Zion: Εμπνευσμένο από μια Μαύρη Τρύπα, το φουτουριστικό yacht μοιάζει με μυθικό θαλάσσιο πλάσμα 110 μέτρων

Εμπνευσμένο από μια Μαύρη Τρύπα, το mega yacht «Zion», μήκους 110 μέτρων, διαθέτει ένα πελώριο σφαιρικό παρατηρητήριο που προσφέρει θέα 360 μοιρών. Το πολυτελές σκάφος περιλαμβάνει ανοιχτό κήπο, πισίνα υπερχείλισης και επεκτάσιμο beach club.
Zion: Εμπνευσμένο από μια Μαύρη Τρύπα, το φουτουριστικό yacht μοιάζει με μυθικό θαλάσσιο πλάσμα 110 μέτρων

Μια μεγάλη γυάλινη σφαίρα που θυμίζει τεράστιο μάτι στο κέντρο του σκαριού του, το mega yacht «Zion» είναι ένα concept πλοίο 110 μέτρων με πολλά εξωτικά χαρακτηριστικά, το οποίο μόλις παρουσιάστηκε από το στούντιο Bhushan Powar Design με έδρα την Ινδία.

Διαβάστε ακόμα: Migaloo M7 - Ένα ιδιωτικό υποβρύχιο 2 δισ. δολαρίων με τις διαστάσεις και την πολυτέλεια ενός mega yacht

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδήμων του design ή της ναυπηγικής για να καταλάβει ότι η εντυπωσιακή προσθήκη προορίζεται να προσφέρει στους επισκέπτες θέα 360 μοιρών στο εντυπωσιακό περιβάλλον. Πέρα από την ανεμπόδιστη παρατήρηση των ωκεανών, αυτή η σφαιρική γκαλερί χαρίζει ταυτόχρονα στο γιοτ μια απίστευτη ομοιότητα με κάποιο μυθικό θαλάσσιο πλάσμα που γλιστρά στο νερό.

Σύμφωνα με τον δημιουργό του, σχεδιαστή Bhushan Powar, «το yavht εμπνέεται από μια “Μαύρη Τρύπα” και σκοπός του φουτουριστικού σχεδιασμού του είναι να προσελκύει τα βλέμματα με τη μοντέρνα κομψότητά του». Εκτός από τον εντυπωσιακό εξωτερικό σχεδιασμό, η φιλοσοφία καινοτομίας και πολυτέλειας του mega yacht είναι έκδηλη και στους εσωτερικούς χώρους, αρχής γενομένης από τη σουίτα του ιδιοκτήτη στο κύριο κατάστρωμα.

Εικόνα

Η περιοχή είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρικά μπαλκόνια sky lounge και στις δύο πλευρές. Οι ιδιοκτήτες και οι καλεσμένοι τους μπορούν να απολαύσουν ένα πλούσιο γεύμα στην ανοιχτή τραπεζαρία του κεντρικού καταστρώματος. Εάν το φυσικό πανόραμα δεν είναι αρκετά εντυπωσιακό, ο γυάλινος πυθμένας της πισίνας υπερχείλισης στο πίσω κατάστρωμα θα προκαλέσει σίγουρα επιφωνήματα θαυμασμού.

Εικόνα

Το «Zion» είναι αρκετά ευρύχωρο σκάφος, με δυνατότητα άνετης φιλοξενίας 20 επισκεπτών στις 10 εκτεταμένες καμπίνες του. Όσον αφορά στις αναγκαίες προσθήκες υψηλής τεχνολογίας και πολυτέλειας, το πλοίο διαθέτει ελικοδρόμιο12 μέτρων, γυάλινο ανελκυστήρα και μεγάλο γκαράζ για να αποθηκεύονται τζετ σκι και άλλα θαλάσσια παιχνίδια. Σύμφωνα μάλιστα με το Boat International, ο γυάλινος ανελκυστήρας εξυπηρετεί κάθε κατάστρωμα, συμπεριλαμβανομένου του μεγάλου ελικοδρομίου προς την πρύμνη.

Το beach club στο κάτω κατάστρωμα μπορεί, σύμφωνα με το Yacht Harbour, να μετατραπεί σε σαλόνι ηλιοθεραπείας, καθώς διαθέτει πτυσσόμενες βεράντες και στις δύο πλευρές. Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν σε έναν ανοιχτό κήπο ή κάψουν τις θερμίδες της σαμπάνιας στο γυμναστήριο.

Σχολιάζοντας τον ανοιχτό κήπο και τις υπόλοιπες «πράσινες» προδιαγραφές του yacht, ο Powar ανέφερε πως «η φύση είναι η κατευθυντήρια αρχή για όλα τα σχέδιά μας. Πάντα αναζητούμε κάτι μέσα σε αυτό για να ορίσουμε τον εαυτό μας».