Paradiso Mountain Club: Το bar-restaurant στο St. Moritz που η ελίτ διασκεδάζει πλέον χειμώνα-καλοκαίρι

Κορυφαίος προορισμός για τους απανταχού εύπορους σκιέρ, το St. Moritz της Ελβετίας διαθέτει και μια πλειάδα προτάσεων πολυτελούς διασκέδασης. Στην κορυφή αυτής της λίστας φιγουράρει το Paradiso Mountain Club & Restaurant, το θρυλικό «καταφύγιο» της ελίτ που πλέον λειτουργεί και το καλοκαίρι υπό την ομπρέλα του διάσημου ομίλου φιλοξενίας Badrutt’s Palace.
Paradiso Mountain Club: Το bar-restaurant στο St. Moritz που η ελίτ διασκεδάζει πλέον χειμώνα-καλοκαίρι

Για τους προσκυνητές της λάμψης και της πολυτέλειας, το St. Moritz αποτελεί κάτι σαν τους Αγίους Τόπους. Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, η «καλή κοινωνία» συρρέει με συνέπεια στο ελβετικό θέρετρο, για να γλιστρήσει με τα σκι της σε μερικές από τις καλύτερες πίστες στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα: St. Moritz White Turf - Σαμπάνια, χαβιάρι και σκι με άλογα στο πιο πολυτελές χειμερινό event της διεθνούς ελίτ

Φυσικά δεν είναι μόνο το σκι που συγκινεί τους εύπορους επισκέπτες της πόλης. Έπειτα από μια μέρα στην πίστα, μερικά ποτήρια δροσιστικού prosecco έρχονται να σβήσουν τη δίψα των σλάλομ και να ανάψουν τη διάθεση για λίγη glamorous διασκέδαση σε υψόμετρο 1.800 μέτρων. Κι όποιος αναζητά το πιο πλούσιο πάρτι στα χιόνια του St. Moritz ξέρει καλά πού να κρεμάσει τα χιονοπέδιλά του.

Εικόνα

Σε μια οπή ανάμεσα στις κορυφές των Άλπεων βρίσκεται το Paradiso Mountain Club & Restaurant, ένα εμβληματικό ski club με φήμη μυθικών διαστάσεων όχι μόνο στην κατηγορία του. Αν και το St. Moritz διαθέτει αμέτρητα μέρη για ένα πλούσιο γεύμα ή για λίγα après ski cocktail, το Paradiso εύκολα κατατάσσεται στις κορυφαίες θέσεις της crème de la crème λίστας.

Εικόνα

Το πολυτελές ορεινό club κουβαλάει χρόνια ιστορίας. Γνωστό εδώ και γενιές στους κύκλους της ελίτ έγινε πόλος έλξης διασημοτήτων από τη στιγμή που ξεκίνησε. A-listers κάθε εποχής έχουν περάσει απογεύματα στις βεράντες του πίνοντας σαμπάνια. Ο θρυλικός αστέρας του τένις Boris Becker φιλοξένησε εδώ τον γάμο του με τη δεύτερη σύζυγό του, ενώ ο Ελβετός DJ Antoine δημιούργησε ένα χορευτικό κομμάτι εμπνευσμένο από τον χώρο (το Paradiso εμφανίζεται στο ομώνυμο μουσικό βίντεο).

Το ξύλινο αλπικό καταφύγιο βρίσκεται σε μια ηλιόλουστη πλαγιά που περιβάλλεται από μαγευτική θέα στα βραχώδη βουνά, την κοιλάδα Engadin και την παγωμένη λίμνη του St. Moritz. Οι τρεις βεράντες του αποτελούν το ιδανικό σημείο συνάντησης του διεθνούς jet set, για δείπνο, ποτό και διασκέδαση, ενώ ακόμη πιο πολυτελείς είναι οι χώροι εκδηλώσεων και πάρτι στο εσωτερικό.

Τα ski club όπως το Paradiso και άλλα του είδους του είναι στην πραγματικότητα ιδιωτικά. Οι συνδρομές σε μέρη όπως αυτό είναι εξαιρετικά αποκλειστικές με δυσθεώρητα ποσά, ακόμη και για τους πλούσιους κατοίκους του St. Moritz που διαθέτουν σπίτια στην περιοχή. Ωστόσο, εκτός από την περίπτωση prive πάρτι ή κάποιου event, το Pradiso επιτρέπει την είσοδο σε «μέλη της ημέρας», με την προϋπόθεση να υπάρχει κράτηση εκ των προτέρων.

Η νέα εποχή του Paradiso Mountain Club & Restaurant

Την περασμένη σεζόν, το Paradiso κυριολεκτικά εκτοξεύθηκε στη στρατόσφαιρα των ski clubs, καθώς τη διοίκησή του ανέλαβε ένα από τα κορυφαία ονόματα της φιλοξενίας του St Moritz: το Badrutt’s Palace. Έπειτα από μια εκτεταμένη ανακαίνιση, το στυλ, ο σχεδιασμός και το σέρβις ανέβηκαν σε ακόμη ανώτερα επίπεδα, και πλέον το Paradiso δίνει μια νέα ετοιμολογία στον όρο mountain chic.

Εικόνα

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τους επισκέπτες και τα μέλη του κλαμπ στο Paradiso για να απολαύσουν υψηλή φιλοξενία και μια αξέχαστη εμπειρία των Άλπεων», λέει ο Richard Leuenberger, Διευθύνων Σύμβουλος στο Badrutt's Palace. «Εγγυόμαστε ότι θα κακομάθουμε τους επισκέπτες μας από τη στιγμή που φτάσουν, με μια σαμπάνια μόνιμα στο χέρι και ανυπομονούμε να εκπληρώσουμε αυτή την υπόσχεση μέσω εξατομικευμένης υπηρεσίας πέντε αστέρων με θέα στο βουνό».

Αν και οι περισσότεροι επισκέπτες καταφθάνουν στο club με σκι, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έρχονται με τα πόδια ή με χιονοπέδιλα από αναβατήρες που απέχουν περίπου 800 μέτρα. Πίσω από τα «απαιτητικά» βελούδινα σχοινιά της εισόδου, βρίσκεται το Music Deck όπου τα πάρτι ανταγωνίζονται εκείνα της Ibiza ή της Μυκόνου. Σαμπάνια και Aperol Spritz έχουν τιμητική τους κάτω από τον δυνατό χειμωνιάτικο ήλιο, με μουσικές από διάσημους διεθνείς DJ να ντύνουν τη εκπληκτική θέα στο αλπικό τοπίο μέχρι την αυγή.

Το Music Deck φιλοξενεί επίσης μερικές φημισμένες γαστρονομικές προτάσεις. «Σερβίρουμε comfort food για να ζεστάνει την ψυχή, το οποίο απολαμβάνεται καλύτερα όταν μοιράζεται με φίλους», λέει ο Loris Di Santo, Executive Chef στο Paradiso. «Για παράδειγμα, μοσχαρίσιο νάτσος με τσίλι κον καρνέ και λιωμένο τυρί τσένταρ ή πατατοσαλάτα με χαβιάρι Imperial Oscietra, που είναι ο τέλειος σύντροφος με ένα ποτήρι σαμπάνιας».

Τα πολλά πρόσωπα του Paradiso Mountain Club & Restaurant

Στον κάτω όροφο βρίσκεται η High Altitude Brasserie, μια υπέροχη βεράντα πολλαπλών επιπέδων με μακριά ξύλινα τραπέζια, καθίσματα με γούνα προβάτου και μάλλινες κουβέρτες που σπάνια χρειάζονται. Λουσμένη στον ήλιο και εκθαμβωτική θέα στην κοιλάδα, η brasserie είναι το ιδανικό μέρος για ένα μακρύ και χαλαρό γεύμα.

Το εσωτερικό μοιάζει με σκηνικό από την ταινία «La Dolce Vita». Υπάρχουν πολλές αίθουσες που έχουν δημιουργηθεί για φιλοξενούν πολυτελείς εκδηλώσεις ή για φαγητό τις σπάνιες μέρες που ο καιρός δεν ευνοεί την υπαίθρια διασκέδαση. Οι περίτεχνοι πολυέλαιοι, οι κομψές συνθέσεις λουλουδιών και τα μοντέρνα στοιχεία της διακόσμησης συναντούν αρμονικά το ρουστίκ περιβάλλον του χειμερινού καταφυγίου.

Αν και η είσοδος στο club επιτρέπεται και σε εκείνους που δεν είναι μέλη, τα προνόμια δεν είναι τα ίδια. Υπάρχουν ξεχωριστοί χώροι φαγητού για τα μέλη του club σε περίπτωση που το υπόλοιπο πλήθος διασκεδάζει «ενοχλητικά», καθώς και ένα πολυτελές ιδιωτικό δωμάτιο. Το σαλόνι Gucci Paradiso είναι ένας χώρος μόνο για μέλη που μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει από σελίδες περιοδικού διακόσμησης, με εξαιρετικές πολυτελείς βελούδινες καρέκλες και καναπέδες Gucci, ανατολίτικα χαλιά και διακοσμητικά.

Εικόνα

Τα πολυτελή brands και οι επωνυμίες σχεδιαστών είχαν πάντα μια συμβιωτική σχέση με το St Moritz. Πέρα από το πλήθος των καταστημάτων με πολυτελή ρολόγια και ρούχα υψηλής μόδας στην πόλη, τα επώνυμα διακοσμητικά στοιχεία του Paradiso είναι εμπνευσμένα από τον ίδιο τον προορισμό.

Gucci και brand πολυτελείας «ντύνουν» το Paradiso Mountain Club & Restaurant

Η Gucci έχει μακρά παράδοση σε αυτά τα βουνά από τη δεκαετία του '60 και, πέρα από το μαγευτικό στυλ του ιδιωτικού σαλονιού της, παρέχει χειμερινά ρούχα και στα μέλη του προσωπικού του Paradiso, μετατρέποντάς τους σε μοντέλα που δειγματίζουν την τελευταία κολεξιόν σκι της φίρμας καθώς εργάζονται.

A post shared by Badrutt's Palace Hotel (@badruttspalace)

Εκτός από την Gucci, η πολυτελής γαλλική εταιρεία ειδών σκι Fulsap φροντίζει ώστε το το προσωπικό να φορά την πιο κομψή στολή εργασίας σε ολόκληρες τις Άλπεις. Την εμφάνιση τέλος των ανθρώπων του Paradiso συμπληρώνουν οι ορεινές μπότες Paradiso St. Moritz από τη Santoni, την ιταλική φίρμα που είναι διάσημη για τα εξαιρετικά, ιταλικής κατασκευής, δερμάτινα υποδήματά της.

Γαστρονομία κορυφής στο Paradiso Mountain Club & Restaurant

Η κουζίνα του Paradiso έχει τη γαστρονομική υπογραφή του Badrutt's Palace. Η High Altitude Brassie σερβίρει παραδοσιακά κλασικά αλπικά πιάτα με μια επικούρεια αναλαμπή, όπως το φοντύ μαύρης τρούφας. Ένα από τα στοιχεία του μενού που ξεχωρίζει είναι το ρολό αστακού με βούτυρο από φύκια, ενώ πραγματικά αξέχαστο είναι το Surf and Turf για δύο, το οποίο περιλαμβάνει chateaubriand και ψητό ολόκληρο αστακό. Το εστιατόριο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση υλικών υψηλής ποιότητας που προέρχονται από την τοπική αγορά.

Το φαγητό παίζει βασικό ρόλο στη λειτουργία του Paradiso, με μενού για κάθε επίπεδο, προσαρμοσμένο ανάλογα με την εποχή. Όπως εξηγεί ο Di Santo: «Το χειμώνα, επικεντρωνόμαστε περισσότερο σε πιάτα που είναι αναζωογονητικά, ζεστά και γεμάτα ενέργεια». Η καλοκαιρινή παλέτα είναι εντελώς διαφορετική. «Η πλειοψηφία των καλεσμένων είναι εξαιρετικά δραστήρια, οπότε το μενού επικεντρώνεται σε υγιεινές σαλάτες, σούπες ή πιάτα superfood», προσθέτει.

Εικόνα

Το σκηνικό και η κουζίνα προσφέρουν το 50% της γεύσης από την καλή ζωή. Το υπόλοιπο μισό αναλαμβάνει να συμπληρώσει η εκτεταμένη κάβα του Paradiso, με πάνω από 500 ετικέτες κρασιών και σαμπάνιας είτε για συνοδεία των αριστουργηματικών πιάτων είτε για συνοδεία της μουσικής στο Music Deck.

Το Paradiso Mountain Club & Restaurant μόλις ολοκλήρωσε θριαμβευτικά την πρώτη χειμερινή σεζόν του υπό τη διεύθυνση του Badrutt's Palace. Μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία του ετοιμάζεται να εγκαινιάσει σε λίγες εβδομάδες και τη θερινή σεζόν στα βουνά του St Moritz που δεν φαίνεται να στερούνται επισκεπτών είτε με είτε χωρίς στολές σκι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το hot spot των Άλπεων αλλά και για κρατήσεις, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Paradiso Mountain Club & Restaurant.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ