπαταρία του οχήματός σας ενώ εσείς κάνετε τα ψώνια σας, βλέπετε μια ταινία στον κινηματογράφο ή απολαμβάνετε ένα δείπνο στο αγαπημένο σας εστιατόριο.

Για να κάνετε κράτηση και να καλέσετε τον Ziggy, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε είτε μια εφαρμογή για smartphones είτε το σύστημα ψυχαγωγίας του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου. H EV Safe Charge δεν έχει αποκαλύψει τον ρυθμό με τον οποίο θα μπορεί να φορτίζει το ρομπότ το όχημά σας, ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Eletrek, με το λανσάρισμα του Ziggy θα είναι διαθέσιμη η φόρτιση Επιπέδου 2 (από 1,5 έως 130 χλμ. την ώρα).

Εικόνα

Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι απώτερος στόχος είναι η φόρτιση Επιπέδου 3 (5-32 χλμ. ανά λεπτό). Όταν ολοκληρωθεί η φόρτιση της μπαταρίας σας, ο Ziggy θα επιστρέψει στην αρχική του βάση, όπου θα επαναφορτιστεί χρησιμοποιώντας είτε το ηλεκτρικό δίκτυο του πάρκινγκ, την ηλιακή ενέργεια, την αποθηκευμένη ενέργεια στις μπαταρίες του ή ένα μείγμα και των τριών.

Ο Ziggy ακούγεται σίγουρα πολλά υποσχόμενος, μολονότι υπάρχουν μερικά πιθανά μειονεκτήματα. Το πρώτο είναι ότι το ρομπότ θα είναι εξοπλισμένο με δύο μεγάλες οθόνες αφής. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την εμφάνιση σχετικών πληροφοριών, ωστόσο οι φωτογραφίες της συσκευής που δημοσίευσε η EV Safe Charge υποδηλώνουν επίσης ότι η συσκευή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως κυλιόμενο διαφημιστικό πάνελ.

Εικόνα

Το δεύτερο, το οποίο επισήμανε το New Atlas, είναι το εάν το μηχάνημα μπορεί ή όχι να λειτουργήσει όπως έχει προγραμματιστεί σε ένα γεμάτο πάρκινγκ. Στην πραγματικότητα, όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει στους χώρους στάθμευσης των μεγάλων εμπορικών κέντρων, ειδικά σε περιόδους γιορτών ή εκπτώσεων που κυριολεκτικά χύνεται αίμα για μια άδεια θέση. Με άλλα λόγια άντε να πείσεις κάποιον που ψάχνει 20 λεπτά να παρκάρει ότι η κενή θέση που μόλις βρήκε είναι δική σου επειδή την έχει κρατήσει ένα ρομπότ.

Εικόνα

Πάντως, δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για να δούμε τον Ziggy σε δράση. Η EV Safe Charge δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ακριβή ημερομηνία λειτουργίας, σχεδιάζει ωστόσο να βάλει το ρομπότ στην παραγωγή το επόμενο έτος. Μάλιστα τοποθεσίες στο Σαν Φρανσίσκο και στο Μπρούκλιν έχουν ήδη συμφωνήσει να δοκιμάσουν τη νέα τεχνολογία.

Μένει να δούμε αν εκτός από το πάρκινγκ και τη φόρτιση του αυτοκινήτου, ο Ziggy θα μπορέσει να διαχειριστεί και την οργή των απελπισμένων καταναλωτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ