Tα πρώτα sneakers Rolex Daytona Nike Air Jordan 1 στον κόσμο είναι γεγονός

Ένα ζευγάρι sneakers Rolex Daytona Nike Air Jordan 1, εμπνευσμένα από το θρυλικό χρυσό ρολόι 18 καρατίων Rolex Daytona του 1963, μόλις προσγειώθηκε στον πλανήτη των συλλεκτικών αθλητικών παπουτσιών. Κατασκευαστής του ο Connor Seltz, ιδρυτής του νεοϋορκέζικου design studio Ceeze, που ειδικεύεται στην εξατομικευμένη προσαρμογή sneakers.
Tα πρώτα sneakers Rolex Daytona Nike Air Jordan 1 στον κόσμο είναι γεγονός

Ο Connor Seltz είναι ένας από τους διασημότερους sneakerheads στον κόσμο. Ως έφηβος, απέκτησε εμμονή με την αποκατάσταση και την ανακατασκευή των δικών του sneakers, κάτι που τον οδήγησε να σπουδάσει σχέδιο υποδημάτων και διοίκηση επιχειρήσεων μόδας στο Fashion Institute of Technology στη Νέα Υόρκη, το 2015.

Διαβάστε ακόμα: Nike - Γιορτάζει την Air Max Day στις 26 Μαρτίου με 3 νέα sneakers

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του, ο 30χρονος Seltz άρχισε να εργάζεται στο δικό του στούντιο σχεδιασμού με την επωνυμία Ceeze, το οποίο είχε ξεκινήσει ήδη από το 2014. Το 2018 αναγνωρίστηκε ως βασικός παίκτης στο παιχνίδι της προσαρμογής αθλητικών παπουτσιών, μετά το μοντέλο «Off-Louis» Air Jordan 1 (ένα ζευγάρι μπασκετικά μποτάκια Nike που έφεραν το χαρακτηριστικό μονόγραμμα της Louis Vuitton στο επάνω μέρος τους) που έγινε viral στα social media.

Από τότε, ο Seltz και η ομάδα του έχουν δουλέψει σε πολλαπλές παραλλαγές εμπορικών sneakers. Τον περασμένο Νοέμβριο παρουσίασαν ένα προσαρμοσμένο Jordan 1 High «Duckboot» που σχεδιάστηκε για να «παλιώνει» σιγά σιγά, χάρη στην κατασκευή από φυσικό δέρμα vachetta και την έλλειψη προστατευτικής επίστρωσης, που χρησιμοποιείται συνήθως στα σχέδια των Air Jordan.

Εικόνα

Η Ceeze κυκλοφόρησε επίσης το επίχρυσο Yeezys το 2019, ενώ ένα από τα ξεχωριστά σχέδια του στούντιο είναι μια περιορισμένη έκδοση «Freddy vs Jason» Air Jordan 1. Τα παπούτσια διατίθενται ακόμα κατόπιν παραγγελίας, είναι κατασκευασμένα από σκούρο καφέ δέρμα νάπα και δέρμα πύθωνα, με τις ίδιες πράσινες, κόκκινες και λευκές χρωματικές αποχρώσεις που είχε το ριγέ πουλόβερ του Freddy Krueger, του κεντρικού ήρωα στη σειρά ταινιών «Ο Δρόμος με τις Λέυκες». Εν τω μεταξύ, ο Seltz επιστρατεύτηκε από τη Nike και τη Reebok για να σχεδιάσει τα δικά του αθλητικά παπούτσια για τους κολοσσούς της βιομηχανίας αθλητικών ειδών.

Τώρα, στο στόχαστρο του Seltz και της Ceeze μπαίνουν οι πιστωτικές κάρτες των φανατικών της ωρολογοποιίας. Το νέο σχέδιο Rolex Daytona Nike Air Jordan 1, που μόλις παρουσιάστηκε, αποτίει φόρο τιμής στη δεξιοτεχνία της Rolex.

Το μποτάκι διατηρεί τη δημοφιλή ψηλή σιλουέτα του, αλλά για πρώτη φορά διαθέτει χρυσές λεπτομέρειες, σουέτ πινελιές και πράσινο εξωτερικό με εφέ δέρματος αλιγάτορα. Οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες του παπουτσιού είναι εμπνευσμένες από το χρυσό 18 καρατίων ρολόι Rolex Daytona, το οποίο κυκλοφόρησε το 1963 και διαθέτει κρύσταλλο από ζαφείρι και πράσινο καντράν. Επιπλέον, στην κορυφή της γλώσσας του sneaker φιγουράρει η κορόνα με τις 5 μύτες, το διάσημο logo tης Rolex.

Εικόνα

Τα αθλητικά παπούτσια Rolex Daytona Nike Air Jordan 1 είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία στο website της Ceeze, σε τιμές που ξεκινούν από τα 3.350 δολάρια και θα χρειαστούν τρεις-πέντε μήνες για να προσγειωθούν στα πόδια σας. Αν, από την άλλη, διαθέτετε ήδη το συλλεκτικό ρολόι Rolex Daytona (μεταχειρισμένο κοστίζει πάνω από 160.000 ευρώ), η τιμή των παπουτσιών είναι μάλλον ευκαιρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ