Vodafone: Σε δημοπρασία ως NFT το πρώτο SMS στον κόσμο, για 200.000 δολάρια σε κρυπτονομίσματα

Με αποστολέα τον 22χρονο τότε Βρετανό προγραμματιστή Neil Papworth και παραλήπτη τον συνάδελφό του Richard Jarvis, αυτό το γραπτό μήνυμα του 1992, το πρώτο SMS που στάλθηκε ποτέ, βγαίνει τώρα σε δημοπρασία ως NFT από τη Vodafone και τον οίκο Aguttes με τιμή 199.000 δολάρια.
Vodafone: Σε δημοπρασία ως NFT το πρώτο SMS στον κόσμο, για 200.000 δολάρια σε κρυπτονομίσματα

Σίγουρα κανείς μας δεν θυμάται τι έγραφε το πρώτο sms που έστειλε ή έλαβε ποτέ. Ωστόσο, το πρώτο γραπτό μήνυμα στον κόσμο είναι ένα τεκμηριωμένο μέρος της σύγχρονης ιστορίας μας. Και ως τέτοιο, ο οίκος Aquttes Auction στη Γαλλία το βγάζει τώρα σε δημοπρασία ως NFT.

Διαβάστε ακόμα: Το iPhone 13 των 7.000 δολαρίων έχει εξαρτήματα του πρώτου κινητού της Apple

Το timing της δημοπρασίας δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο, καθώς το κείμενο του SMS είναι μια πολύ επίκαιρη ευχή: γράφει απλώς «Καλά Χριστούγεννα». Τρεις δεκαετίες αργότερα, ένα ψηφιακό αντίγραφο αυτού του σύντομου μηνύματος αναμένεται να κοστίσει περίπου 199.000 δολάρια.

Εικόνα
Ο Βρετανός προγραμματιστής Neil Papworth, αποστολέας του πρώτου γραπτού μηνύματος, με παραλήπτη το συνάδελφό του Richard Jarvis (Πηγή: Vodafone Group)
​​

Αποστολέας του μηνύματος ήταν ο Βρετανός προγραμματιστής Neil Papworth (22 ετών τότε), ο οποίος χρησιμοποίησε την πρώτη υπηρεσία σύντομων μηνυμάτων (Short Message Service - SMS) από υπολογιστή για να στείλει ευχές στο συνάδελφό του Richard Jarvis, σε ένα κινητό τηλέφωνο Orbitel 901.

Το ψηφιακό αντίγραφο του κειμένου διατίθεται από τη Vodafone για αγορά σε κρυπτονομίσματα σε μια δημοπρασία που γίνεται για πρώτη φορά στον κόσμο. Ο αγοραστής θα λάβει ένα ψηφιακό αρχείο που θα περιέχει πληροφορίες για τον αποστολέα και τον παραλήπτη, όπως τους αριθμούς τηλεφώνων τους και το ίδιο το μήνυμα, και θα έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα.

Πέρα από κάθε αμφιβολία, το εμβληματικό SMS αποτελεί ένα από τα γεγονότα που άλλαξαν εντελώς τον κόσμο της τεχνολογίας των κινητών επικοινωνιών και τον τρόπο επικοινωνίας των ανθρώπων. Ο Neil Papworth σχολίασε επίσης το γεγονός: «Μόλις πρόσφατα είπα στα παιδιά μου ότι έστειλα αυτό το πρώτο μήνυμα. Κοιτάζοντας πίσω εκ των υστέρων, αντιλαμβάνομαι γιατί το χριστουγεννιάτικο μήνυμα που έστειλα αποτέλεσε μια κομβική στιγμή στην ιστορία των κινητών».

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο οίκος δημοπρασιών Aguttes ανακοίνωσε σχετικά με την επερχόμενη πώληση: «Το πρώτο έντυπο βιβλίο, το πρώτο τηλεφώνημα, το πρώτο email – όλες αυτές οι εφευρέσεις έχουν αλλάξει τη ζωή και την επικοινωνία μας παγκοσμίως. Αυτό το πρώτο μήνυμα κειμένου που ελήφθη το 1992 είναι μια ιστορική απόδειξη της ανθρώπινης και τεχνολογικής προόδου». Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στο Παρίσι στις 21 Δεκεμβρίου 2021 από τον οίκο Aguttes. Για προσφορές ή επικοινωνία μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα κάνοντας κλικ εδώ.