Gucci Town: Η Gucci μπαίνει στο Metaverse «χτίζοντας» μια ολόκληρη πόλη στο Roblox

H Gucci Town είναι η νέα γειτονιά του διάσημου οίκου μόδας. Ο μόνιμος χώρος διαθέτει ένα καφέ, εκθεσιακούς χώρους και μια περιοχή παιχνιδιών, όλα οργανωμένα γύρω από μια πλατεία με το λογότυπο της μάρκας. Μην βιαστείτε να την βρείτε στο χάρτη. Η νέα διαδραστική πόλη είναι εικονική και βρίσκεται στο Metaverse.
Gucci Town: Η Gucci μπαίνει στο Metaverse «χτίζοντας» μια ολόκληρη πόλη στο Roblox

Μετά την εγκατάσταση ορισμένων προσωρινών εμπειριών στην παγκόσμια πλατφόρμα gaming Roblox, η Gucci παρουσίασε την Παρασκευή 27 Μαΐου την Gucci Town, έναν μόνιμο προορισμό που φέρνει ορισμένες από τις προσφορές του διάσημου οίκου μόδας στο ολοένα και αυξανόμενο κοινό της στο Metaverse.

Διαβάστε ακόμα: Metaverse - Ψηφιακή γη για 1,4 εκατ. δολάρια αγόρασε ο σχεδιαστής μόδας Philipp Plein

Οι επισκέπτες της πόλης μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από δραστηριότητες και εμπειρίες αγορών. Οργανωμένη γύρω από μια κεντρική πλατεία με τη μορφή του διπλού λογότυπου G της Gucci, η πόλη διαθέτει τα πάντα: από ψηφιακή μπουτίκ μέχρι μια καφετέρια, όπου οι θαυμαστές της ιταλικής μάρκας μπορούν να συνδεθούν και να κάνουν παρέα.

Οι δραστηριότητες της πόλης διευρύνονται φυσικά και πέρα από τις αγορές. Μια πύλη θα σας μεταφέρει σε μια περιοχή που ονομάζεται Mini Game Heights, όπου μπορείτε να ανταγωνιστείτε σε μια ποικιλία προκλήσεων, όπως το Tile Takeover και το Rising tides.

Εικόνα

Η εικονική γειτονιά διαθέτει επίσης Creative Corner, όπου φτιάχνετε τα δικά σας εικονικά έργα τέχνης χρησιμοποιώντας ειδικά μοτίβα, χρώματα και σχήματα. Ένας εκθεσιακός χώρος σε κοντινή απόσταση, με το όνομα Vault Plaza -εμπνευσμένο από το νέο διαδικτυακό κατάστημα Vault concept της εταιρείας- φιλοξενεί μερικές από τις τελευταίες προσφορές προϊόντων και συνεργασίες της Gucci.

Το Gucci Shop, ακριβώς μετά τη στροφή από το Vault Plaza, θα προσφέρει ψηφιακά αντικείμενα που μπορείτε να συλλέξετε ή να χρησιμοποιήσετε για να ντύσετε το avatar σας. Στον εικονικό χώρο θα βρείτε εξαιρετικά λεπτομερή κομμάτια μόδας, καθώς αξιοποιούν στο έπακρο την τεχνολογία «Layered Clothing» της Roblox για ένα υπερρεαλιστικό εφέ σχεδιασμένο να ταιριάζει σε όλους τους σωματότυπους avatar.

Εικόνα

Τέλος, το καφέ Power-Up Place είναι ένας χαλαρός χώρος όπου μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα από τις δραστηριότητες και να συνδεθείτε με άλλους χρήστες. Όσο περισσότερο βυθίζεστε στην κοινότητα, τόσο περισσότερο αναταμείβεστε με το ψηφιακό νόμισμα της φίρμας, τα GG Gems, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στις εικονικές αγορές σας.

Εικόνα

«Η Gucci Town είναι αφιερωμένη σε όσους αναζητούν το απροσδόκητο από έναν καθηλωτικό χώρο που μεταφράζει το όραμα του Alessandro Michele σε μια ζωντανή αφήγηση», αναφέρει η φίρμα σε ανακοίνωσή της. «Καθένας από τους χώρους της Gucci Town θα ενημερώνεται τακτικά με νέο περιεχόμενο εμπνευσμένο από συζητήσεις για το μέλλον του οίκου μόδας στο metaverse».

Η Gucci Town είναι η νέα προσθήκη στη λίστα εικονικών κοινοτήτων που εγκαινιάστηκε πρόσφατα από άλλες επώνυμες εταιρείες μόδας. Η Ralph Lauren, για παράδειγμα, λάνσαρε πέρυσι μια παρόμοια ιδέα στο Roblox, όπου έδωσε στους χρήστες πρόσβαση σε μια ολόκληρη συλλογή αθλητικών ειδών με θέμα το χειμώνα.

Η συνεργασία της Balenciaga και της Fornite έγινε πρωτοσέλιδο για την προσφορά εμπορευμάτων στο παιχνίδι και στον πραγματικό κόσμο, κάτι που μάλλον πρέπει να λάβουμε ως προφητεία, λαμβάνοντας υπόψη ότι η γραμμή μεταξύ της πραγματικής και της εικονικής μας ζωής γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο δυσδιάκριτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ