Bulgari: Σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ με το Octo Finissimo Ultra, το πιο λεπτό μηχανικό ρολόι

Η Bulgari παίρνει την εκδίκησή της. Έχοντας χάσει τον τίτλο για το λεπτότερο μηχανικό ρολόι από την Piaget, πριν από λίγα χρόνια, επιστρέφει για να κερδίσει πάλι το στέμμα. Με το Octo Finissimo Ultra που μόλις κυκλοφόρησε, η Bulgari καταφέρνει το αδιανόητο: να δημιουργήσει ένα μηχανικό ρολόι με συνολικό πάχος κάτω από 2 χιλιοστά.
Bulgari: Σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ με το Octo Finissimo Ultra, το πιο λεπτό μηχανικό ρολόι

Μέσα σε οκτώ μόλις χρόνια, τα ρολόγια της σειράς Octo Finissimo της Bulgari έχουν σπάσει οκτώ ρεκόρ ωρολογοποιίας, συμπεριλαμβανομένου του λεπτότερου χρονογράφου και του λεπτότερου perpetual calendar στον κόσμο. Τώρα, το Octo Finissimo Ultra κατακτά τον τίτλο ως το λεπτότερο μηχανικό ρολόι στον κόσμο με πάχος μόλις 1,80 χιλιοστά, σπάζοντας ένα ρεκόρ που κατείχε προηγουμένως το AUC της Piaget, με πάχος 2 χιλιοστά.

Διαβάστε ακόμα: Bremont x Williams Racing Collection - Δύο ρολόγια βγαλμένα από τις πίστες της Formula 1

Μονόχρωμη, με αμμοβολή τιτανίου, η οκταγωνική θήκη Bulgari Octo Finissimo Ultra έχει διάμετρο 40 mm, διαθέτει καντράν διπλής όψης, με ξεχωριστές λειτουργίες ώρας και λεπτών, ώστε να μην προσθέτει πάχος.

Εικόνα

Φυσικά, ο λεπτός σαν ξυράφι μηχανισμός είναι πλήρως εκτεθειμένος, καθώς δεν έχει πού να κρυφτεί, με την πλάτη της θήκης από καρβίδιο βολφραμίου να παίζει ταυτόχρονα το ρόλο της κύριας πλάκας του μηχανισμού. Αντί για συμβατική κορώνα κουρδίσματος, οι δείκτες ρυθμίζονται από έναν πεπλατυσμένο δίσκο και δύο σχεδόν αόρατα κουμπιά από ανοξείδωτο χάλυβα στη δεξιά πλευρά της θήκης.

Εικόνα

Το διαμέτρημα του μηχανισμού κίνησης BVL180 χτυπά στα 28.800 vph και διαθέτει απόθεμα ισχύος 50 ωρών. Επίσης, το ρολόι διαθέτει μπρασελέ από τιτάνιο πάχους μόνο 1,5 mm.

Εκτός από τη σύλληψη και την παραγωγή αυτού του ρολογιού που σημειώνει παγκόσμιο ρεκόρ, η Bulgari μπορεί να καμαρώνει για ένα ρολόι-έργο τέχνης, καθώς ο περίεργος σχεδιασμός του Ultra προσελκύει τα βλέμματα προτού καν υποπτευθεί κάποιος τι ακριβώς κάνει το ρολόι.

Το Octo Finissimo Ultra διαθέτει επίσης έναν κωδικό QR χαραγμένο με λέιζερ στο δίσκο κίνησης από ανοξείδωτο χάλυβα στο μπροστινό μέρος, ο οποίος, μετά τη σάρωση, παρέχει στους αγοραστές πρόσβαση σε ένα αποκλειστικό έργο τέχνης NFT.

Το ρολόι περιορίζεται σε μόλις δέκα κομμάτια, τα οποία σχεδόν σίγουρα έχουν ήδη πωληθεί. Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το Octo Finissimo Ultra στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της Bulgari.