Λίγοι το έχουν δει: Το πιο σπάνιο νόμισμα των δύο ευρώ σήμερα κοστίζει πάνω από 4.000 ευρώ

Το 2ευρω με το πρόσωπο της Grace Kelly θεωρείται το μεγαλύτερο «τρόπαιο» για τους συλλέκτες νομισμάτων. Χρειάζεται, όμως, να κάνουν «αγώνα» για να το βρουν και να το αγοράσουν.
Λίγοι το έχουν δει: Το πιο σπάνιο νόμισμα των δύο ευρώ σήμερα κοστίζει πάνω από 4.000 ευρώ

Τι κάνει ένα νόμισμα πολύ πιο ακριβό από την πραγματική του αξία; Σίγουρα η σπανιότητά του, αλλά και η ζήτησή του. Ας πάρουμε για παράδειγμα το νόμισμα των δύο ευρώ. Όπως συμβαίνει σχεδόν με κάθε νόμισμα τις τελευταίες δεκαετίες, από τη στιγμή που κυκλοφόρησε, αμέσως εμφανίστηκαν οι «συλλέκτες», οι οποίοι θέλησαν να μαζέψουν κάθε πιθανό 2ευρω εκεί έξω.

Διαβάστε ακόμα: Sotheby's - Νέο ρεκόρ δημοπρασίας με 79,8 εκατ. δολάρια για πίνακα του Magritte

Έτσι, άλλα ήταν πιο εύκολα για αυτούς να τα βρουν και να τα αγοράσουν, ενώ άλλα απαιτούσαν πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια, καθώς επίσης και πολλά περισσότερα χρήματα. Βλέπετε, κάθε χώρα δεν «κόβει» τον ίδιο αριθμό νομισμάτων και ταυτόχρονα υπάρχουν και μερικά συλλεκτικά κομμάτια, τα οποία εμφανίζονται στην αγορά κατά καιρούς για ειδικές περιστάσεις, όπως για παράδειγμα μία σημαντική επέτειος (βλέπε το ελληνικό 2ευρω για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821).

Φυσικά, για τους συλλέκτες νομισμάτων υπάρχουν κομμάτια που θεωρούνται τα μεγαλύτερα «τρόπαια». Κομμάτια, για τα οποία κινούν γη και ουρανό, προκειμένου να τα αποκτήσουν. Όταν μιλάμε για τα 2ευρα, το σημαντικότερο όλων είναι αυτό που «κόπηκε» το 2007 στο Μονακό, με αφορμή την 25η επέτειο από το θάνατο της Πριγκίπισσας Grace Kelly.

Μόλις 20.001 κομμάτια κυκλοφόρησαν στην αγορά από το συγκεκριμένο νόμισμα (το ένα από αυτά δόθηκε τιμητικά στον γιο της Grace Kelly, Πρίγκιπα Αλβέρτο), ενώ από την πρώτη στιγμή μπήκε πάνω τους η τιμή των «100 ευρώ».

Στο μπροστινό του μέρος δεν διαφέρει από κανένα άλλο 2ευρω, ωστόσο στο πίσω μέρος υπάρχει το προφίλ του προσώπου της βραβευμένης με Όσκαρ, Πριγκίπισσας του Μονακό, Grace Kelly. H αλήθεια είναι πως ελάχιστοι το έχουν δει από κοντά (αν και έχουν δημιουργηθεί αρκετά ψεύτικα αντίγραφα), με την τιμή του νομίσματος αυτή τη στιγμή να ξεπερνάει τα 4.000 ευρώ, αν το ψάξει κάποιος στο διαδίκτυο.

Φυσικά, κατά την αγορά του το παίρνεις μέσα σε ένα πανάκριβο και κομψό κουτί, όπως ακριβώς θα αγόραζες κάποιο σπάνιο κόσμημα. Ελπίζουμε να μην έχει βρεθεί τυχαία στην τσέπη σου και απλά να το προσπέρασες.