Spend it: ZipCharge Go: Ο φορητός φορτιστής ηλεκτρικού αυτοκινήτου που αλλάζει το παιχνίδι

Με τον φορητό φορτιστή ηλεκτρικού αυτοκινήτου Go, η ZipCharge δίνει μια πρωτοποριακή λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ηλεκτροκίνησης: την προσβασιμότητα σε πηγές ενέργειας για τη φόρτιση του αυτοκινήτου σας οπουδήποτε.
Spend it: ZipCharge Go: Ο φορητός φορτιστής ηλεκτρικού αυτοκινήτου που αλλάζει το παιχνίδι

Ένα από τα μεγάλα εμπόδια στην καθολική επικράτηση της ηλεκτροκίνησης είναι η έλλειψη επιλογών φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ένα μεγάλο μέρος των νοικοκυριών στους αστικούς ιστούς δεν μπορούν να φορτίσουν το αυτοκίνητο στο σπίτι επειδή δεν διαθέτουν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, νοικιάζουν πάρκινγκ ή απλά παρκάρουν στο δρόμο. Αυτή η έλλειψη προσβασιμότητας αφήνει τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων με μία επιλογή, όπου φυσικά αυτή υπάρχει: τη δημόσια φόρτιση, η οποία είναι αφενός άβολη και ακριβή, αφετέρου αναξιόπιστη και χρονοβόρα.

Διαβάστε ακόμα: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο - Μόλις 1 στα 8 σημεία φόρτισης στην Ε.Ε. διαθέτει γρήγορους ταχυφορτιστές

Έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης, οι άνθρωποι της ZipCharge δημιούργησαν ένα powerbank που μπορεί να χωρέσει στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου. Το ZipCharge Go είναι ένα φορητός φορτιστής ηλεκτρικού αυτοκινήτου που έχει το μέγεθος μιας κυλιόμενης βαλίτσας. Το ZipCharge Go διαθέτει τροχούς για εύκολη μεταφορά και μπορεί να φορτιστεί από οποιαδήποτε ηλεκτρική πρίζα.

Εικόνα
Το ZipCharge Go είναι ένα φορητός φορτιστής ηλεκτρικού αυτοκινήτου που έχει το μέγεθος μιας κυλιόμενης βαλίτσας (Πηγή: ZipCharge / YouTube) 

Ανάλογα με τη χωρητικότητα του Go και το όχημα, το ZipCharge Go μπορεί να παρέχει στο EV σας αυτονομία έως και 65 χιλιόμετρα περίπου. Σίγουρα δεν εξασφαλίζετε τα χιλιόμετρα ενός ταξιδιού, ωστόσο το Go σας επιτρέπει να αντιμετωπίσετε τις καθημερινές μετακινήσεις σας. Αυτός, άλλωστε ήταν και ο στόχος της ZipCharge στο σχεδιασμό του powerbank.

Εικόνα
To ZipCharge Go μπορεί να φορτίσει πλήρως το όχημά σας σε περίπου 30 με 60 λεπτά (Πηγή: ZipCharge / YouTube) 

Το άλλο εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό του ZipCharge Go είναι η γρήγορη φόρτιση, καθώς μπορεί να φορτίσει πλήρως το όχημά σας σε περίπου 30 με 60 λεπτά. Επιπλέον, το ZipCharge Go μπορεί να συνδεθεί σε οποιοδήποτε υβριδικό ή ηλεκτρικό αυτοκίνητο που διαθέτει τυπικό βύσμα Τύπου 2.

Εικόνα
Mπορείτε να ελέγξετε το ZipCharge Go μέσω της εφαρμογής Go (Πηγή: ZipCharge / YouTube) 

Τέλος, μπορείτε να ελέγξετε το ZipCharge Go μέσω της εφαρμογής Go, η οποία προγραμματίζει αυτόματα τη χρέωση σύμφωνα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος αλλά και παρέχει ενημερώσεις κατάστασης. Η ZipCharge δεν έχει κοινοποιήσει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας για το Go. Αυτό που ωστόσο έχει ανακοινώσει είναι πως εκτός από αγορά θα υπάρχει και η δυνατότητα μίσθωσης στις ΗΠΑ για περίπου 67 $ το μήνα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της ZipCharge.