H Lamborghini των θαλασσών - Το ταχύπλοο της τουρκικής εταιρείας Naval Yachts εμπνέεται από τα supercars

Η τουρκική ναυπηγική εταιρεία Naval Yachts μόλις παρουσίασε ένα concept yacht που παίρνει έμπνευση από τα supercars. Το 27μετρο ταχύπλοο LXT88 δανείζεται στοιχεία από τα μοντέλα της Lamborghini ενώ οι δύο 12κύλινδροι κινητήρες του του δίνουν τη δυνατότητα να κινείται με τελική ταχύτητα 42 κόμβων.
H Lamborghini των θαλασσών - Το ταχύπλοο της τουρκικής εταιρείας Naval Yachts εμπνέεται από τα supercars

Supercars και superyachts ίσως τελικά να μην είναι και τόσο διαφορετικά. Εξίσου κομψά και γρήγορα, έκαστο στην κατηγορία του, είναι συνώνυμα της πολυτέλειας και του υψηλού σχεδιασμού. Απαιτούν επίσης υψηλό επίπεδο δεξιοτεχνίας και φυσικά βαθιές τσέπες.

Διαβάστε ακόμα: Zion - Εμπνευσμένο από μια Μαύρη Τρύπα, το φουτουριστικό yacht μοιάζει με μυθικό θαλάσσιο πλάσμα 110 μέτρων

Η ανερχόμενη τουρκική ναυπηγική εταιρεία Naval Yachts, προσπάθησε να φέρει ακόμα πιο κοντά τις δύο κατηγορίες. Η εταιρεία, που ξεκίνησε το 2008 ως στούντιο σχεδιασμού πριν ανοίξει ναυπηγείο στην Αττάλεια, αποκάλυψε ένα νέο concept σκάφος εμπνευσμένο από την αεροδυναμική των ταχύτερων αυτοκινήτων του κόσμου.

Εικόνα

«Δανειστήκαμε κάποιες πινελιές από τη Lamborghini», ανέφερε ο συνιδιοκτήτης της Naval Yachts, Barış Dinc, στο Robb Report. Με το σκεπτικό αυτό, το 27μετρο ταχύπλοο, γνωστό ως LXT88, εστιάζει στην ταχύτητα και τον δυναμισμό, όπως άλλωστε και τα αυτοκίνητα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Εικόνα

Σχεδιασμένο για εκείνους που αγαπούν τα supercars, το σκάφος διαθέτει μια σβέλτη πορτοκαλί γάστρα, με μαύρους τόνους άνθρακα και μια απειλητική σχάρα στην πρύμνη. Σφυρηλατημένο από ελαφρύ αλουμίνιο, το speedster θα εφοδιάζεται με δύο κινητήρες MTU 1600 V-12 που θα του επιτρέπουν να φτάνει τους 42 κόμβους σε πλήρη ισχύ. Το ενσωματωμένο σύστημα κίνησης στην πρύμνη του γιοτ φέρεται επίσης να του δίνει μεγάλη ικανότητα ελιγμών.

Εικόνα

Να θυμίσουμε ότι το Lamborghini 63 της Tecnomar, το οποίο κυκλοφόρησε στις αρχές του περασμένου έτους, διαθέτει δύο κινητήρες MAN V-12 που αποδίδουν 2.000 ίππους έκαστος για να δώσουν στο σκάφος τελική ταχύτητα άνω των 60 κόμβων.

Εικόνα

Σύμφωνα με τον Dinc, ότι λεπτομέρειες σχετικά με το εσωτερικό (και τα renders) θα είναι διαθέσιμες τις επόμενες ημέρες. Δίνοντας ωστόσο μια πρώτη εικόνα για το εσωτερικό, η Naval Yachts αναφέρει ότι θα υπάρχουν τρεις καμπίνες επισκεπτών, ένα κεντρικό σαλόνι και τραπεζαρία, καθώς και χώροι πληρώματος με χώρο για δύο άτομα. Υπάρχει επίσης και ένα γενναιόδωρο jacuzzi στο μπροστινό μέρος του σκάφους.

Εικόνα

Φυσικά το LXT88 δεν είναι το πρώτο σκάφος που έχει για μούσα του ένα αυτοκίνητο. Μετά την κυκλοφορία του σκάφους Lamborgini, η Tecnomar παρουσίασε ένα ακόμη superyacht εμπνευσμένο από τις γραμμές ενός supercar. Οι εταιρείες σχεδιασμού Lazzarini και Rossinavi έχουν επίσης παρουσιάσει σκάφη που δανείζονται στοιχεία από μια Ferrari και μια Bugatti, αντίστοιχα.

Εικόνα

Η έμπνευση αν μη τι άλλο έχει δείξει μέχρι στιγμής εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ελπίζουμε μόνο να μην πρόκειται για εφήμερο trend, που θα αφήσει τα σχέδια απλά στο χαρτί. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το LXT88 μπορείτε να βρείτε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της Naval Yachts.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ