Διαστημικός τουρισμός: Δείπνο και cocktails στη στρατόσφαιρα με το πρώτο βιώσιμο Space Lounge του κόσμου

Η εταιρεία διαστημικού τουρισμού Space Perspective αποκάλυψε τους προσαρμόσιμους εσωτερικούς χώρους του «Ποσειδώνα», του πρώτου διαστημόπλοιου μηδενικών εκπομπών στον κόσμο. Με τιμή 125.000 δολάρια ανά άτομο, το «Space Lounge» του προσφέρει ένα απαράμιλλο ταξίδι έξι ωρών με πανοραμική θέα στη Γη από ύψος 30 χιλιομέτρων.
Διαστημικός τουρισμός: Δείπνο και cocktails στη στρατόσφαιρα με το πρώτο βιώσιμο Space Lounge του κόσμου

Η πρωτοποριακή εταιρεία ταξιδιών στο διάστημα Space Perspective προσθέτει την εμπειρία ενός αστροναύτη σε μια νέα εποχή πολυτελών τουριστικών επιλογών. Φιλοξενώντας έως και οκτώ επισκέπτες ανά ταξίδι, μια φουτουριστική αιωρούμενη κάψουλα ανυψώνεται στα όρια της στρατόσφαιρας, προσφέροντας μια μοναδική πανοραμική άποψη της Γης.

Διαβάστε ακόμα: Σκόνη από τη Σελήνη που μάζεψε ο Νιλ Άρμστρονγκ με το Apollo 11, βγαίνει σε δημοπρασία για 1,2 εκατ. δολάρια

Με εισιτήριο 125.000 δολάρια ανά άτομο, το πακέτο δεν περιορίζεται μόνο στην πτήση. Το εξάωρο ταξίδι περιλαμβάνει ανακλινόμενα καθίσματα, μπαρ, μπάνιο με τεράστια παράθυρα, WiFi, καθώς και τηλεσκόπιο και διαδραστικές οθόνες. Οι εσωτερικοί χώροι είναι κατασκευασμένοι με βιώσιμα υλικά. Η χειροποίητη μπάρα, για παράδειγμα, αποτελείται κυρίως από ανακυκλωμένα υλικά, που προέρχονται από το μοναδικό SpaceBalloon που συνδέεται με την κάψουλα.

Εικόνα

Υπενθυμίζοντας στους επισκέπτες «τη διασυνδεδεμένη φύση του πλανήτη», στους χώρους θα υπάρχουν επίσης φυτά και βότανα όπως λεβάντα, βασιλικός και δεντρολίβανο, συστατικά που θα χρησιμοποιούνται στην ετοιμασία τροφίμων και ποτών.

Εικόνα

Χάρη στους τους ιδρυτές της εταιρείας και ειδικούς των διαστημικών ταξιδιών, Jane Poynter και Taber Maccallum, το διαστημόπλοιο θα χρησιμοποιεί τεχνολογία πτήσης που έχει δοκιμαστεί εκτενώς από τη NASA. Η κάψουλα θα εκτοξευθεί από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι με ένα μπαλόνι γεμάτο υδρογόνο που έχει μέγεθος όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Στη συνέχεια θα σκαρφαλώσει με ταχύτητα 20χλμ./ώρα στην άκρη της στρατόσφαιρας πριν αρχίσει να κατεβαίνει απαλά προς τις ακτές της Φλόριντα.

A post shared by Space Perspective (@thespaceperspective)

«Είμαστε δεσμευμένοι να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στο διάστημα, τόσο για να πραγματοποιήσουμε την τόσο αναγκαία έρευνα για να ωφελήσουμε τη ζωή στη Γη όσο και για να επηρεάσουμε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε και συνδεόμαστε με τον πλανήτη μας», δήλωσε η CEO Jane Poynter, σε συνέντευξη στο Robb Report. «Σήμερα, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να δούμε τη Γη ως πλανήτη, σαν ένα διαστημόπλοιο για όλη την ανθρωπότητα και την παγκόσμια βιόσφαιρά μας».

Το διαστημόπλοιο «Ποσειδώνας» απογειώνεται την αυγή, επιτρέποντας στους επισκέπτες να απολαύσουν τον ανατέλλοντα ήλιο καθώς ταξιδεύουν 30.000 μέτρα μέχρι την άκρη του διαστήματος. Για τη διασφάλιση της τέλειας εμπειρίας, η εταιρεία συνεργάστηκε με τον επιχειρηματία φιλοξενίας και ψυχαγωγίας David Grutman. Γνωστός για τις επιχειρήσεις του με εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα στο Μαϊάμι, ο Grutman θα παρέχει συμβουλές για την εμπειρία, από την απογείωση, την πτήση και μέχρι την επιστροφή της κάψουλας στη Γη.

«Η ομάδα παγκόσμιας κλάσης της Space Perspective βρίσκεται σε μια αποστολή να αλλάξει την αντίληψη των ανθρώπων για το τι μπορεί να είναι τα ταξίδια περιπέτειας. Έχουμε τόσες πολλές ιδέες για το πώς μπορούμε να προσαρμόσουμε το ταξίδι - από εορτασμούς γενεθλίων και εταιρικές αποδράσεις, έως τη δημιουργία σημαντικών στιγμών που θα αιχμαλωτίσουν τη φαντασία όλων», ανέφερε ο Grutman.

Εικόνα

Φυσικά, οι επισκέπτες μπορούν να προσαρμόσουν ό,τι μπορεί να συνοδεύει την πτήση τους. Από το μενού μέχρι τον φωτισμό και το soundtrack, στην εξωπλανητική εμπειρία μπορούν να ενσωματωθούν μεμονωμένες προτιμήσεις για την απόλυτα καστομαρισμένη διαστημική περιπέτεια.

Εικόνα

Η Space Perspective είναι επίσης η πρώτη εταιρεία διαστημικού τουρισμού που δέχεται κρυπτονομίσματα ως αμοιβή. Σύμφωνα με το Forbes, οι εμπορικές πτήσεις πρόκειται να ξεκινήσουν στα τέλη του 2024, με 600 εισιτήρια να έχουν πωληθεί μέχρι σήμερα. Η εταιρεία δέχεται κρατήσεις για το 2025 και μετά, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ