Louis Vuitton: Στην αγορά εννιά συλλεκτικά sneakers Nike Air Force 1 σε σχέδια του Virgil Abloh

Louis Vuitton: Στην αγορά εννιά συλλεκτικά sneakers Nike Air Force 1 σε σχέδια του Virgil Abloh

Η αναμονή για τα αποκλειστικά Nike Air Force 1 που σχεδίασε ο αείμνηστος Virgil Abloh, καλλιτεχνικός διευθυντής της Louis Vuitton, έχει σχεδόν φτάσει στο τέλος της. Εννιά ζευγάρια από τα πιο πολυαναμενόμενα sneakers των τελευταίων χρόνων λανσάρονται τον επόμενο μήνα.

Διαβάστε ακόμα: Tα πρώτα sneakers Rolex Daytona Nike Air Jordan 1 στον κόσμο είναι γεγονός

Την Τρίτη, ο γαλλικός οίκος μόδας ανακοίνωσε ότι εννέα εκδόσεις των πολυπόθητων παπουτσιών, που δημιουργήθηκαν αρχικά για την ανοιξιάτικη συλλογή 2022 των ανδρικών ενδυμάτων της Louis Vuitton, θα κυκλοφορήσουν παγκοσμίως τον Ιούνιο στα φυσικά καταστήματα αλλά και το online store του οίκου.

Εικόνα

Ενώ ο Virgil Abloh είχε αρχικά δημιουργήσει 47 εξατομικευμένες εκδόσεις του Air Force 1 για την έκθεση, οι εννέα από αυτές θα είναι τελικά διαθέσιμες για αγορά. Τα παπούτσια κινούνται μεταξύ μίνιμαλ ολόλευκων και ολόμαυρων σχεδίων με το χαρακτηριστικό μονόγραμμα της LV αλλά και συνδυασμών μεταλλικού ανάγλυφου δέρματος με πολύχρωμο σουέτ.

Εικόνα

Όλα τα παπούτσια, που κατασκευάστηκαν στο βενετσιάνικο ατελιέ της Vuitton, διαθέτουν πρόδηλα τη χαρακτηριστική αύρα του Abloh με λεπτομέρειες όπως τα εισαγωγικά γύρω στις λέξεις «Lacet» στα κορδόνια και «Air» στις σόλες.

Εικόνα

Πριν τα sneakers βγουν στα καταστήματα, θα δοθεί η δυνατότητα προπαραγγελίας στους κορυφαίους πελάτες της Louis Vuitton. Για εκείνους που θέλουν να δουν και να δοκιμάσουν τα παπούτσια πριν τα αγοράσουν, μια έκθεση με τα 47 σχέδια θα πραγματοποιηθεί στην αποθήκη Greenpoint Terminal Warehouse στο Μπρούκλιν, από τις 20 έως τις 31 Μαΐου. Ο εκθεσιακός χώρος σχεδιάστηκε για να μιμηθεί το στούντιο σχεδιασμού όπου εργαζόταν ο Abloh στο Παρίσι.

Εικόνα

Επιπλέον, πέντε ακόμη μοναδικές εγκαταστάσεις Louis Vuitton και Nike θα ανοίξουν σε όλη τη Νέα Υόρκη τις ίδιες ημερομηνίες στις περιοχές Domino Park, Grand Central, South Street Seaport, Astor Place, Columbus Circle, Flatiron Plaza και Gansevoort Plaza.

Εικόνα

Φυσικά, δεν θα είναι η πρώτη φορά που παπούτσια με την υπογραφή του Virgil Abloh βγαίνουν στην αγορά. Τον Φεβρουάριο του 2022, 200 ζευγάρια sneakers παρουσιάστηκαν σε διαδικτυακή δημοπρασία.

Από την πώληση των συλλεκτικών παπουτσιών στη δημοπρασία που που πραγματοποιήθηκε από τον οίκο Sotheby's, συγκεντρώθηκε το ποσό των 25,3 εκατ. δολαρίων για το Ταμείο Υποτροφιών «Post-Modern», το οποίο ιδρύθηκε από τον Virgil Abloh με στόχο να παρέχει οικονομική βοήθεια σε φοιτητές αφρικανικής καταγωγής για σπουδές μόδας.

Εικόνα

Οι τιμές για τις εκδόσεις Louis Vuitton των Nike Air Force 1 που σχεδιάστηκαν από τον Virgil Abloh θα κυμαίνονται από 2.000 έως 2.500 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφορία τους μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα του οίκου Louis Vuitton

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ