Rolls-Royce Boat Tail: Το δεύτερο αυτοκίνητο των 30 εκατ. δολαρίων μόλις παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του

Η Boat Tail επιστρέφει. Η Rolls-Royce αποκάλυψε μία ακόμη έκδοση του πολυτελούς αυτοκινήτου, αυτή τη φορά σε ροζ χρυσό φινίρισμα. Το δεύτερο από τα τρία συνολικά χειροποίητα μοντέλα που έχει ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσει η φίρμα, φημολογείται ότι κοστίζει περίπου 30 εκατ. δολάρια.
Rolls-Royce Boat Tail: Το δεύτερο αυτοκίνητο των 30 εκατ. δολαρίων μόλις παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του

Η νέα έκδοση της Rolls-Royce Boat Tail έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή της στην Concorso d'Eleganza Villa d'Este στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας, κάτω από τον διστακτικό ανοιξιάτικο ήλιο.

Διαβάστε ακόμα: Μπαμπάς τεχνίτης φτιάχνει από ξύλο μια μίνι Rolls Royce Boat Tail για το γιο του και το internet χειροκροτά

Σε μια διαλεκτική σχέση με το φως που άλλαζε σε απόχρωση όσο και σε ένταση, το αυτοκίνητο έμοιαζε να ανταποκρίνεται σαν χαμαιλέοντας, μεταβάλλοντας το χρωματισμό του από το ελαφρύ γκριζοκίτρινο ιρίδισμα της άμμου σε λαμπερό χρυσό.

Εικόνα

Η παρουσίαση του δεύτερου από τα τρία χειροποίητα μοντέλα Boat Tail που θα κατασκευάσει συνολικά η Rolls-Royce δεν θα μπορούσε ποτέ να εκληφθεί ως πράξη ταπεινότητας. Ωστόσο, δεν είναι τυχαίο ότι το τετραθέσιο κάμπριο καταφέρνει να αντανακλά το περιβάλλον του αντί να επιβάλλεται σε αυτό.

Εικόνα

«Ο συγκεκριμένος πελάτης μάς μετέφερε την επιθυμία να δημιουργήσουμε έναν καθρέφτη στα διαφορετικά περιβάλλοντα στα οποία θα χρησιμοποιηθεί το αυτοκίνητο», αποκαλύπτει ο Alex Innes, επικεφαλής σχεδιασμού του τομέα Coachbuild της Rolls-Royce. «Μπορώ να πω ότι πριν από λίγες εβδομάδες είδαμε το αυτοκίνητο με τον πελάτη στη Βρετανία και οι τόνοι του ήταν λευκοί και απλοϊκοί. Εδώ, με κάποιο τρόπο μεταμορφώνεται για να αντικατοπτρίζει την τερακότα του τοπίου γύρω του, μεταμορφώνοντας την προσωπικότητά του».

Εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά yacht των αρχών του 20ου αιώνα, κάθε Boat Tail φημολογείται ότι κοστίζει στους ιδιοκτήτες του 30 εκατ. δολάρια. Με εντολή ενός γόνου κάποιου μεγιστάνα της βιομηχανίας μαργαριταριών, τον οποίο η Rolls-Royce περιγράφει ως «πολυταξιδεμένο, διεθνώς μορφωμένο και κοσμοπολίτη στα γούστα και τις επιρροές του», η συγκεκριμένη Boat Tail θα γίνει μια προσθήκη στην «μεγάλη συλλογή κλασικών και μοντέρνων αυτοκινήτων του που στεγάζεται στο ένα αποκλειστικό ιδιωτικό μουσείο».

Το Boat Tail διαθέτει τη χαρακτηριστική μάσκα Pantheon αλλά με μια απροσδόκητη ανατροπή στο επιβλητικό έμβλημα. Με βάση ένα συμπαγές μπλοκ από αλουμίνιο billet, το μέταλλο μοιάζει να πλέκεται και καθώς το περιμετρικό πλαίσιο είναι βαμμένο σε χρώμα ματ κονιάκ και αφήνει μόνο τις γυαλισμένες γρίλιες να ξεχωρίζουν.

Εικόνα

Είναι η πρώτη φορά που η παραδοσιακή μάσκα της Rolls-Royce δεν έχει στην κορυφή της τη μεταλλική αψίδα, με αποτέλεσμα το βλέμμα να ταξιδεύει ανεμπόδιστα μπροστά από το ροζ χρυσό έμβλημα της φίρμας, το Spirit of Ecstasy, στους λεπτούς προβολείς και σε όλο το μεγάλο μήκος του καπό.

Εικόνα

Η πλαϊνή καμπύλη του αμαξώματος συνεχίζει κατά μήκος όλης της καμπίνας πριν λεπτύνει στην ουρά, η οποία καλύπτεται με καπλαμά Royal Walnut, ένα κομμάτι ναυτικής έμπνευσης με ενσωματωμένες ροζ επιχρυσωμένες ρίγες, ελαφρώς υποτονισμένες με σατέν φινίρισμα.

Εικόνα

Τα πάνελ πεταλούδας του πορτ μπαγκάζ ανασηκώνονται για να αποκαλύψουν δύο προθήκες με θέσεις ποτών στα αριστερά και σερβίτσια πιάτων και ασημικών στα δεξιά. Η λεγόμενη «Σουίτα Φιλοξενίας» αποκαλύπτεται μέσω μηχανισμού, με τραπέζια από καπλαμά να περιστρέφονται προς τα έξω για να φιλοξενήσουν υπαίθρια πικνίκ.

Εικόνα

Το κερασάκι στην τούρτα, μια ομπρέλα που εκτείνεται ανάμεσα στις δύο προθήκες. Η δομή της χρησιμοποιεί αρκετούς μηχανισμούς για να λειτουργήσει ενώ όταν είναι κλειστή έχει δοκιμαστεί αεροδυναμικά από τη Rolls-Royce για να αντέχει σε ταχύτητες έως και 250 χλμ./ώρα.

Εικόνα

Η τεράστια κλίμακα της Boat Tail περιλαμβάνει χειροποίητα πάνελ αμαξώματος, τα μεγαλύτερα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ από την Goodwood που τα υπογράφει. Πέρα όμως από το μέγεθος, υπάρχει μια πληθώρα λεπτομερειών που κάνουν το αυτοκίνητο ξεχωριστό.

Εικόνα

Για παράδειγμα, οι τροχοί έχουν πρωτίστως επιμεταλλωθεί σε ροζ χρυσό, πριν βαφτούν και χαραχθούν με λέιζερ ώστε να επιτευχθεί η συγκεκριμένη απόχρωση, μια διαδικασία που η φίρμα ακολούθησε για πρώτη φορά.

Εικόνα

Τα κρυστάλλινα σερβίτσια της Christofle είναι φινιρισμένα σε ροζ χρυσό και τα μαχαιροπήρουνα ενσωματώνουν τις ίδιες πινελιές με διακριτικές επιγραφές «BOAT TAIL» κατά μήκος των λαβών. Και σε μια πραγματικά μοναδική πράξη προσαρμογής, τα όργανα και το προσωπικό ρολόι του ιδιοκτήτη στο ταμπλό είναι διακοσμημένα με ένθετα από φίλντισι από τη δική του συλλογή.

Εικόνα

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη Boat Tail μπορείτε να βρείτε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της Rolls Royce.