Hotel La Palma: Το θρυλικό πρώτο ξενοδοχείο του Κάπρι ανοίγει πάλι τις πόρτες στους νοσταλγούς της Dolce Vita

Έπειτα από μια εκτεταμένη ανακαίνιση, το Hotel La Palma, το πρώτο ξενοδοχείο στο νησί του Κάπρι, ετοιμάζεται να επαναλειτουργήσει τον Ιούλιο. Σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο του νησιού  και σημείο συνάντησης του διεθνούς jet set, το μεταμορφωμένο συγκρότημα κρατά ζωντανή την ατμόσφαιρα της Dolce Vita.
Hotel La Palma: Το θρυλικό πρώτο ξενοδοχείο του Κάπρι ανοίγει πάλι τις πόρτες στους νοσταλγούς της Dolce Vita

Το Hotel La Palma θεωρείται ως το πρώτο ξενοδοχείο του Κάπρι. Χτίστηκε το 1822, λίγα μόλις βήματα μακριά από τη διάσημη πλατεία Piazzetta (το de facto κοσμικό επίκεντρο του λαμπερού νησιού) και λειτούργησε καθ' όλη τη διάρκεια της ακμής της ακτής του Αμάλφι.

Διαβάστε ακόμα: Armani Hotels - Στη Σαουδική Αραβία ανοίγει το νέο υπερπολυτελές ξενοδοχείο του διάσημου οίκου μόδας

Το συγκρότημα εξαγοράστηκε πέρυσι από τον γερμανικό όμιλο Oetker και την εταιρεία ακινήτων Reuben Brothers και ανακαινίστηκε ριζικά, ώστε να μεταμορφωθεί σε έναν σύγχρονο χώρο φιλοξενίας 50 δωματίων.

Εικόνα

Το La Palma είναι το πρώτο ξενοδοχείο που φιλοτεχνήθηκε από τον σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Francis Sultana με έδρα τη Βρετανία, ο οποίος συνεργάστηκε για το έργο με Ιταλούς και ντόπιους τεχνίτες.

Ο σχεδιασμός απέκλεισε 30 από τα δωμάτια του κτιρίου, 18 από τα οποία ήταν σουίτες, με στόχο όλοι οι χώροι διαμονής να διαθέτουν ιδιωτικό μπαλκόνι ή βεράντα. Οι νέες προσθήκες περιλαμβάνουν τη λειτουργία ενός εστιατορίου υπό τη διεύθυνση του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Gennaro Esposito, ενός μπαρ, και μιας βεράντας που σερβίρει αυθεντική ιταλική κουζίνα.

Εικόνα

Στο ξενοδοχείο υπάρχουν επίσης άλλο ένα εστιατόριο και μπαρ με την ονομασία «Bianca» -με επικεφαλής επίσης τον Esposito- στην ταράτσα του ξενοδοχείου που έχει θέα στο χωριό Κάπρι και στο Τυρρηνικό Πέλαγος.

Η διασκέδαση στο La Palma δεν σταματά εκεί. O ολοκαίνουργιος χώρος της πισίνας διαθέτει ένα κομψό pool bar, το οποίο -σύμφωνα με την Oetker- αποτίει φόρο τιμής στο «κλασικό Κάπρι της χρυσής εποχής».

Εικόνα

Οι επισκέπτες έχουν επίσης πρόσβαση στο La Palma Beach Club, εκτός των εγκαταστάσεων του καταλύματος, στη Marina Piccola, μια περιοχή κατά μήκος της νότιας ακτής του Κάπρι, όπου βρίσκονται οι πιο διάσημες παραλίες και εστιατόρια του νησιού. Εδώ, οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι να απολαύσουν χαλαρά γεύματα που δημιουργούνται από τον Esposito και μια έντονη νυχτερινή σκηνή.

Για όσους επιθυμούν πιο χαλαρωτικές δραστηριότητες, το σπα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Ο χώρος διαθέτει τρεις αίθουσες περιποίησης, συμπεριλαμβανομένης της σουίτας ενός ζευγαριού. Υπάρχει επίσης σάουνα, ατμόλουτρο, ντους πάγου, χώρος χαλάρωσης και γυμναστήριο που σίγουρα θα μειώσει το jet-lag ή το υπολειπόμενο άγχος της «πραγματικής ζωής».

Εικόνα

Οι θαυμαστές του ξενοδοχείου στην προ-Oetker εποχή του θα παρατηρήσουν ότι ο σχεδιαστής Francis Sultana έχει προσθέσει πινελιές μεσογειακού μπλε, πράσινου και τιρκουάζ στο εσωτερικό του, ενώ έχει ενσωματώσει ειδικά φωτιστικά και έπιπλα αποκλειστικά σχεδιασμένα για τους χώρους.

Εικόνα

Παρόμοιες κατά παραγγελία πινελιές μπορεί κανείς να διακρίνει στα υπνοδωμάτια, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να είναι ένα «σπίτι μακριά από το σπίτι» με μοναδικά έπιπλα, χαλιά και φωτισμό. Μεγάλοι φοίνικες προστέθηκαν επίσης στο εσωτερικό του ξενοδοχείου ως ένα νεύμα στον έρωτα του Κάπρι με το συγκεκριμένο δέντρο.

Εικόνα

«Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα πιο συναρπαστικό από την προοπτική του ανοίγματος ενός πραγματικά αριστουργηματικού ξενοδοχείου σε έναν από τους πιο όμορφους και λαμπερούς προορισμούς στον κόσμο, το νησί του Κάπρι», αναφέρει σε δήλωσή του ο Timo Gruenert, Διευθύνων Σύμβουλος της Oetker Collection.

Εικόνα

«Θα είναι ένας φόρος τιμής στη Dolce Vita και στην κληρονομιά αυτής της θρυλικής τοποθεσίας -του πρώτου ξενοδοχείου στο Κάπρι- ενώ θα επανεφεύρει το Hotel La Palma για να βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο της ζωντανής κοινωνικής σκηνής του νησιού» συμπληρώνει.

Εικόνα

Η επαναλειτουργία του Hotel La Palma σηματοδοτεί το ντεμπούτο της Oetker Collection στην Ιταλία. Το εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο πολυτελών ακινήτων του ομίλου περιλαμβάνει ξενοδοχεία, μεταξύ των οποίων το Le Bristol Paris, το Woodward στη Γενεύη και το Hôtel du Cap-Eden-Roc στην Αντίμπ.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο La Palma Hotel μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα της Oetker Collection.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ