Rupert Murdoch: Πουλάει δύο διαμερίσματα στην κορυφή ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη για 78 εκατ. δολάρια

Ο μεγιστάνας των media, Rupert Murdoch, καταχώρησε προς πώληση δύο εκπληκτικά διαμερίσματα στην κορυφή ενός ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη. Τα ακίνητα διατίθενται ξεχωριστά για 16 εκατ. και 62 εκατ. δολάρια αντίστοιχα, και διαθέτουν ιδιωτικό ανελκυστήρα, μαρμάρινα μπάνια και πανοραμική θέα στα ορόσημα της πόλης.
Rupert Murdoch: Πουλάει δύο διαμερίσματα στην κορυφή ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη για 78 εκατ. δολάρια

Τα δύο ακίνητα, ιδιοκτησίας του δισεκατομμυριούχου Rupert Murdoch, βρίσκονται στην περιοχή Flatiron, στον ουρανοξύστη πολυτελών διαμερισμάτων One Madison, και προσφέρουν πανοραμική θέα στον εμβληματικό ορίζοντα της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε ακόμα: Scarface Mansion - Η έπαυλη της ταινίας «Ο Σημαδεμένος» ψάχνει νέο Tony Montana με 40 εκατ. δολάρια

Η πρώτη από τις δύο μονάδες είναι ένα τεράστιο τρίκλινο ρετιρέ που εκτείνεται στον 58ο, 59ο και 60ό όροφο. Το ονειρεμένο διαμέρισμα έχει έκταση περίπου 650 τετραγωνικά μέτρα και στεγάζει πέντε υπνοδωμάτια και πέντε μπάνια. Τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή προσφέρουν εκπληκτική θέα 360 μοιρών στη Νέα Υόρκη, συμπεριλαμβανομένων των ορόσημων της πόλης όπως το Empire State Building, το One World Trade Center και οι ποταμοί Hudson και East.

Εικόνα
Το τεράστιο σαλόνι του τριώροφου ρετιρέ προσφέρει απρόσκοπτη θέα στα ορόσημα της Νέας Υόρκης (Πηγή: Corcoran Group)

Το Great Room, με οροφή ύψους άνω των 6 μέτρων, είναι το κεντρικό στοιχείο του σπιτιού και διαθέτει μια περιφερειακή βεράντα 54 τετραγωνικών μέτρων, από την οποία μπορείτε να δείτε μέχρι τον Ατλαντικό Ωκεανό. Η τιμή της πανύψηλης αυτής κατοικίας ανέρχεται στα 62 εκατ. δολάρια.

Εικόνα
Η υπερσύγχρονη κουζίνα του ρετιρέ (Πηγή: Corcoran Group)

Μόλις έναν όροφο πιο κάτω, η κατοικία #57Α του Αυστραλοαμερικανού επιχειρηματία επίσης πωλείται στη σημαντικά χαμηλότερη τιμή των 16 εκατ. δολαρίων. Η μονάδα εκτείνεται σε 306 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει τρεις κρεβατοκάμαρες και τρία μπάνια.

Εικόνα
Το σαλόνι του διαμερίσματος 57Α (Πηγή: Corcoran Group)

Παρόλη τη χαμηλότερη τιμή του, το διαμέρισμα είναι εξίσου πολυτελές με τη σουίτα ρετιρέ και διαθέτει ιδιωτικό γυάλινο ανελκυστήρα που μεταφέρει τους ενοίκους απευθείας στην κατοικία, μαρμάρινο μπάνιο, ανοιχτή κουζίνα και μεγάλη τραπεζαρία. Και οι δύο μονάδες κατασκευάστηκαν το 2013, με τον Murdoch να μένει στη μονάδα των τριών υπνοδωματίων κατά τη διάρκεια της κατασκευής του ρετιρέ.

Εικόνα
Ακόμη και η κρεβατοκάμαρα του 57Α «βλέπει» ολόκληρη την πόλη (Πηγή: Corcoran Group)

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο 91χρονος δισεκατομμυριούχος ζήτησε να του παραδοθεί το ρετιρέ ως «λευκό κουτί» ώστε να διαμορφωθεί μετέπειτα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του. Η μεσίτρια Deborah Grubman που έχει αναλάβει τα δύο ακίνητα για λογαριασμό του Ομίλου Corcoran, ανέφερε ότι αφότου ο Murdoch μετακόμισε στο μεγαλύτερο διαμέρισμα, το #57A χρησιμοποιήθηκε κυρίως για το προσωπικό και τους επισκέπτες.

Εικόνα
Το εκπληκτικό μπάνιο του 57Α (Πηγή: Corcoran Group)

Αν και τα διαμερίσματα πωλούνται ξεχωριστά, η απόκτηση και των δύο από τον ίδιο αγοραστή δεν είναι απαγορευτική, σύμφωνα με τους όρους που έχει θέσει ο τωρινός ιδιοκτήτης. Είτε επιλέξει κάποιος ένα διαμέρισμα είτε και τα δύο, θα βρίσκεται μόλις λίγα βήματα από το Madison Square Park και θα έχει φυσικά πρόσβαση σε όλες τις πολυτελείς ανέσεις του ουρανοξύστη One Madison.

Εικόνα
Το γραφείο στον πάνω όροφο του ρετιρέ (Πηγή: Corcoran Group)

Αυτά περιλαμβάνουν θυρωρό πλήρους απασχόλησης, συμμετοχή στο One Club (ένα κλαμπ μόνο για ιδιώτες κατοίκους που διαθέτει εσωτερική πισίνα, ατμόλουτρο και γυμναστήριο, αίθουσα προβολής και σαλόνι . Το πολυτελές κτίριο, που βρίσκεται στην East 22 Street, άνοιξε τις πόρτες του το 2010.

Εικόνα
Μία από τις κρεβατοκάμαρες του ρετιρέ (Πηγή: Corcoran Group)

Σύμφωνα πάντα με την Wall Street Journal, ο Murdoch, ο οποίος έχει στην κατοχή του πολυάριθμα ακίνητα στη Νέα Υόρκη, πιστεύει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να πουλήσει. «Συνεχίζει να υπάρχει ισχυρή ζήτηση», είπε η Grubman στο δημοσίευμα. «Πιστεύει ότι είναι η αγορά είναι καλή».

Εικόνα
Δείπνο με θέα στην τραπεζαρία του Great Room στο ρετιρέ (Πηγή: Corcoran Group)

Να σημειωθεί πως το ρετιρέ είχε καταχωρηθεί ξανά προς πώληση το 2015 για 72 εκατ. δολάρια χωρίς αποτέλεσμα. Με μειωμένη τιμή κατά 10 εκατ. δολάρια πλέον, μια πώληση μπορεί να είναι πιο πιθανή, καθώς η αγορά πολυτελών κατοικιών της Νέας Υόρκης έχει ανακάμψει σημαντικά, σύμφωνα με τις πρόσφατες αναφορές.

Εικόνα
Το Empire State Building από τα τεράστια παράθυρα του διαμερίσματος 57Α (Πηγή: Corcoran Group)

Για περισσότερες λεπτομέρειες και για τα δύο ακίνητα μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα του Ομίλου Corcoran που έχει αναλάβει την πώληση.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ