Project X: Το ελληνικής κατασκευής superyacht που κάνει τους δισεκατομμυριούχους να παραληρούν

Ούτε ιταλικό ούτε γερμανικό, αλλά ένα ελληνικό ναυπηγείο μόλις αποκάλυψε αυτό το superyacht μήκους 88 μέτρων. Το Project X της Golden Yachts διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους γυάλινους ανελκυστήρες που έχουν εγκατασταθεί ποτέ σε σκάφος, αλλά και χαμάμ, φινλανδική σάουνα, τεράστιο γυμναστήριο και πισίνα με γυάλινα τοιχώματα.
Project X: Το ελληνικής κατασκευής superyacht που κάνει τους δισεκατομμυριούχους να παραληρούν

Το πολυαναμενόμενο yacht Project X της Golden Yachts, μόλις έπεσε στο νερό στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Πέραμα. Το πολυτελές πλοίο, μήκους 88 μέτρων πρόκειται να ξεκινήσει το ταξίδι του προς τους ιδιοκτήτες του, έπειτα από τις απαιτούμενες θαλάσσιες δοκιμές.

Διαβάστε ακόμα: Ritz-Carlton «Evrima» - Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας έχει την πολυτέλεια των ξενοδοχείων της

Το Project X τής Golden Yachts είναι αποτέλεσμα «συρροής» ναυπηγικών πολιτισμών: ένα εξαίσιο γιοτ όπου η βρετανική αρχιτεκτονική συναντά το κομψό ιταλικό design. Οι εξωτερικοί χώροι είναι σχεδιασμένοι από τον Ken Freivokh, ο οποίος προσδίδει στο σκάφος μια μοναδική δομή σε σχήμα Χ και αμέτρητους ανοιχτούς χώρους.

Το εσωτερικό του εντυπωσιακού yacht σχεδιάστηκε από τη Massari Design η οποία εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο το σχεδόν 15 μέτρα πλάτος του σκάφους. Το πλοίο περιλαμβάνει κατάστρωμα από ξύλο τικ, χαλύβδινο κύτος και μια υπερκατασκευή αλουμινίου. Ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο είναι το εσωτερικό αίθριο που απλώνεται σε τρεις βαθμίδες, οι οποίες είναι προσβάσιμες με γυάλινους ανελκυστήρες.

Εικόνα

Με gross tonnage 3000, το Project X μπορεί να φιλοξενήσει έως και 14 επισκέπτες σε 7 καμπίνες, καθώς και 24 μέλη πληρώματος. Περιττό να πούμε ότι η σουίτα του ιδιοκτήτη είναι ο κορυφαίος χώρος του σκάφους, που ανταγωνίζεται σε πολυτέλεια τα υψηλού επιπέδου δωμάτια ενός ξενοδοχείου. Για την κατασκευή και διακόσμηση των εξαίσιων χώρων του σκάφους έχουν χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον 150 διαφορετικά υλικά, όπως δέρμα, μάρμαρο και ειδική ξυλεία.

Το Project X είναι γεμάτο ανέσεις. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ιδιοκτήτες θα περνούν αρκετό χρόνο στο σκάφος, υπάρχει ένα γενναιόδωρο γυμναστήριο στο χώρο ηλιοθεραπείας. Το πολυτελές beach club διαθέτει lounge, μεγάλη γυάλινη πισίνα, τουρκικό χαμάμ και φινλανδική σάουνα στο σπα. Το επάνω κατάστρωμα είναι το ιδανικό μέρος για συνομιλίες, κοκτέιλ και φαγητό, με μια γιγάντια μαρμάρινη τραπεζαρία 18 θέσεων στον ημιυπαίθριο χώρο.

Στην πρύμνη, υπάρχει γκαράζ, το οποίο, σύμφωνα με το Boat International, φιλοξενεί το βοηθητικό σκάφος Pedrazzini. Όσο για τις επιδόσεις του; Οι διπλές μηχανές Caterpillar χαρίζουν στο Project X τελική ταχύτητα 17,5 κόμβους και ταχύτητα ταξιδιού 14 κόμβους.