Scarface Mansion: Η έπαυλη της ταινίας «Ο Σημαδεμένος» ψάχνει νέο Tony Montana με 40 εκατ. δολάρια

Η έπαυλη που εμφανίστηκε στην ταινία «Scarface» του Μπράιαν Ντε Πάλμα ως το σπίτι του πρωταγωνιστικού ήρωα Tony Montana βγήκε στην αγορά για 40 περίπου εκατ. δολάρια. Το μεγαλοπρεπές αρχοντικό, χτισμένο στις αρχές του 20ού αιώνα, έγινε γνωστό ως το σύμβολο του ακραίου πλούτου για τον θρυλικό κινηματογραφικό χαρακτήρα που υποδύθηκε ιδανικά ο Al Pacino.
Scarface Mansion: Η έπαυλη της ταινίας «Ο Σημαδεμένος» ψάχνει νέο Tony Montana με 40 εκατ. δολάρια

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα πολυτελή ακίνητα κατά μήκος της ακτής της Καλιφόρνια «πρωταγωνιστούν» σε ταινίες του Χόλιγουντ. Στο Montecito, το El Fureidis, ένα μεγαλοπρεπές αρχοντικό που έγινε γνωστό ως η βίλα και το σύμβολο του ακραίου πλούτου για τον ομώνυμο χαρακτήρα του Al Pacino στην ταινία «Scarface» του 1983, βγαίνει τώρα στην αγορά προς πώληση αντί 39.995.000 δολαρίων.

Διαβάστε ακόμα: Το κάστρο της ταινίας «Ο Νονός» αναζητά νέο Κορλεόνε με 6,8 εκατ. δολάρια

Σχεδιασμένο από τον διάσημο αρχιτέκτονα Bertram Goodhue για τον μεγιστάνα των ακινήτων James Waldron Gillespie -ο οποίος λέγεται ότι εντυπωσιάστηκε από το Montecito λόγω της ομοιότητας του κλίματός του με αυτό της Μεσογείου- το κτήμα 10 στρεμμάτων ολοκληρώθηκε το 1906.

Από τότε, η έπαυλη των περίπου 1.115 τετραγωνικών μέτρων έχει φιλοξενήσει επισκέπτες παγκόσμιας φήμης όπως ο Αϊνστάιν, ο Τσόρτσιλ και ο Τζον Κένεντι. Μάλιστα, μεταξύ των διάφορων ιδιοκτητών της έπαυλης φιγουράρει και το όνομα του διάσημου Γερμανού συγγραφέα, Τόμας Μαν.

Εικόνα

Αν και το κτήμα έχει υποστεί κατά καιρούς διάφορες ανακαινίσεις ώστε να περιλαμβάνει όλες τις σύγχρονες ανέσεις, το αρχικό μεγαλείο παραμένει. Χτισμένο σε ύφος Μεσογειακής Αναγέννησης το σπίτι με πέντε υπνοδωμάτια και επτά μπάνια διαθέτει επίσης νεοκλασικά και μεσανατολικά στοιχεία, όπως πλακάκια, εσωτερικά σιντριβάνια, οροφές με τρούλο και περίτεχνα μωσαϊκά.

Εικόνα

Η αύρα του αναγεννησιακού μεγαλείου είναι διάχυτη στην τεράστια τραπεζαρία του αρχοντικού, η κυρτή οροφή της οποίας είναι ζωγραφισμένη και διακοσμημένη με φύλλα χρυσού 24 καρατίων και απεικονίζει σκηνές με τον Μέγα Αλέξανδρο που κατακτά την Περσέπολη.

Εικόνα

Άλλοι αξιοσημείωτοι χώροι της έπαυλης περιλαμβάνουν ένα κεντρικό αίθριο, σαλόνι στον τελευταίο όροφο με θέα 360 μοιρών και σύγχρονη κουζίνα.

Εικόνα

Στον εξωτερικό χώρο, μονοπάτια περιπάτου, περιστοιχισμένα από ποικιλία δέντρων (μερικά εκ των οποίων έχουν ηλικία άνω των εκατό ετών) διατρέχουν όλο το κτήμα. Υπάρχει επίσης μια σειρά από επιμελημένους χώρους, όπως πολυεπίπεδοι κήποι, πισίνες, βεράντες και αίθρια που αποτέλεσαν το ιδανικό φυσικό σκηνικό για τις σκηνές του γάμου του Tony Montana στο «Scarface».

Εικόνα

Το El Fureidis βρίσκεται λιγότερο από δύο μίλια μακριά από τον ωκεανό στους πρόποδες των βουνών Santa Ynez και προσφέρει απέραντη θέα στον Ειρηνικό, συμπεριλαμβανομένων των Channel Islands.

Την καταχώρηση πώλησης της υπερπολυτελούς βίλας καθώς και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ακίνητο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Riskin Partners Estates Group, στο τμήμα πολυτελείας της Village Properties, που εδρεύει στο Montecito.