Nike MAG: Τα sneakers της ταινίας «Επιστροφή στο Μέλλον» σε δημοπρασία από τον Sotheby's για 80.000 δολάρια

Ένα ζευγάρι sneakers Nike MAG, τα φανταστικά αθλητικά μποτάκια που φορούσε ο Marty McFly στην ταινία «Back to the Future 2», βγαίνουν σε δημοπρασία από τον οίkο Sotheby's. Τα παπούτσια αποτελούν ένα από τα 89 ζευγάρια που παρήγαγε η Nike το 2016 και διαθέτουν την τεχνολογία power-lacing.
Nike MAG: Τα sneakers της ταινίας «Επιστροφή στο Μέλλον» σε δημοπρασία από τον Sotheby's για 80.000 δολάρια

Ποιος δεν θυμάται τα θρυλικά sneakers που έκλεψαν την παράσταση στο σίκουελ της ταινίας «Back to the Future 2», το 1989; Τα μποτάκια Nike MAG που φορούσε ο Marty McFly, έγιναν αμέσως ένα από τα πιο περιζήτητα –αλλά μη διαθέσιμα– αθλητικά παπούτσια στην ιστορία.

Διαβάστε ακόμα: DeLorean DMC-12 - Το όχημα της ταινίας «Back to the Future» επιστρέφει ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο

Στην ταινία, ο πρωταγωνιστής Michael J. Fox, ταξιδεύει μέχρι το έτος 2015 όπου «ενεργοποιεί» τα διάσημα Nike MAG με τα power laces, το σύστημα αυτόματου δεσίματος των κορδονιών. Η σκηνή αυτή έμελλε να γίνει εμβληματική στην ιστορία των υποδημάτων.

22 χρόνια μετά την ταινία, το 2011, η Nike αποφάσισε τελικά να βγάλει 1.500 ζευγάρια στην αγορά, τα έσοδα από τις πωλήσεις των οποίων διατέθηκαν προς όφελος του Michael J. Fox Foundation for Parkinson’s Research. H κυκλοφορία των Nike MAG σηματοδότησε ένα από τα πιο δημοφιλή λανσαρίσματα της Nike, συγκεντρώνοντας 10 εκατ. δολάρια σε 10 ημέρες.

Η Nike τελειοποίησε την τεχνολογία «Adaptive Fit» το 2016 και κυκλοφόρησε το Nike Mag για άλλη μια φορά. Η έκδοση του 2016 περιορίστηκε σε μόλις 89 ζεύγη σε όλο τον κόσμο. Τα sneakers διέθεταν ένα σύστημα ατομικής απόκρισης, το οποίο αισθάνεται το πόδι του χρήστη και σφίγγει και χαλαρώνει τα αθλητικά παπούτσια ανάλογα με το σχήμα του, όπως ακριβώς προφητεύθηκε στην ταινία του 1989.

Λόγω των περιορισμένων κομματιών αλλά και του χαρακτηριστικού τού power-lacing, η συγκεκριμένη έκδοση των Nike Mag θεωρείται ακόμη πιο ιδιαίτερη και σπάνια από την πρώτη κυκλοφορία του 2011.

Μέρος αυτής της πολυπόθητης κυκλοφορίας του 2016, αποτελεί το συγκεκριμένο ζευγάρι που βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby's της Νέας Υόρκης. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 50.000 δολάρια με την τελική τιμή να αναμένεται να διαμορφωθεί στα 60.000 με 80.000 δολάρια.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προσφορές τους στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του Sotheby’s μέχρι τη λήξη της δημοπρασίας στις 5 Απριλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ