Metaverse: Ψηφιακή γη για 1,4 εκατ. δολάρια αγόρασε ο σχεδιαστής μόδας Philipp Plein

Η αγορά ακινήτων στο Metaverse φαίνεται πως είναι ήδη μια βιομηχανία με κέρδη εκατομμυρίων κυρίως σε κρυπτονομίσματα. Όλο και περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι φαίνεται ότι αγοράζουν «μια γωνιά» ψηφιακού σύμπαντος με πιο πρόσφατο τον Γερμανό σχεδιαστή μόδα Philipp Plein, ο οποίος μόλις αγόρασε γη στο Μetaverse αξίας 1,4 εκατ. δολαρίων
Metaverse: Ψηφιακή γη για 1,4 εκατ. δολάρια αγόρασε ο σχεδιαστής μόδας Philipp Plein

Χωρίς να μπορούμε ακόμη να αντιληφθούμε ακριβώς τη συνολική διάσταση της έννοιας του real estate στο Metaverse, οι ειδήσεις που έρχονται στην επικαιρότητα προδίδουν μια τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα με τζίρο εκατομμύρια δολάρια, κυρίως μέσω κρυπτονομισμάτων.

Διαβάστε ακόμα: Zhao Changpeng - Από υπάλληλος στα McDonald's, δισεκατομμυριούχος κρυπτονομισμάτων

Το τελευταίο deal που είδε τα φώτα της δημοσιότητας ήταν η πρόσφατη αγορά ενός οικοπέδου από τον σχεδιαστή πολυτελείας Philipp Plein στην πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας 3D, Decentraland, για 1,4 εκατ. δολάρια.

Η πώληση πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας 510.000 Manas, που είναι το κρυπτονόμισμα της ίδιας της πλατφόρμας. Η τοποθεσία, η οποία τώρα ονομάζεται Plein Plaza, καλύπτει 65 αγροτεμάχια Decentraland, που ισοδυναμούν με περίπου 16.400 τετραγωνικά μέτρα.

Η έκταση θα αναπτυχθεί περαιτέρω από τον ψηφιακό καλλιτέχνη Antoni Tudisco και τον Jason Rosenstein, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του οίκου δημοπρασιών NFT Portion. Προς το παρόν, το έργο περιλαμβάνει καταστήματα, χώρους διασκέδασης, μουσείο τέχνης, ξενοδοχείο και πολυτελείς κατοικίες.

Ο ίδιος ο Plein δηλώνει «περήφανος» που έκανε αυτή τη μετακίνηση στο Metaverse «τόσο νωρίς στην ανάπτυξη και την ίδρυση αυτού του νέου σύμπαντος». Ο Γερμανός σχεδιαστής πρόσθεσε: «Είμαστε εκεί για να μείνουμε και να αναπτύξουμε και να μοιραστούμε τη δημιουργικότητα όλων των εμπορικών σημάτων μας -Philipp Plein, Plein Sport και Billionaire- επίσης σε αυτή τη νέα διάσταση της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης στην οποία προσωπικά πιστεύω πολύ».

Θυμίζουμε ότι λίγο καιρό πριν, ένας πλούσιος θαυμαστής του Snoop Dog αγόρασε επίσης τρία τεμάχια «ψηφιακής γης», τα οποία βρίσκονται δίπλα στην ψηφιακή βίλα του σούπερ σταρ της rap στο Metaverse για 1,3 εκατ. δολάρια.

Όσο θολή λοιπόν κι αν η είναι η έννοια των ακινήτων στο Metaverse για το ευρύ κοινό, φαίνεται ότι ήδη η βιομηχανία της πολυτέλειας έχει αρχίσει να μετακομίζει ολοκληρωτικά στο ψηφιακό σύμπαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ