Γκουρμέ διαδρομές στον Βόλο - Τσιπουρομεζέδες, μαύρο σκόρδο και γλυκά με φύλλα χρυσού

Γκουρμέ διαδρομές στον Βόλο - Τσιπουρομεζέδες, μαύρο σκόρδο και γλυκά με φύλλα χρυσού

Γνωστή για τα τσιπουράδικα, την «Αργώ» και τα κοντινά χωριά του Πηλίου, η πόλη του Βόλου ξανασυστήνεται και μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε όλα όσα έχει να προσφέρει.

Ιστορία, ομορφιά, φύση, διασκέδαση και νόστιμο φαγητό που καταφέρνει να συνδυάσει τις παραδοσιακές τοπικές γεύσεις με μια σύγχρονη ματιά και ιδιαίτερα προϊόντα.

Διαβάστε επίσης: Par, birdie, fore και άλλες γκολφικές συγκινήσεις στα πράσινα γήπεδα της Μεσσηνίας

Τσιπουρομεζέδες και μαύρο σκόρδο

Ο Βόλος είναι διάσημος για το τσίπουρο και τους μεζέδες του, όμως η νέα «γενιά» του γαστρονομικού θεσμού, που έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του ’30, εξελίσσεται στο βολιώτικο ΜεΖεν.

Εκεί, μαζί με το τσίπουρο που σερβίρεται σε ατομικά μπουκαλάκια των 25 ml, πλέον το μενού εμπνεέται από νέα υλικά και δημιουργεί μια fusion κουζίνα. Αν και τηρείται το no menu concept, κατά το οποίο σε κάθε «γύρα» έρχεται και διαφορετικός μεζές, συνήθως τα πρώτα στάδια περιλαμβάνουν κάποιο παστό ή ξυδάτο ή τουρσί και μετά έρχεται το ψητό ψάρι, κάποιο θαλασσινό ή όστρακο.

Εικόνα
Photo: @Me.Zen.Volos - https://www.facebook.com/Me.Zen.Volos/

Σε κάθε περίπτωση είναι ορισμένα πιάτα που κλέβουν την παράσταση. Στη δική μας επίσκεψη αυτά τα πιάτα ήταν οι γίγαντες τουρσί, ο μπακαλιάρος με κέτσαπ από δαμάσκηνο και το μπέικον τόνου (!), τα στρειδόχτενα, τα τοπικά τσιτσίραβλα, το θράψαλο κοκορέτσι τυλιγμένο με αρνίσιο έντερο, οι σεφταλιές μπακαλιάρου με αρνίσια σκέπη και το κεμπάπ μυλοκόπι με τζατζίκι αγριοράπανο.

Το δημιούργημα του σεφ Γρηγόρη Χέλμη και του Παναγιώτη Γανωτή «Black Garlic», που βρίσκει κανείς στα ράφια του τριπουράδικου δίπλα σε μια μεγάλη ποικιλία αποσταγμάτων, δένει αρμονικά τόσο στα αλμυρά, όσο και στα γλυκά πιάτα, κάτι που διαπιστώνει κανείς αν δοκιμάσει στο τέλος τα τρουφάκια σοκολάτας με μαύρο σκόρδο!

Εικόνα
Photo: Black Garlic Downvillage - https://blackgarlicdv.gr/

Γλυκά με φύλλα χρυσού στην Ερμού του Βόλου

Από το 2006 στο κέντρο της πόλη του Βόλου, το Grooove σερβίρει την δικιά του συνταγή της εστίασης... με καφέ, με μια πλούσια winelist και 500 ετικέτες αποσταγμάτων ή προτάσεις cocktail, όμως τα τελευταία χρόνια ο Θανάσης Κουζιώκας και ο Κώστας Κοτόπουλος εκπροσωπούν την πόλη και στο «γλυκό».

Στο Groove Boutique & Supply δοκιμάσαμε μερικά από τα πιο νόστιμα γλυκά που έχουμε φάει ποτέ. Όπως μάθαμε, πίσω από τις γλυκές δημιουργίες βρίσκεται η υπογραφή δύο καταξιωμένων pastry chef. Ο Ευγένιος Βαρδακαστάνης και ο Γιάννης Κίκιρας , οι οποίοι γνωρίστηκαν στο «Μεγάλη Βρετανία» και πλέον μαζί έχουν δημιουργήσει το Madame Fraise, τo πρώτο «ghost» ζαχαροπλαστείο της Αθήνας.

Εικόνα
Photo: Χρυσάνθη Στέτου για το Insider.gr

Με μια πρώτη ματιά αυτό που βλέπει ο επισκέπτης είναι ένα σχεδόν κλασικό café ζαχαροπλαστείο, από αυτά που πήγαινε κανείς για να φάει μια... πάστα. Όμως με μια δεύτερη ματιά ξεχωρίζει κανείς τις ιδιαίτερες δημιουργίες με το προσεγμένο food styling και οι άνθρωποι που θα σε σερβίρουν θα σε βοηθήσουν αν έχεις άγνωστες λέξεις, όπως το «ντακουάζ» φουντουκιού.

Ενώ για όσους θέλουν να πάρουν το γλυκό τους σε «πακέτο» για το σπίτι, θα ανακαλύψουν πόσο βολικά (και φιλικά προς το περιβάλλον) είναι τα γυάλινα βαζάκια που γεμίζουν την βιτρίνα. Εδώ, θα βρει κανείς και προϊόντα delicatessen, αλλά και έτοιμα χειροποίητα cocktails, συσκευασμένα με τόσο έξυπνο τρόπο που μπορούν να «ταξιδέψουν» σχεδόν παντού, χωρίς να χάσουν ούτε σταγόνα γεύσης.

Εικόνα
Photo: Χρυσάνθη Στέτου για το Insider.gr

Ευχαριστούμε τον Δήμο Βόλου για την πρόσκληση και ανανεώνουμε το ραντεβού μας στην περιοχή για να μάθουμε περισσότερα για την καλλιέργεια και συλλογή των πιο γκουρμέ μανιταριών. Το ξέρατε εσείς ότι στο Πήλιο μπορεί να βρει κανείς εξαιρετική τρούφα;

Από την Χρυσάνθη Στέτου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ