Spend it: Montblanc και Ferrari αποτίουν φόρο τιμής στον θρυλικό Enzo Ferrari

Montblanc και Ferrari αποτίουν φόρο τιμής στη ζωή και την κληρονομιά του δαιμόνιου ιδρυτή της θρυλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η ειδική περιορισμένη έκδοση της Montblanc, Great Characters Enzo Ferrari που μόλις κυκλοφόρησε γράφει ξανά την ιστορία τού «Commentadore».
Spend it: Montblanc και Ferrari αποτίουν φόρο τιμής στον θρυλικό Enzo Ferrari

Τόσο η Montblanc όσο και η Ferrari έχουν ένα βασικό κοινό σημείο στο DNA τους: μοιράζονται το ίδιο πάθος για τη δεξιοτεχνία και την καινοτομία. Και οι δύο εταιρείες -έκαστη στον τομέα της- δεν κατασκευάζουν απλώς προϊόντα, αλλά αντικείμενα απίστευτης σύλληψης, τεχνικής και καλαισθησίας, φιλοσοφία που δίκαια τις έχει κατατάξει στις πρώτες θέσεις της λίστας με τις κορυφαίες φίρμες του πλανήτη.

Διαβάστε ακόμα: Πώς το σύμπαν της Ελίζαμπεθ Τέιλορ «χώρεσε» σε μια πένα Montblank

Αυτό το πάθος ήταν μοιραίο να φέρει τις δύο φίρμες κάποια στιγμή κοντά. Ο καρπός αυτής της ένωσης πήρε τη μορφή τριών διαφορετικών εκδόσεων οργάνων γραφής που επιμελήθηκε η Montblanc και αφηγούνται με το δικό τους τρόπο την ιστορία της ζωής και του έργου του ιδρυτή της Ferrari, Enzo Ferrari.

Great Characters Enzo Ferrari Special Edition

Εικόνα
Πηγή: Montblanc

Οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες της ειδικής περιορισμένης έκδοσης Great Characters Enzo Ferrari, δανείζονται στοιχεία από τα επιτεύγματα και το χαρακτήρα του Ιταλού οραματιστή. Το χρώμα της πολύτιμης ρητίνης του καπακιού και του σώματος είναι εμπνευσμένο από το κόκκινο σήμα της Ferrari που ονομάζεται «Rosso 70 Anni». Ο κώνος είναι χαραγμένος με δύο ημερομηνίες, η μία από τις οποίες είναι η γέννηση του Enzo Ferrari και η άλλη, η πρώτη του νίκη στην αγωνιστική πίστα.

Το έμβλημα Montblanc στο επάνω μέρος του στυλό σε κίτρινη ρητίνη αντιπροσωπεύει το χρώμα της πόλης τής Μόντενα. Τέλος, το δαχτυλίδι στο καπάκι αναγράφει «OFFICINA MECCANICA ALFREDO FERRARI», μια αναφορά στο εργαστήριο και τη γενέτειρα του πατέρα του Enzo Ferrari, Alfredo.

Great Characters Enzo Ferrari Limited Edition 1898

Εικόνα
Πηγή: Montblanc

Το 1898 όχι μόνο σηματοδοτεί το έτος γέννησης του Enzo Ferrari, αλλά αντιπροσωπεύει επίσης τον αριθμό των κομματιών της έκδοσης Great Characters Enzo Ferrari Limited Edition 1898. Το στυλό διαθέτει καπάκι και σώμα από μέταλλο που είναι εμπνευσμένο από την επιφάνεια του αρχικού κινητήρα Ferrari 125 S. Ο κώνος έχει επίσης χαραγμένες ημερομηνίες. Παραπέμπουν στην παραγωγή του πρώτου αυτοκινήτου του Enzo Ferrari στο εργοστάσιο του Maranello, καθώς και στην ημερομηνία της πρώτης νίκης που πέτυχε αυτοκίνητο με το σήμα της Ferrari.

Ως απόδειξη της σημασίας του Maranello, το δαχτυλίδι στο καπάκι φέρει ανάγλυφη τη διεύθυνση του εργοστασίου. Η μύτη είναι κατασκευασμένη από μασίφ χρυσό 18 καρατίων και είναι επίσης επικαλυμμένη με ρόδιο. Το στυλό είναι διακοσμημένο με έναν τροχό Ferrari 250 GTO, ένα από τα πιο διάσημα μοντέλα της φίρμας, καθώς και τη λέξη «Commentadore» -ψευδώνυμο του Enzo Ferrari.

Great Characters Enzo Ferrari Limited Edition 98

Εικόνα
Πηγή: Montblanc

Αποτίοντας φόρο τιμής στο Cavallino Rampante, αυτή η έκδοση περιορίζεται σε 98 κομμάτια, καθώς ο Enzo Ferrari καθιέρωσε το άλογο-σύμβολο της φίρμας πριν από 98 χρόνια. Το καπάκι και το σώμα του στυλογράφου είναι λακαρισμένα στο χέρι με αερογράφο στο επίσημο αγωνιστικό χρώμα «Rosso Corsa» -μια απόχρωση του κόκκινου που χρησιμοποιούν συνήθως οι διεθνείς ομάδες αγώνων αυτοκινήτου από την Ιταλία.

Το καπάκι είναι διακοσμημένο με τον αριθμό 29 που αντιπροσωπεύει το έτος ίδρυσης της Scuderia Ferrari, καθώς και ένα χαρακτικό με τη φράση «Είμαι ένας που ονειρευόμουν να είμαι ο Enzo Ferrari» στα ιταλικά.

Το σχήμα των πρώιμων αγωνιστικών αυτοκινήτων Ferrari αντικατοπτρίζεται στη δυναμική σχεδίαση του κλιπ. Είναι επίσης διακοσμημένο με το μότο του Enzo Ferrari «Δεν μπορείς να περιγράψεις το πάθος, μπορείς μόνο να το ζήσεις». Η βάση του κλιπ είναι λακαρισμένη στην ίδια κόκκινη απόχρωση «Rosso Corsa». Γύρω από τη βάση υπάρχουν έξι γραμμές σε κάθε πλευρά που αντιπροσωπεύουν έναν κινητήρα Ferrari V12.

Εικόνα
Ο Enzo Ferrari ως οδηγός αγώνων, στο τιμόνι μιας  Alfa Romeo ES, στην πίστα Mugello, στην Τοσκάνη το 1921 (Πηγή: Associated Press)

Με αυτή τη νέα σειρά τριών ειδικών εκδόσεων, η Montblanc γιορτάζει το αδυσώπητο πάθος που οδήγησε την Enzo Ferrari να δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες μάρκες στον κόσμο, συνώνυμης του κύρους και της νίκης. Οι πένες και οι στυλογράφοι της Montblanc Great Characters Enzo Ferrari Edition είναι διαθέσιμα από τον Νοέμβριο στα καταστήματα Montblanc παγκοσμίως και στο διαδίκτυο. Για περισσότερες πληροφορίες και φυσικά παραγγελίες επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο της Montblanc.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ