Six Senses Svart: Tο πρώτο ενεργειακά θετικό ξενοδοχείο στον κόσμο ετοιμάζεται στη Νορβηγία

Με 21 ξενοδοχεία και θέρετρα σε 17 διαφορετικές χώρες, η Six Sences είναι διάσημη για τη σημασία που δίνει στην υγεία και την ευεξία. Με το νέο συγκρότημα 94 δωματίων, το οποίο πρόκειται να ανοίξει το 2024 στη Νορβηγία βάζει τον πήχη ακόμη ψηλότερα: να δημιουργήσει ένα ξενοδοχείο εντελώς εκτός δικτύου και ουδέτερο από άνθρακα.
Six Senses Svart: Tο πρώτο ενεργειακά θετικό ξενοδοχείο στον κόσμο ετοιμάζεται στη Νορβηγία

Τοποθετημένο στους πρόποδες του εκπληκτικού παγετώνα Svartisen, το Six Senses Svart θα είναι το πρώτο ενεργειακά θετικό ξενοδοχείο στη Γη. Εμπνευσμένο από τις καμπίνες των Νορβηγών ψαράδων, το κατάλυμα των 94 δωματίων θα «αιωρείται» πάνω από το φιόρδ Holandsfjorden μέσω πόλων που ελαχιστοποιούν τις επιπτώσεις στο παγετωνικό περιβάλλον.

Διαβάστε ακόμα: Διαστημικός τουρισμός - Δείπνο και cocktails στη στρατόσφαιρα με το πρώτο βιώσιμο Space Lounge του κόσμου

Το χαρακτηριστικό κτίριο, το οποίο δανείζεται στοιχεία από μια παραδοσιακή νορβηγική ξύλινη κατασκευή που χρησιμοποιείται για την ξήρανση ψαριών, γνωστή ως fiskehjell, θα είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της πράσινης τεχνολογίας. Στην πραγματικότητα, η Six Senses υποστηρίζει ότι η κατασκευή θα συλλέγει αρκετή ηλιακή ενέργεια για να τροφοδοτήσει όχι μόνο το ξενοδοχείο, αλλά και όλες τις παράπλευρες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου του σκάφους μηδενικών εκπομπών ρύπων το οποίο θα μεταφέρει τους επισκέπτες από και προς τον απομακρυσμένο προορισμό.

Εικόνα

Ακόμη και η ίδια η κατασκευή του ξενοδοχείου θα γίνει με χρήση ηλιακής ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι το Six Senses Svart θα είναι εντελώς εκτός δικτύου και ουδέτερο από άνθρακα. Θα είναι επίσης αυτοσυντηρούμενο, με δικό του σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων και υδάτων, καθώς και με υποδομή ανακύκλωσης.

«Η ιδέα έχει γίνει μεγαλύτερη από το ίδιο το έργο, καθώς θα παρέχει μια φουτουριστική βιτρίνα για το τι μπορεί να επιτευχθεί από την άποψη του βιώσιμου τουρισμού και των ενεργειακών λύσεων, και ως εκ τούτου ένα σχέδιο στον κλάδο της φιλοξενίας και στον αναπτυξιακό τομέα γενικότερα», ανέφερε ο CEO της Six Sences, Neil Jacobs.

Εικόνα

Αυτό δεν σημαίνει ότι το ξενοδοχείο θα στερείται πολυτέλειας. Επιδεικνύοντας ανώτερη δεξιοτεχνία, οι βιώσιμοι εσωτερικοί χώροι θα διαθέτουν μια σειρά από γήινα, οργανικά υλικά παντού, καθώς και έργα τέχνης και έπιπλα που τιμούν την τοπική κληρονομιά.

Φυσικά, η εστίαση στην υγεία και την ευεξία που έχει γίνει συνώνυμη με το brand Six Senses, αναμένεται να είναι το επίκεντρο και στο νέο ξενοδοχείο, με όλα τα signature προγράμματα που καλύπτουν τις έξι διαστάσεις της ευεξίας. Επίσης, στο νέο ξενοδοχείο αναμένεται να κάνει ντεμπούτο μια νέα τεχνολογία με την ονομασία Svart Touch, η οποία –όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, θα προσαρμόζει κάθε δωμάτιο στην πνευματική κατάσταση του επισκέπτη.

Εικόνα

Το ξενοδοχείο θα στεγάσει επίσης ένα Alchemy Bar που θα δίνει έμφαση τις τοπικές θεραπευτικές τεχνικές, ένα Earth Lab που θα παρουσιάζει διάφορες οικολογικές πρωτοβουλίες και ένα Svart Design Lab που θα προωθεί την πράσινη τεχνολογία. Τέλος, ένα μπαρ-εστιατόριο μηδενικών αποβλήτων θα σερβίρει φρέσκα προϊόντα που προέρχονται από τοπικούς προμηθευτές.

Το νορβηγικό ξενοδοχείο θα αποτελέσει επίσης πιλότο σχεδιασμού και λειτουργίας για τη νέα εποχή της εταιρείας, καθώς αυτή τη στιγμή η Six Senses έχει άλλα 33 ακίνητα στο στάδιο ανάπτυξης. Περισσότερες πληροφορίες για το Six Senses Norway μπορείτε να βρείτε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της εταιρείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ