Bentley: Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας θα κάνει τα 0-100 χλμ. σε 1,5 δευτερόλεπτο

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Bentley θα μπορούσε να γίνει το μοντέλο με την καλύτερη επιτάχυνση όλων των εποχών. Το EXP 100 GT, το επερχόμενο EV της αυτοκινητοβιομηχανίας, το οποίο αναμένεται το 2025, θα μπορεί να επιταχύνει από το μηδέν στα 100 χλμ. σε περίπου 1,5 δευτερόλεπτο.
Bentley: Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας θα κάνει τα 0-100 χλμ. σε 1,5 δευτερόλεπτο

Θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το 2025 για να δούμε το ντεμπούτο του πρώτου ηλεκτρικού οχήματος της Bentley σε όλο του το μεγαλείο, μια νέα λεπτομέρεια ωστόσο έχει κεντρίσει ήδη το ενδιαφέρον της αγοράς. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, φαίνεται ότι το αυτοκίνητο θα μπορεί να επιταχύνει από το μηδέν στα 100 χλμ. σε περίπου 1,5 δευτερόλεπτο.

Διαβάστε ακόμα: David Beckham - Η ηλεκτρική Jaguar XK140 που δώρισε στον γιο του, Brooklyn, για το γάμο του με τη Nicola Peltz

Το εκπληκτικό αυτό χαρακτηριστικό του οχήματος αποκάλυψε ο CEO της Bentley, Adrian Hallmark, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Automotive News Europe. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, το EXP 100 GT, το επερχόμενο EV της αυτοκινητοβιομηχανίας, το οποίο βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, θα έχει ένα κινητήριο σύνολο με διπλάσια δυναμική από τον διπλού turbo κινητήρα W-12 6,0 λίτρων και 650 ίππων που υπάρχει στο GT Speed, μοντέλο που είναι ούτως ή άλλως εστιασμένο στις επιδόσεις.

Εικόνα

Αυτό σημαίνει ότι το ηλεκτρικό Bentley θα μπορούσε να παράγει έως και 1.400 ίππους. Όπως διακριτικά το έθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, το αυτοκίνητο θα είναι σε θέση να προσφέρει «αβίαστη απόδοση προσπέρασης από μια τεράστια ποσότητα ροπής».

Χάρη στη στιγμιαία ροπή που παρέχουν τα ηλεκτρικά σύνολα μετάδοσης κίνησης, οι χρόνοι αστραπιαίας επιτάχυνσης γίνονται ο κανόνας για τα ηλεκτρικά οχήματα με προσανατολισμό τις επιδόσεις.

Το Road & Track επισημαίνει ότι μόλις πέρυσι παρουσιάστηκαν δύο αυτοκίνητα με μπαταρία, τα οποία μπορούν να επιταχύνουν από στάση στα 100 χλμ. σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα: το Tesla Model S Plaid (1,9 δευτερόλεπτα) και το Rimac Nevera ( 1,85 δευτερόλεπτα).

Εικόνα

Ωστόσο, το 1,5 δευτερόλεπτο είναι σίγουρα πρωτόγνωρο και αν η Bentley επιβεβαιώσει τελικά τους ισχυρισμούς του Hallmark, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μιλάμε για το γρηγορότερα επιταχυνόμενο αυτοκίνητο παραγωγής όλων των εποχών.

Ενδέχεται πάντως να υπάρχουν και ορισμένα μειονεκτήματα στην ταχύτητα του οχήματος. Η εξαιρετικά γρήγορη επιτάχυνση είναι συναρπαστική τις πρώτες φορές που τη βιώνεις, αλλά τελικά «απλώς γίνεται ναυτία», είπε ο Hallmark στο Automotive News Europe. Εξαιτίας αυτού, η φίρμα αναμένεται να επιτρέψει τον έλεγχο της επιτάχυνσης του EV από τον οδηγό.

Εικόνα

«Θα μπορείτε να έχετε 0-100 χλμ. σε 2,7 δευτερόλεπτα. Ή θα μπορείτε να αλλάξετε τη ρύθμιση στο 1,5 δευτερόλεπτο», ανέφερε ο Hallmark. Φυσικά, θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πόσο γρήγορο θα είναι τελικά το πρώτο EV της Bentley, καθώς και το πόση αυτονομία θα διαθέτει.

Απ’ ό,τι φαίνεται ωστόσο, η αναμονή δεν θα διαρκέσει πολύ. Τα σχέδια της φίρμας προβλέπουν την εκκίνηση της κατασκευής του μοντέλου στο εργοστάσιό της στο Crewe της Αγγλίας το 2025.

Εικόνα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρικό EXP 100 GT μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα της Bentley.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ