Zero Gravity: Ποδοσφαιρικά παπούτσια εμπνευσμένα από τη NASA για το 1ο FIFA World Cup στο διάστημα

Ένα ματς ποδοσφαίρου στο διάστημα μπορεί να ακούγεται τρελή ιδέα, δεν ακούγεται όμως τόσο απίθανο όσο πριν από μερικές δεκαετίες. Πάντως, σε περίπτωση διεξαγωγής ενός τέτοιου ματς, τα παπούτσια των ποδοσφαιριστών είναι έτοιμα, καθώς ο σχεδιαστής Hussain Almossawi παρουσίασε ένα ζευγάρι ποδοσφαιρικά παπούτσια, εμπνευσμένα από τη NASA
Zero Gravity: Ποδοσφαιρικά παπούτσια εμπνευσμένα από τη NASA για το 1ο FIFA World Cup στο διάστημα

Με τον διαστημικό τουρισμό να είναι ήδη πραγματικότητα, ο διαστημικός αθλητισμός ίσως να μην είναι τόσο μακριά όσο πιστεύουμε. Ο σχεδιαστής Hussain Almossawi πάντως δείχνει να ετοιμάζεται για την περίπτωση διεξαγωγής ενός FIFA World Cup στο διάστημα, καθώς μόλις παρουσίασε ένα ζευγάρι παπούτσια ποδοσφαίρου εμπνευσμένα από τη NASA.

Διαβάστε ακόμα: Διαστημικός τουρισμός - Δείπνο και cocktails στη στρατόσφαιρα με το πρώτο βιώσιμο Space Lounge του κόσμου

Καθώς πρόκειται για ένα διαστημικό αξεσουάρ, το πρώτο πράγμα που ο Almossawi έλαβε υπόψη του είναι η μηδενική βαρύτητα. Ως εκ τούτου, η ιδέα βασίστηκε στη χρήση υλικών και τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται σε διαστημικές αποστολές.

Αυτές οι «υλικές καινοτομίες» της κατασκευής είχαν ως στόχο να κάνουν τα παπούτσια να προσαρμόζονται σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας. Έτσι, τα «καρφιά» ανάβουν ενεργοποιώντας τους αισθητήρες αντίστασης της βαρύτητας, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ακρίβεια του σουταρίσματος.

Εικόνα

Το ποδοσφαιρικά παπούτσια φέρουν την ετικέτα «Zero Gravity» για να διαβεβαιώσουν τον χρήστη ότι μπορεί βασικά να περπατήσει, να κλωτσήσει και να τρέξει στο διάστημα. Διαθέτουν κομψή σιλουέτα με φουτουριστικό σχέδιο, καθώς και μια διαστημική λάμψη στα βασικά του χρώματα κόκκινο, μπλε, λευκό και ασημί.

Στην ουσία ο Almossawi μοιάζει να απαντά στο ερώτημα «Τι θα γινόταν αν η NASA άρχιζε να δημιουργεί εμπορικά προϊόντα;». Ο ίδιος χαρακτηρίζει το σχέδιό του «μια διασκεδαστική ιδέα για το μέλλον, που θολώνει τις γραμμές μεταξύ του ψηφιακού και του φυσικού κόσμου».

Περιγράφει επίσης το design και την αισθητική ως «φουτουριστική και μίνιμαλ, με υλικές καινοτομίες από το διάστημα, που έχει τα πάντα ενσωματωμένα και έτοιμα να σε κάνουν να αψηφάς τους κανόνες της βαρύτητας στο διάστημα».

Φυσικά τα ποδοσφαιρικά παπούτσια προς το παρόν αποτελούν απλώς concept, οι δυνατότητές τους ωστόσο δεν μπορεί παρά να μας βάζουν σε σκέψεις. Τα επόμενα βήματα είναι να βρούμε έναν κατοικήσιμο πλανήτη για το γήπεδο και να σχεδιάσουμε κατάλληλες μπάλες.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ