NFT: 48 εκατ. δολάρια ζήτησε κάποιος για το πρώτο tweet στον κόσμο - Πήρε μόνο 277 δολάρια

Σύννεφα στον ουρανό των NFT. Ο επενδυτής κρυπτονομισμάτων Sina Estavi που είχε αγοράσει το πρώτο tweet στον κόσμο από τον ιδρυτή του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ Jack Dorsey για 2,3 εκατομμύρια δολάρια, προσπάθησε να το πουλήσει σε δημοπρασία για 48 εκατ. δολάρια, Η κορυφαία προσφορά που έλαβε ήταν τουλάχιστον ντροπιαστική..
NFT: 48 εκατ. δολάρια ζήτησε κάποιος για το πρώτο tweet στον κόσμο - Πήρε μόνο 277 δολάρια

Σκάει ήδη η φούσκα των NFT; Τον τελευταίο καιρό δεν είναι λίγα τα σημάδια που ξεκάθαρα το υποστηρίζουν. Ένα από αυτά αφορά στον ιρανικής καταγωγής επενδυτή κρυπτονομισμάτων Sina Estavi, ο οποίος έγινε πρωτοσέλιδο πέρυσι αγοράζοντας για 2,9 εκατ. δολάρια το NFT του πρώτου tweet στον κόσμο από τον Jack Dorsey, ιδρυτή του Twitter, .

Διαβάστε ακόμα: Vodafone - Σε δημοπρασία ως NFT το πρώτο SMS στον κόσμο, για 200.000 δολάρια σε κρυπτονομίσματα

Ήταν μια από τις ιστορίες που έριξε λάδι στη φωτιά των NTF, φέρνοντάς τα στο προσκήνιο ως είδος επιτυχημένης επένδυσης. Η ιστορία ωστόσο δεν έχει αίσια συνέχεια. Πρόσφατα, ο Estavi αποφάσισε να βάλει το NFT προς πώληση στο OpeanSea για το τεράστιο ποσό των 48 εκατ. δολαρίων. Με άλλα λόγια, η πώληση του tweet θα του απέφερε κέρδος άνω των 45 εκατ. δολαρίων, δηλαδή 1.500% απόδοση της επένδυσής του σε μόλις ένα χρόνο. Τρελό, σωστά;

Ο Ιρανός επιχειρηματίας υποσχέθηκε μάλιστα ότι το 50% των εσόδων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. «Αυτό το NFT δεν είναι απλώς ένα tweet, αυτή είναι η Μόνα Λίζα του ψηφιακού κόσμου», ανέφερε. Το σοκ δεν άργησε να έρθει. Ο Estavi διαπίστωσε ότι η μέγιστη προσφορά που έλαβε μέχρι το πέρας της δημοπρασίας την Τετάρτη 13 Απριλίου έφτανε μόλις το ύψος των 277 δολαρίων. Ναι, καλά διαβάσατε και δεν λείπει κάποιο μηδενικό.

Η δημοπρασία έλαβε μόλις επτά συνολικές προσφορές που κυμαίνονταν μεταξύ 0,0019 ETH (περίπου 6 δολάρια) έως 0,09 ETH (περίπου 277 δολάρια). «Η προθεσμία που έθεσα έληξε, αλλά αν λάβω μια καλή προσφορά, μπορεί να τη δεχτώ, ή μπορεί να μην το πουλήσω ποτέ», δήλωσε ο Estavi στο CoinDesk.

Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι η ζητούμενη τιμή αφαιρέθηκε αφού διαπιστώθηκε ότι οι προσφορές την πρώτη εβδομάδα κινούνταν σε τριψήφια νούμερα. Ωστόσο, το NFT φαίνεται να έλαβε περισσότερες προσφορές μετά το κλείσιμο της δημοπρασίας την Τετάρτη και η κορυφαία προσφορά βρίσκεται επί του παρόντος στο 4,2 ETH (περίπου 12.733 $).

Αν και η μέγιστη πλέον προσφορά είναι πολύ καλύτερη από τα ντροπιαστικά 277 δολάρια, απέχει παρασάγγας από τα 2,9 εκατ. που ο Estavi πλήρωσε για να αποκτήσει το NFT, πόσο μάλλον από τα 48 εκατ. που ζητούσε για να το πουλήσει. «Η προσφορά μου να πουλήσω ήταν υψηλή και δεν μπορούσαν όλοι να την αντέξουν οικονομικά», υποστήριξε ο Estavi στο Reuters. «Είναι σημαντικό για μένα το ποιος θα είναι εκείνος που θέλει να το αγοράσει. Δεν θα το πουλήσω στον οποιονδήποτε γιατί δεν πιστεύω ότι δεν αξίζουν όλοι αυτό το NFT». Να του ευχηθούμε καλή επιτυχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ