Lazzarini Pearlsuites: Οι πλωτές σουίτες που κινούνται με ηλιακή ενέργεια και κάνουν κρουαζιέρα

Ξεχάστε τις βασιλικές σουίτες με θέα τη θάλασσα. Το πρωτοποριακό στούντιο σχεδίασης Lazzarini μόλις παρουσίασε τις Pearlsuite, πλωτά διαμερίσματα σε σχήμα κάψουλας που τροφοδοτούνται με ηλιακή ενέργεια και κάνουν κρουαζιέρα στη θάλασσα.
Lazzarini Pearlsuites: Οι πλωτές σουίτες που κινούνται με ηλιακή ενέργεια και κάνουν κρουαζιέρα

Τα bungalows πάνω στο νερό δεν είναι κάτι καινούργιο για τα πολυτελή ξενοδοχεία. Αλλά μια αυτόνομη μηχανοκίνητη σουίτα, ικανή να κινείται σαν να κάνει κρουαζιέρα στην ανοιχτή θάλασσα, είναι σίγουρα κάτι πρωτοπόρο.

Διαβάστε ακόμα: Sovrano - Το νέο γιοτ της Lazzarini κρύβει στην κοιλιά του πισίνες και κήπους ενός resort

Πνευματικό τέκνο του Pierpaolo Lazzarini, ιδρυτή του αεικίνητου Lazzarini Design Studio, οι νέες Pearlsuites είναι βιώσιμες πλωτές κατασκευές χωρίς εκπομπές ρύπων, οι οποίες προορίζονται να αλλάξουν το παιχνίδι στην παραθαλάσσια φιλοξενία και τον βιώσιμο τουρισμό. Το project σχεδιάστηκε ειδικά για την ιταλική εταιρεία Jet Capsule, η οποία ειδικεύεται σε φουτουριστικά, βιώσιμα πλοία.

Εικόνα

Ιδανικές τόσο για υπάρχοντα όσο και για μελλοντικά θέρετρα, οι εύκολες στην κατασκευή κάψουλες επιτρέπουν στους ξενοδόχους να αυξήσουν τον αριθμό των σουιτών ενός ακινήτου μέσα σε λίγες εβδομάδες με πολύ χαμηλό κόστος, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται το στούντιο σχεδιασμού.

Κάθε μονάδα έχει διάμετρο περίπου 7 μέτρα, διαθέτει ενισχυμένο κύριο κέλυφος και στιβαρή κυκλική γάστρα, παρόμοια με το ομώνυμο σκάφος Jet Capsule. Πλήρως αυτόνομη, είναι εξοπλισμένη με ηλιακούς συλλέκτες που παράγουν καθαρή, πράσινη ενέργεια για την τροφοδοσία του A/C, του φωτισμού και των υπόλοιπων ηλεκτρικών συσκευών.

Εικόνα

Επιπλέον, κάθε Pearlsuite μπορεί να εξοπλιστεί με ηλεκτρικούς κινητήρες και προηγμένο σύστημα εντοπισμού θέσης GPS με αυτόματο πιλότο. Η Lazzarini δεν μοιράστηκε συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με την πρόωση, υποστηρίζει ωστόσο ότι η σουίτα θα μπορούσε να ταξιδέψει με ταχύτητες έως και 5 κόμβους. Θα συνοδεύεται επίσης με γυροσκοπικό σύστημα σταθεροποίησης για ομαλή πλεύση.

Εικόνα

Συμπληρωματικά, υπάρχει επιπλέον χώρος αποθήκευσης στη γάστρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενήσει εξοπλισμό. Οι ένοικοι θα μπορούν επίσης να επιλέξουν μια γεννήτρια κυψελών καυσίμου υδρογόνου, για παράδειγμα, για την παραγωγή ενέργειας επί του σκάφους, αντί να βασίζονται αποκλειστικά στην ηλιακή ενέργεια. Κάτι τέτοιο εξασφαλίζει τη λειτουργία της Pearlsuite ακόμα και τις βροχερές μέρες.

Εικόνα

Εν τω μεταξύ, το πολυτελές εσωτερικό του σκάφους εκτείνεται σε περίπου 22 τετραγωνικά μέτρα και μπορεί να διαμορφωθεί με διάφορους τρόπους. Η κορυφαία έκδοση, με τιμή 300.000 δολάρια, συνοδεύεται από όλες τις ανέσεις, όπως ψυγείο, τηλεόραση και διπλό κρεβάτι. Επιπλέον, υπάρχει ένα υπαίθριο κατάστρωμα με άμεση πρόσβαση στο νερό. Οι πιο απλοποιημένες εκδόσεις, από την άλλη πλευρά, ξεκινούν από 50.000 δολάρια και μπορεί να διαθέτουν, για παράδειγμα, μόνο ένα σαλόνι.

Εικόνα

Οι Pearlsuite ωστόσο αναμένεται αντιμετωπίσουν μερικό ανταγωνισμό. Η γαλλική εταιρεία Anthénea ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα κυκλοφορήσει πλήρως αυτόνομα πλωτά διαμερίσματα κάποια στιγμή φέτος. Τα διαμερίσματα σε σχήμα θόλου, γνωστά απλά ως Anthénea, θα λειτουργούν επίσης με ηλιακή ενέργεια και θα έχουν σχετικά γρήγορη τελική ταχύτητα 27 κόμβων.

Ξεκινώντας από 365.000 δολάρια, οι κατασκευές του Anthénea θα αποτελούν ένα αποκλειστικό ωκεάνιο σπίτι, αλλά η εταιρεία επιδιώκει επίσης να συνεργαστεί με ξενοδόχους για να δημιουργήσει πλωτά θέρετρα που περιλαμβάνουν πολλαπλούς λοβούς.