Sovrano: Το νέο γιοτ της Lazzarini κρύβει στην κοιλιά του πισίνες και κήπους ενός resort

Το εξωφρενικό gigayacht concept 170 μέτρων της Lazzrini Design διαθέτει αναδιπλούμενο κατάστρωμα που ανοίγει, αποκαλύπτοντας από κάτω σε μια πλωτή όαση με τεράστια πισίνα. Το σκάφος διαθέτει επίσης δύο κινητά ελικοδρόμια και ένα τεράστιο γκαράζ για supercars.
Sovrano: Το νέο γιοτ της Lazzarini κρύβει στην κοιλιά του πισίνες και κήπους ενός resort

H Lazzarini είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στα concept, είτε μιλάμε για drones και αυτοκίνητα είτε για super yachts. Συχνά μάλιστα η εταιρεία σχεδιασμού αρέσκεται να μπερδεύει και τα τρία σε ένα, παρουσιάζοντας εξωπραγματικά σχέδια, που ανατρέπουν ό,τι προηγούμενο έχουμε δει σε αντίστοιχες κατηγορίες.

Διαβάστε ακόμα: Viking Octantis - Το νέο εξερευνητικό κρουαζιερόπλοιο βάζει την πολυτέλεια στην περιπέτεια της Ανταρκτικής

Το ανατρεπτικό στούντιο σχεδιασμού, το οποίο έχει οραματιστεί τα πάντα, από ένα μεγαγιότ σε σχήμα κύκνου έως ένα ιπτάμενο superyacht που ίπταται σαν αερόστατο, μόλις αποκάλυψε ένα νέο επικό gigayacht με διάταξη εντελώς διαφορετική από οτιδήποτε άλλο έχουμε δει να επιπλέει.

Με το όνομα «Sovrano» («κυρίαρχος» στα ιταλικά), το σκάφος έχει μήκος 170 μέτρα και είναι ο βασιλιάς των θαλασσών όσον αφορά το μέγεθος. Στην πραγματικότητα, η Lazzarini ισχυρίζεται ότι το «Sovrano» είναι το πλατύτερο γιοτ στον κόσμο. Το σκάφος διαθέτει μεγάλες πλατφόρμες και στις δύο πλευρές του κύριου καταστρώματος, προσθήκη που του προσδίδει πλάτος της τάξης των 33 μέτρων.

Εικόνα

Οι δύο πλατφόρμες μπορούν να μετατραπούν σε ελικοδρόμια, πισίνες ή επιπλέον σαλόνια, ανάλογα με το τι επιθυμεί ο ιδιοκτήτης. Κάθε πλατφόρμα είναι επίσης εξοπλισμένη με τέσσερα ηλεκτρικά βαρούλκα που επιτρέπουν σε ένα τμήμα της να κατέβει όταν απαιτείται στην ίσαλο γραμμή, για φαγητό δίπλα στη θάλασσα ή για χαλάρωση.

A post shared by Lazzarini (@lazzarinidesign)

Τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του «Sovrano» δεν εξαντλούνται βέβαια εδώ. Το πενταώροφο σκαρί διαθέτει ένα σκεπαστό αίθριο στο μπροστινό κατάστρωμα που ανοίγει για να αποκαλύψει μια κρυμμένη όαση. Ο βυθισμένος χώρος στεγάζει έναν καταπράσινο κήπο και μια πισίνα στο κάτω επίπεδο, τα οποία μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες οποιαδήποτε εποχή λόγω της προστασίας που προσφέρει το πτυσσόμενο κατάστρωμα, αφού λειτουργεί ως οροφή. Υπάρχουν επίσης ακόμη δύο πισίνες στην πρύμη του πλοίου.

Εικόνα

Ένα άλλο στοιχείο που κάνει το «Sovrano» να ξεχωρίζει είναι το πελώριο γκαράζ, το οποίο μπορεί να αποθηκεύσει δύο 15μετρα ταχύπλοα αλλά και μέχρι έξι supercars. Συμπληρώνεται από μια πλατφόρμα ανύψωσης και δύο γερανούς στην πρύμνη που μπορούν να υποστηρίξουν τη φόρτωση και εκφόρτωση των διαφόρων οχημάτων.

A post shared by Lazzarini (@lazzarinidesign)

Στους χώρους του σκάφους μπορούν να φιλοξενηθούν έως και 50 επιβάτες σε 20 ιδιωτικές σουίτες, καθώς και 60 άτομα πλήρωμα, χωρητικότητα που κάνει το «Sovrano» να μοιάζει περισσότερο με μικρό κρουαζιερόπλοιο παρά με ιδιωτικό γιοτ. Τα σαλόνια μπορούν, φυσικά, να προσαρμοστούν πλήρως στις προτιμήσεις του πελάτη.

Εικόνα

Όσον αφορά τις επιδόσεις, η Lazzarini διατείνεται ότι το ατσάλινο κύτος θα μπορούσε να εξοπλιστεί με ηλεκτρικούς κινητήρες ή υβριδικό σύστημα πρόωσης που θα μπορούσε να προσδώσει εκτιμώμενη τελική ταχύτητα από 18 μέχρι 31 κόμβους, αντίστοιχα.

A post shared by Lazzarini (@lazzarinidesign)

Το στούντιο εκτιμά ότι η κατασκευή θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί. Μέχρι τότε βέβαια, το πιθανότερο για τη Lazzarini είναι να έχει επινοήσει κάποιο νέο τρελό σχέδιο που θα κάνει το «Sovrano» να μοιάζει... ρετρό.