Μπαμπάς τεχνίτης φτιάχνει από ξύλο μια μίνι Rolls Royce Boat Tail για το γιο του και το internet χειροκροτά

Ένας Βιετναμέζος τεχνίτης έφτιαξε στο γιο του εξολοκλήρου από ξύλο μία πλήρως λειτουργική μίνι ρέπλικα της Rolls Royce Boat Tail των 28 εκατ. δολαρίων. Σίγουρα μιλάμε για την πρώτη σοβαρή υποψηφιότητα για τον τίτλο του «Πατέρα της χρονιάς».
Μπαμπάς τεχνίτης φτιάχνει από ξύλο μια μίνι Rolls Royce Boat Tail για το γιο του και το internet χειροκροτά

Ήταν μόλις πέρυσι όταν η Rolls-Royce παρουσίασε το εξατομικευμένο, εξολοκλήρου χειροποίητο μοντέλο της με την ονομασία Boat Tail, το οποίο κέρδισε αμέσως τον τίτλο του πιο ακριβού αυτοκινήτου παραγωγής στον κόσμο με τιμή 28 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμα: Black Badge Ghost - Μια Rolls-Royce για τη νέα γενιά εκατομμυριούχων

Λίγες μέρες πριν, η βρετανική εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων ανακοίνωσε ότι το δεύτερο Boat Tail στη σειρά τριών μοναδικών μοντέλων πλησιάζει στην ολοκλήρωση και θα αποκαλυφθεί στη φετινή Concorso d'Eleganza Villa d'Este τον Μάιο.

Εικόνα

Ο Βιετναμέζος τεχνίτης της ιστορίας μας από την εταιρεία ND – Woodworking Art, δεν είχε την υπομονή να περιμένει για να δει πώς θα βγει η δεύτερη Rolls-Royce Boat Tail. Για την ακρίβεια, αποφάσισε να κάνει την δική του εξίσου ιδιαίτερη εκδοχή του μοντέλου, με κάποιες μικρές τροποποιήσεις στον εργοστασιακό σχεδιασμό.

Εικόνα

Ίσως τον είχατε πετύχει παλιότερα στο YouTube να δημιουργεί εκπληκτικά αντίγραφα διάσημων αυτοκινήτων με ξύλο. Είναι ο ίδιος τύπος που έφτιαξε μια μίνι Bugatti Centodieci φτιαγμένη από ξύλο για τον γιο του. Για το τελευταίο του έργο, ο καλλιτέχνης -ή, όπως φαίνεται στο video, ο γιος του- διάλεξε τη Rolls-Royce Boat Tail των 28 εκατ. δολαρίων.

Εικόνα

Το video στο YouTube περιγράφει ολόκληρη τη διαδικασία κατασκευής που χρειάστηκε 68 ημέρες για να ολοκληρωθεί. Ξεκινά με τον τεχνίτη να φτιάχνει ένα δάπεδο με ξύλο και να προσθέτει δύο άξονες μαζί με έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος κινεί τους πίσω τροχούς συνδεδεμένος στον άξονα με αλυσίδα ποδηλάτου.

Εικόνα

Ακόμη και οι τροχοί είναι κατασκευασμένοι από συμπαγή κομμάτια ξύλου με τις πλαϊνές αυλακώσεις των ελαστικών να είναι σκαλισμένες με σμίλη. Αργά και σταθερά, τοποθετούνται άλλα πάνελ στο πάτωμα τα οποία διαμορφώνονται με τη βοήθεια αλυσοπρίονων και τροχού χειρός. Ο τεχνίτης χρησιμοποιεί επίσης τα βασικά εργαλεία για να αναπαράγει το πίσω πορτ μπαγκάζ που ανοίγει με μηχανισμό και κρύβει μέσα του ένα δίσκο με κανονικά σερβίτσια για πικ-νικ και φυσικά πτυσσόμενη ομπρέλα ηλίου, όπως και το κανονικό αυτοκίνητο.

Εικόνα

Η ρέπλικα έχει επίσης πόρτες που ανοίγουν ανάποδα όπως το πρωτότυπο, καθώς και λειτουργικούς προβολείς και πίσω φώτα. Για να το τέλος, το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με το στολίδι σήμα κατατεθέν της Rolls-Royce, το «Spirit of Ecstasy» στο μπροστινό καπό. Το βίντεο τελειώνει με μπαμπά και γιο να κάνουν βόλτες στο δρόμο με τη χειροποίητη ομορφιά, κάτι που κάνει τον καθένα να ζηλεύει τόσο τη χαρά του πιτσιρικά όσο και το ταλέντο του πατέρα. Απολαύστε το παρακάτω.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ