Ritz-Carlton «Evrima»: Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας έχει την πολυτέλεια των ξενοδοχείων της

Το πρώτο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο του κολοσσού της φιλοξενίας Ritz-Carlton λύνει κάβους αυτό το καλοκαίρι. Ξεκινώντας από τις 6 Αυγούστου, το «Evrima» διαθέτει 149 πολυτελείς σουίτες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από εκείνες του διάσημου ξενοδοχείου.
Ritz-Carlton «Evrima»: Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας έχει την πολυτέλεια των ξενοδοχείων της

Όταν το 2017 η φημισμένη αμερικανική αλυσίδα ξενοδοχείων Ritz-Carlton ανακοίνωσε ότι κατασκεύαζε τρία πολυτελή super yacht, ο κόσμος της φιλοξενίας εξεπλάγη. Τέσσερα χρόνια αργότερα, και έπειτα από καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και φημολογούμενη εκτόξευση των δαπανών, το πρώτο πλοίο της φίρμας είναι επιτέλους έτοιμο για την πρώτη του κρουαζιέρα αυτό το καλοκαίρι, με στόχο να υποδείξει πώς είναι η φιλοξενία πέντε αστέρων στην ανοιχτή θάλασσα.

Διαβάστε ακόμα: Viking Octantis - Το νέο εξερευνητικό κρουαζιερόπλοιο βάζει την πολυτέλεια στην περιπέτεια της Ανταρκτικής

Το κρουαζιερόπλοιο, μήκους 190 μέτρων, που βαφτίστηκε με το ελληνικό όνομα «Evrima», θα ξεκινήσει το παρθενικό ταξίδι του στη Μεσόγειο στις 6 Αυγούστου. Σαν ένα πολυτελές ξενοδοχείο, το όμορφο μεγαθήριο περιλαμβάνει 149 μεγάλες σουίτες που μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά έως και 298 επισκέπτες.

Εικόνα
Η Grand Suite του «Evrima» (Πηγή: Ritz-Carlton Yacht Collection)

Κάθε σουίτα διαθέτει ιδιωτικό μπαλκόνι, παράθυρα από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι και ψηλές οροφές που στο σύνολο δημιουργούν μια αίσθηση άνεσης και ελευθερίας. Η γκάμα στις προσφερόμενες σουίτες έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να καλύπτει κάθε ανάγκη. Για παράδειγμα εκτός από τις μεγάλες σουίτες, μπορεί κανείς να επιλέξει μία από εκείνες που διαθέτουν σοφίτα οι οποίες προσφέρουν χώρο σε δύο ορόφους. Αν πρόκειται για οικογενειακή απόδραση, δίνεται η δυνατότητα συνδυασμού δύο γειτονικών σουιτών και η δημιουργία ενός μεγάλου, ανοιχτού διαμερίσματος.

Εικόνα
Όλες οι σουίτες του «Evrima» διαθέτουν ιδιωτικό μπαλκόνι, παράθυρα από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι και ψηλές οροφές (Πηγή: Ritz-Carlton Yacht Collection)

Όσοι έχουν φιλοξενηθεί σε κάποιο από τα ξενοδοχεία του Ritz-Carlton θα βρουν τα επώνυμα king-size κρεβάτια της φίρμας να τους περιμένουν, τα μπάνια με διπλό νιπτήρα και τα κλινοσκεπάσματα υψηλής ποιότητας. Εννοείται πως έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ηχομόνωση των τοιχωμάτων ώστε να εξασφαλιστεί η ιδιωτικότητα των ενοίκων κατά τη διάρκεια των ταξιδιών, η οποία θα κυμαίνεται από επτά έως 10 ημέρες.

Εικόνα
Τα επώνυμα king-size κρεβάτια του Ritz-Carlton και τα κλινοσκεπάσματα υψηλής ποιότητας δίνουν το «παρών» στις κρεβατοκάμαρες του πλοίου (Πηγή: Ritz-Carlton Yacht Collection)

Ανάλογα με την εποχή, το «Evrima« θα επισκεφθεί τη Μεσόγειο, την Καραϊβική, την Κεντρική και τη Νότια Αμερική. Οι προορισμοί στη διαδρομή θα ποικίλλουν: από τις Βαλεαρίδες Νήσους της Ισπανίας και τη Γαλλική Ριβιέρα έως τις ακτές της Κόστα Ρίκα. Επιπλέον, δεδομένου ότι το πλοίο είναι λίγο μικρότερο από άλλα κρουαζιερόπλοια, στους επιβάτες θα δίνεται συχνή πρόσβαση σε περιζήτητα λιμάνια όπως η Μύκονος, το Saint-Tropez, το St. Barts κ.ά.

Εικόνα
Το υπαίθριο σαλόνι στο τελευταίο κατάστρωμα (Πηγή: Ritz-Carlton Yacht Collection)

Σε κάθε προορισμό, είναι προγραμματισμένες ομαδικές ξεναγήσεις από την αξιόλογη ομάδα Shore Collection του διεθνούς brand. Για εκείνους που προτιμούν τις ανεξάρτητες περιηγήσεις, το Concierge Ashore μπορεί να βοηθήσει, οργανώνοντας ιδιωτικές εμπειρίες ή εκδηλώσεις σε συνεργασία με τοπικούς οδηγούς.

Εικόνα
Το Observasion Lounge του «Evrima» (Πηγή: Ritz-Carlton Yacht Collection)

Όσον αφορά το χρόνο επί του πλοίου, το «Evrima» προσφέρει μια επιμελημένη ποικιλία από περιποιήσεις σπα της ESPA και διαθέτει ακόμη και το δικό του κορυφαίο εστιατόριο που ονομάζεται «SEA». Το τελευταίο διευθύνεται από τον σεφ Sven Elverfeld του «Aqua», ενός εστιατορίου τριών αστέρων Michelin στο Ritz Carlton του Wolfsburg, και προσφέρει γευσιγνωσία πέντε πιάτων σε συνδυασμό με εκλεκτά κρασιά και σαμπάνια.

Εικόνα
To κορυφαίο εστιατόριο «SEA» του «Evrima», διευθύνεται από τον σεφ Sven Elverfeld (Πηγή: Ritz-Carlton Yacht Collection)

Σύμφωνα με τον Douglas Prothero, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ritz-Carlton Yacht Collection, «κάθε στοιχείο της εμπειρίας του πολυτελούς yachting εξετάστηκε προσεκτικά για τη δημιουργία του "Evrima". Αυτή η προσοχή στη λεπτομέρεια, η καινοτομία και η δέσμευσή μας να προσφέρουμε εξαιρετικά εξατομικευμένα, καθηλωτικά ταξίδια θα τοποθετήσουν τη Ritz-Carlton Yacht Collection σε μια ξεχωριστή κατηγορία, η οποία εγγυάται αξέχαστες αποδράσεις τόσο για τους φανατικούς της κρουαζιέρας όσο και για εκείνους που είναι νέοι στο χώρο».

Εικόνα
To beach club και η πισίνα στο 1ο και 2ο κατάστρωμα του πλοίου (Πηγή: Ritz-Carlton Yacht Collection)

Όσον αφορά στις τιμές, αυτές ποικίλλουν ανάλογα με τον προορισμό. Ωστόσο ένα επταήμερο ταξίδι στην Καραϊβική με το «Evrima» ξεκινά από 5.100 δολάρια ανά άτομο σε σουίτα 2 ατόμων. Να σημειωθεί πως τα άλλα δύο yacht του στόλου Ritz-Carlton βρίσκονται ακόμη υπό κατασκευή και αναμένεται να παραδοθούν το 2024 και το 2025, αντίστοιχα. Και τα τρία πλοία θα είναι επίσης διαθέσιμα και προς ιδιωτική ναύλωση.

Εικόνα
Το σαλόνι στην αίθουσα του μπαρ του «Evrima» (Πηγή: Ritz-Carlton Yacht Collection)

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το «Evrima», το πρόγραμμα των ταξιδιών αλλά και τις επιλογές φιλοξενίας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ritz-Carlton Yacht Collection.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ