Montblanc Haus: Ένας σύγχρονος ναός αφιερωμένος στην ιστορία της γραφής άνοιξε τις πόρτες του στο Αμβούργο

Συνυφασμένη με την πολυτέλεια στην κουλτούρα της γραφής για περισσότερα από 115 χρόνια, η Montblanc εγκαινίασε πρόσφατα ένα κτίριο-ωδή στην τέχνη του γραψίματος. Το Montblanc Haus στο Αμβούργο «διηγείται» την ιστορία της φίρμας αλλά και τις γραφής σε όλον τον κόσμο με τον μοναδικό τρόπο της Montblanc.
Montblanc Haus: Ένας σύγχρονος ναός αφιερωμένος στην ιστορία της γραφής άνοιξε τις πόρτες του στο Αμβούργο

Eδώ και δεκαετίες η Montblanc έχει ξεπεράσει τα όρια του κόσμου της γραφής. Το χαρακτηριστικό της έμβλημα φιγουράρει σε ρολόγια, αρώματα, τσάντες και αξεσουάρ μόδας, της ίδιας αξεπέραστης ποιότητας με τις διάσημες πένες και τους στυλογράφους της.

Διαβάστε ακόμα: Montblanc και Ferrari αποτίουν φόρο τιμής στον θρυλικό Enzo Ferrari

Επεκτείνοντας την εμπειρία ένα βήμα παραπέρα, η φίρμα εγκαινίασε πρόσφατα το Montblanc Haus, στο Αμβούργο της Γερμανίας, ορίζοντας το κέντρο του δικού της σύμπαντος. Το μεγαλοπρεπές κτίριο, εξιστορεί το ταξίδι της Montblanc από τις ημέρες ίδρυσής της μέχρι σήμερα και μιλά για τους ανθρώπους και τους πελάτες της με φόντο ένα μοναδικό σκηνικό.

Το Montblanc Haus, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στα κεντρικά του γραφεία και στο χώρο όπου κατασκευάζεται η εμβληματική πένα Meisterstück, είναι εμπνευσμένο από την κληρονομιά και την υπεροχή της μάρκας. Σχεδιάστηκε από την Nieto Sobejano Arquitectos και αποτίει φόρο τιμής στο ιστορικό σχήμα των οργάνων γραφής και στους χρωματικούς συνδυασμούς που χρησιμοποιούνται σε αυτά.

Εικόνα

Διαθέτοντας μια σκούρα σιλουέτα με αποχρώσεις του λευκού στο εσωτερικό, η διακόσμηση του κτιρίου αποτελεί απόδειξη της προσοχής της μάρκας στη λεπτομέρεια και της τεράστιας σημασίας που δίνει στην ποιότητα.

Εικόνα

Σχολιάζοντας το, ο διευθύνων σύμβουλος της Montblanc, Nicolas Baretzki, δήλωσε: «Οραματιστήκαμε να δημιουργήσουμε ένα ειδικό σπίτι για την τέχνη της γραφής, ένα μέρος όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ανακαλύψουν ή να εξερευνήσουν την απίστευτη δύναμη της γραφής και τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και το συναίσθημα που ξεκλειδώνει σε όλους. Το Montblanc Haus σχεδιάστηκε ως ένα ταξίδι, ειπωμένο μέσα από τα μάτια μιας εταιρείας που βρίσκεται στην καρδιά της κουλτούρας της γραφής για περισσότερα από 115 χρόνια».

Σημειώνοντας παρομοίως, ο αντιπρόεδρος του Τμήματος Marketing της Montblanc, Vincent Montalescot, ανέφερε: «Το Montblanc Haus μας επέτρεψε να αποκαλύψουμε κάποιους θησαυρούς από το αρχείο μας που ανυπομονούμε να μοιραστούμε με τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία δεν είναι αφιερωμένη μόνο σε όλες τις απίστευτες ιστορίες που έχουν γραφτεί με την πάροδο του χρόνου, συμπεριλαμβανομένης της δικής μας, αλλά σε όλες τις σπουδαίες ιστορίες που δεν έχουν ακόμη γραφτεί, καθώς προσκαλούμε τους επισκέπτες μας να εμπνευστούν για να αφήσουν το στίγμα τους».

A post shared by Montblanc (@montblanc)

Η μόνιμη έκθεση στο Montblanc Haus έχει ως στόχο να εμπνεύσει τη γραφή με θέματα όπως το «The Pulse of Writing», μια συναρπαστική εμπειρία που αναδεικνύει τη δύναμη και την αξία της γραφής, το «Montblanc's Legacy and Vision», που αφηγείται την ιστορία του οίκου και της εικόνας του Meisterstück.

Εικόνα

Στο Montblanc Haus εκτίθενται επίσης χειρόγραφα από όλο τον κόσμο που προβάλλουν διαφορετικούς τύπους γραφής ως έργα τέχνης. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να δουν χειροτεχνίες και καινοτομίες που προβάλλουν την τεχνογνωσία της δημιουργίας και της παραγωγής των οργάνων γραφής της φίρμας, καθώς και την έκθεση «Montblanc Collections» που εξερευνά διαφορετικές συλλογές, συμπεριλαμβανομένων των Limited Editions και των High Artistry αποκλειστικών κομματιών.

Εικόνα

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, ο χώρος «The Mark Making» είναι αφιερωμένος ειδικά στους επισκέπτες αλλά και σε όσους έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στην ιστορία της γραφής. Η Αυτόγραφη Βιβλιοθήκη της αίθουσας, περιλαμβάνει 30 πρωτότυπες χειρόγραφες σημειώσεις από τον Ernest Hemmingway και τον Albert Einstein, μέχρι τη Frida Kahlo και τον Spike Lee καθώς και ένα ψηφιακό βιβλίο όπου οι επισκέπτες μπορούν να αφήσουν το δικό τους στίγμα.

Εικόνα

Το Montblanc Haus άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό στις 10 Μαΐου 2022, στο Αμβούργο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα της Montblanc.