DeLorean DMC-12: Το όχημα της ταινίας «Back to the Future» επιστρέφει ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο

Μετά από χρόνια φημών, ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1980 επιστρέφει επίσημα. Σχεδόν 40 χρόνια αφότου έκλεψε για πρώτη φορά τη φαντασία μας στην ταινία «Back to the Future» του 1985, το DMC-12 θα ξαναγεννηθεί ως ηλεκτρικό όχημα.
DeLorean DMC-12: Το όχημα της ταινίας «Back to the Future» επιστρέφει ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο

Λίγο πριν το Super Bowl της Κυριακής, η DeLorean Motor Company ανακοίνωσε την επιστροφή της με το νέο DMC-12, σε ένα video15 δευτερολέπτων που ανέβηκε στους επίσημους λογαριασμούς της στα social media.

Διαβάστε ακόμα: Batmobile «Tumbler» - Ένα πλήρως λειτουργικό ηλεκτρικό αντίγραφο για τους Batman του δακτυλίου

Δυστυχώς, το video δεν αποκαλύπτει πώς θα μοιάζει το αυτοκίνητο, αν και η σιλουέτα με τις gullwing πόρτες σίγουρα θυμίζει το όχημα του Marty McFly στην ταινία «Back to the Future» του 1985.

Απ’ ό,τι φαίνεται, το νέο DeLorean είναι έτοιμο να πατήσει την άσφαλτο. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα ανοίξει τα κεντρικά της γραφεία στο Σαν Αντόνιο, κάτι που αναμένεται να προσφέρει 450 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Ron Nirenberg. Εάν όλα πάνε καλά, η φίρμα ελπίζει να κάνει το ντεμπούτο της με το DMC-12 ως ηλεκτρικό όχημα πλέον, κάποια στιγμή φέτος.

Αν και η επιστροφή του θρυλικού μοντέλου έχει μόλις επιβεβαιωθεί, οι εικασίες γύρω από ένα πλήρως ηλεκτρικό DeLorean κυκλοφορούν εδώ και αρκετό καιρό. Το αυτοκίνητο που εμφανίζεται στο teaser video της εταιρείας έχει εντυπωσιακή ομοιότητα με μια εικόνα ενός εκσυγχρονισμένου DMC-12 που δημοσίευσε το studio σχεδιασμού Italdesign πέρυσι, με τη διαφορά ότι το αυτοκίνητο που βλέπουμε στο video της DeLoean διαθέτει το σήμα DMC στη μάσκα του. Ωστόσο, τόσο η μακέτα της Italdesign όσο και το αυτοκίνητο που υπονοείται στο βίντεο της Κυριακής έχουν παρόμοιο προφίλ.

Η Italdesign δεν είναι η μόνη που προσπάθησε να αποδώσει το πώς θα μπορούσε να είναι μια επανέκδοση του DMC-12. Ο Ισπανός σχεδιαστής αυτοκινήτων Ángel Guerra δημοσίευσε πρωτότυπες εικόνες με αφορμή την 40ή επέτειο του αυτοκινήτου πέρυσι.

Η δική του εκδοχή του οχήματος κρατούσε το χαμηλό προφίλ του αυθεντικού και το εξωτερικό ανοξείδωτου χάλυβα, αλλά πρόσθεσε μεγαλύτερους τροχούς, φαρδύτερο σασί και πιο λείο αμάξωμα, χαρακτηριστικά που το τοποθετούν πιο κοντά στα σημερινά πολυτελή αυτοκίνητα.

Με αυτά τα δεδομένα, προς το παρόν, θα πρέπει να συνεχίσουμε να αναρωτιώμαστε για πώς θα μοιάζει το ηλεκτρικό DMC-12 της DeLorean. Αλλά, κατά πάσα πιθανότητα, όχι για πολύ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ