Rolex Daytona: Σε δημοπρασία το σπάνιο χρυσό ρολόι του Eric Clapton για 1,6 εκατ. δολάρια

To χρυσό Rolex με το παρατσούκλι «Crazy Doc», που κάποτε ανήκε στον Eric Clapton, βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Phillips αυτόν τον Μάιο. Το εν λόγω ρολόι ήταν παλαιότερα μέρος της συλλογής του μουσικού και θα είναι το αστέρι της επερχόμενης δημοπρασίας ρολογιών στη Γενεύη, στις 7 και 8 Μαΐου.
Rolex Daytona: Σε δημοπρασία το σπάνιο χρυσό ρολόι του Eric Clapton για 1,6 εκατ. δολάρια

Το χρυσό ρολόι που κάποτε ανήκε στον Eric Clapton τιμολογείται ως ένα από τα πιο σημαντικά Rolex Daytona που έχουν βγει ποτέ σε δημοπρασία. Επίσης είναι το μόνο γνωστό χρυσό Reference 6239 με καντράν «Pulsations». Αυτό σημαίνει ότι στην περίμετρο του καντράν υπάρχει κλίμακα μέτρησης καρδιακών παλμών, ξεκινώντας τον δευτερολεπτοδείκτη και σταματώντας τον μετά από μέτρηση 15 παλμών.

Διαβάστε ακόμα: Τα τρία αγαπημένα ρολόγια του Robert Pattinson θα έκαναν περήφανο τον Bruce Wayne

Ο Άγγλος κιθαρίστας απέκτησε για πρώτη φορά το ρολόι στην Ιταλία τη δεκαετία του '90, προτού πουληθεί στη συνέχεια σε δημοπρασία το 2003. Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Phillips, το ρολόι έχει διατηρηθεί άψογα όλα αυτά τα χρόνια, παρά τη θητεία του στον καρπό του ροκ σταρ. Ως αποτέλεσμα, το «Crazy Doc» αναμένεται να «πιάσει» περισσότερα από 1,6 εκατ. δολάρια.

Εικόνα
Το χρυσό Rolex Daytona «Pulsations» του Eric Clapton (Πηγή: Phillips)

Η ζωντανή δημοπρασία της Phillips, σε συνεργασία με την Bacs & Russo, θα πραγματοποιηθεί στο Hôtel La Réserve στη Γενεύη, και θα περιλαμβάνει μια πληθώρα άλλων αξιοσημείωτων ρολογιών από μεγάλες φίρμες καθώς και από ανεξάρτητους ωρολογοποιούς.

Ένα άλλο ρολόι που ξεχωρίζει ανάμεσα σε εκείνα που θα δημοπρατηθούν είναι ένα Patek Philippe Reference 1518. Το μοντέλο θεωρούνταν ανέκαθεν κορυφαίο ρολόι, ωστόσο τα τελευταία χρόνια σημειώνεται αύξηση της ζήτησής του στην αγορά. Επιπλέον, αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι σε ροζ-χρυσό διαθέτει το περιζήτητο ροζ καντράν. Προέρχεται από μια ιδιωτική συλλογή και παρουσιάζεται σε άψογη κατάσταση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου Phillips, αναμένεται ότι θα πουληθεί από 1,3 έως 2,6 εκατ. δολάρια.

Εικόνα
Το ροζ-χρυσό Patek Philippe Reference 1518 (Πηγή: Phillips)

Φυσικά, καμία καλή δημοπρασία δεν είναι πλήρης χωρίς ένα Rolex Daytona Paul Newman και αυτό που περιλαμβάνεται στη συγκεκριμένη δημοπρασία είναι πραγματικά αξιόλογο. Το Reference 6241, γνωστό και ως «John Player Special», προσφέρεται σε εξαιρετική κατάσταση. Θεωρείται μία από τις πιο αποκλειστικές παραλλαγές που υπάρχουν, και αναμένεται να κοστίσει μεταξύ 750.000 και 1,5 εκατ. δολαρίων.

Εικόνα
Το Rolex Daytona Paul Newman, γνωστό και ως «John Player Special» (Πηγή: Phillips)

«Πρόκειται για ρολόγια που θα προσελκύσουν αφενός τον εκκολαπτόμενο ενθουσιώδη φαν και αφετέρου θα μιλήσουν στον έμπειρο συλλέκτη», ανέφεραν σε κοινή δήλωση ο Alexandre Ghotbi, επικεφαλής του τμήματος ρολογιών για την Κεντρική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και η Tiffany To, επικεφαλής πωλήσεων στη Γενεύη. «Ωστόσο, το κοινό που έχουν όλα τα μοντέλα είναι η σπανιότητα, η άριστη κατάσταση στην οποία βρίσκονται και η συνάφειά τους».

Περισσότερες πληροφορίες για τη δημοπρασία και τα ρολόγια που θα παρουσιαστούν μπορείτε να βρείτε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του οίκου Phillips.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ