Technics SL-1200: Το αγαπημένο πικάπ της hip hop και των DJs γιορτάζει 50 χρόνια με επτά premium εκδόσεις

Το καινοτόμο πικάπ που άλλαξε τη μουσική, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της hip hop σκηνής και της κουλτούρας των DJs, γίνεται 50 χρόνων. Για να γιορτάσει την επέτειο του θρυλικού SL-1200, η Technics λανσάρει τώρα μια κορυφαία σειρά περιορισμένης έκδοσης συσκευών σε επτά μοναδικές χρωματικές επιλογές.
Technics SL-1200: Το αγαπημένο πικάπ της hip hop και των DJs γιορτάζει 50 χρόνια με επτά premium εκδόσεις

Η Technics παρουσίασε για πρώτη φορά το πικάπ SL-1200 το 1972, αλλάζοντας εντελώς το σκηνικό που υπήρχε μέχρι τότε στην κατηγορία. Το καινοτόμο μηχάνημα που αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε από μια ομάδα με επικεφαλής τον Shuichi Obata, γρήγορα θα αγκαλιαζόταν από την πρώιμη hip hop σκηνή της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε ακόμα: Το νέο Limited Edition πικάπ του Brian Eno θα σας ταξιδέψει στο σύμπαν

Το SL-1200 έμελλε να γίνει το βιομηχανικό πρότυπο αναπαραγωγής βινiλίων, με τη συντριπτική πλειονότητα των επαγγελματιών DJ να εξακολουθούν να «παίζουν» με ένα σύνολο SL ακόμα και σήμερα. Με το 2022 να σηματοδοτεί την 50ή επέτειο του θρυλικού πικάπ, η ​​Technics επέλεξε να γιορτάσει την περίσταση μέσω μιας περιορισμένης έκδοσης συσκευών που προσφέρονται σε επτά μοναδικές χρωματικές επιλογές.

Με το όνομα SL-1200M7L 50 Years Anniversary Limited Edition, αυτή η κορυφαία έκδοση του SL βλέπει το υψηλής ακαμψίας κέλυφός του ντυμένο σε μαύρο, μπλε, κόκκινο, λευκό, πράσινο, κίτρινο και μπεζ, χρωματικές επιλογές εμπνευσμένες από τη street και DJ κουλτούρα.

Το σύνολο συμπληρώνεται από ένα χρυσό βραχίονα, slip-mats με χρυσό περίγραμμα και χρυσά λογότυπα Technics και ειδική κονκάρδα για την 50ή επέτειο που φέρει τον σειριακό αριθμό κάθε μονάδας. Με βάρος λίγο κάτω από 10 κιλά, αυτή η περιορισμένης έκδοσης παραλλαγή διαθέτει επίσης λευκό φωτισμό γραφίδας LED.

Με δυνατότητα υποστήριξης 78 σ.α.λ. μαζί με τις στάνταρ επιλογές 33-1/3 και 45 στροφών, το SL-1200M7L τροφοδοτείται από έναν ασύρματο, υψηλής ροπής, κινητήρα άμεσης μετάδοσης, εξοπλισμένο με πυρήνα σιδήρου, ο οποίος προσφέρει ροπή και ρύθμιση ταχύτητας φρένων, λειτουργία ελέγχου του βήματος και λειτουργία ανάστροφης αναπαραγωγής. Εκτός από μια βάση υψηλής απόσβεσης, το πικάπ διαθέτει επίσης βραχίονα υψηλής ευαισθησίας σε σχήμα S με ρυθμιζόμενη ισορροπία μέσω βάρους ακριβείας.

Και οι επτά χρωματικές παραλλαγές του Technics SL-1200M7L 50 Years Anniversary Limited Edition είναι τώρα διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Technics με την τιμή να ορίζεται στα 1.100 δολάρια. Κάθε μία από αυτές τις premium μονάδες πικάπ πωλείται επίσης με αυτοκόλλητο ελέγχου βινιλίου περιορισμένης έκδοσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ