Meta Store: Η Meta ανοίγει το πρώτο φυσικό της κατάστημα στην Καλιφόρνια με προϊόντα εικονικής πραγματικότητας

Το πρώτο φυσικό κατάστημά της στην Καλιφόρνια, με προϊόντα εικονικής πραγματικότητας ανοίγει η Meta. Το Meta Store αποτελεί την πρώτη κίνηση της εταιρείας στον τομέα του λιανικού εμπορίου, και στόχο έχει να φέρει τους πελάτες σε φυσική επαφή με τα προϊόντα που χρειάζονται για να περιηγηθούν στο metaverse.
Meta Store: Η Meta ανοίγει το πρώτο φυσικό της κατάστημα στην Καλιφόρνια με προϊόντα εικονικής πραγματικότητας

Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Meta, πρώην Facebook, ανοίγει το Meta Store, το πρώτο φυσικό κατάστημά της στην Καλιφόρνια, με προϊόντα εικονικής πραγματικότητας. Οι πελάτες της θα μπορούν να δοκιμάζουν και να ψωνίζουν ό,τι χρειάζονται για να περάσουν «τις πύλες του metaverse».

Διαβάστε ακόμα: Mark Zuckerberg - Θέλει προμήθεια 50% για τα αντικείμενα που θα πωλούνται στο Metaverse

Το κατάστημα 145 τετραγωνικών μέτρων θα ανοίξει στις 9 Μαΐου στο Burlingame της Καλιφόρνια, κοντά στην πανεπιστημιούπολη της εταιρείας, Reality Labs, έναν κόμβο έρευνας και ανάπτυξης για προϊόντα εικονικής πραγματικότητας.

Εικόνα

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Meta Store, Martin Gilliard, αποστολή του καταστήματος είναι να δείξει πώς τα προϊόντα του brand είναι μια «πύλη στο metaverse», έναν παράλληλο εικονικό κόσμο όπου οι άνθρωποι λειτουργούν ως avatar.
«Το Meta Store πρόκειται να βοηθήσει τους ανθρώπους να κάνουν αυτή τη σύνδεση και να ανακαλύψουν πώς τα προϊόντα μας μπορούν να αποτελέσουν την πύλη στο μετασύμπαν και το μέλλον», ανέφερε ο Gilliard.

Στο κατάστημα, το οποίο θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, οι πελάτες θα μπορούν να δοκιμάσουν και να παίξουν παιχνίδια χρησιμοποιώντας το Oculus Quest 2, την ενημερωμένη έκδοση της συσκευής εικονικής πραγματικότητας Oculus Go, σε μια ειδική περιοχή επίδειξης όπου μια μεγάλη οθόνη LED από το δάπεδο μέχρι την οροφή θα προβάλλει αυτό που ο χρήστης βλέπει στο headset.

Εικόνα

H συσκευή βιντεοκλήσεων Portal της Meta θα εκτίθεται σε ξύλινα ράφια με οπίσθιο φωτισμό στον κεντρικό όροφο του καταστήματος. Οι πελάτες θα μπορούν να δοκιμάσουν το Portal σε άλλο χώρο επίδειξης, καθώς και να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις σε συνεργάτες λιανικής για να δουν το gadget σε κανονική λειτουργία.

Εικόνα

Μια ξεχωριστή καμπίνα προορίζεται για τη συλλογή Ray-Ban Stories της Meta, τα έξυπνα γυαλιά που επιτρέπουν στους χρήστες να καταγράφουν βίντεο μέσω ενσωματωμένης κάμερας 5MP. Οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν μια σειρά από παραλλαγές στυλ, χρώματος και φακών. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα άλλα προϊόντα στο Meta Store, τα γυαλιά δεν θα είναι διαθέσιμα για αγορά στο κατάστημα. Οι πελάτες θα πρέπει να τα παραγγείλουν απευθείας από τον ιστότοπο του λιανοπωλητή γυαλιών ηλίου Ray Ban.

Εικόνα

Άλλα αξεσουάρ, όπως ακουστικά, συσκευές και καλώδια φόρτισης θα είναι επίσης μέρος της έκθεσης και θα είναι διαθέσιμα για αγορά στο κατάστημα. «Δεν πουλάμε το metaverse στο κατάστημά μας, αλλά ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι θα έρθουν και θα φύγουν γνωρίζοντας λίγο περισσότερα για το πώς τα προϊόντα μας θα βοηθήσουν στη σύνδεσή τους με αυτό», εξήγησε ο Gilliard. «Μόλις οι άνθρωποι βιώσουν την τεχνολογία, μπορούν να την εκτιμήσουν καλύτερα», συμπλήρωσε.

Εικόνα

Το πρώτο φυσικό κατάστημα της Meta αντιπροσωπεύει την περαιτέρω μετάβαση της εταιρείας σε αυτό που αποκαλεί «εταιρεία κοινωνικής μεταστροφής» και μακριά από την προέλευσή της ως εταιρεία social media. Πέρυσι το brand άλλαξε το όνομά του από Facebook σε Meta. Σύμφωνα επίσης με δηλώσεις του Gilliard, το κατάστημα στο Burlingame σηματοδοτεί την περαιτέρω επέκταση της Meta στον τομέα του λιανικού εμπορίου.

«Το κατάστημα μας δίνει περισσότερες ευκαιρίες να πειραματιστούμε και να διατηρήσουμε την εμπειρία των πελατών στον πυρήνα της ανάπτυξής μας», δήλωσε ο Gilliard. «Αυτό που μαθαίνουμε εδώ θα βοηθήσει στον καθορισμό της μελλοντικής μας στρατηγικής στη λιανική».

Εικόνα

Να σημειωθεί πως ορισμένες επωνυμίες εργάζονται ήδη σε υβριδικά προϊόντα πραγματικής και ψηφιακής ζωής. Η φίρμα παπουτσιών Giuseppe Zanotti κυκλοφόρησε πρόσφατα μια ψηφιακή έκδοση των sneakers Cobras στο metaverse, ενώ το στούντιο σχεδιασμού Layer αποκάλυψε ένα ζευγάρι έξυπνα γυαλιά για την εταιρεία τεχνολογίας Viture που επιτρέπει στον χρήστη να παίζει παιχνίδια ή να μεταδίδει πολυμέσα μέσω μιας εικονικής οθόνης.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Meta Store μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα της Meta.