Κρυπτονομίσματα: Ποιοι είναι οι καλύτεροι ταξιδιωτικοί προορισμοί για crypto-friendly διακοπές

Η Ελλάδα μπορεί να μη βρίσκεται στη συγκεκριμένη λίστα, ωστόσο υπάρχουν πέντε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που προσελκύουν τουρίστες, οι οποίοι σκοπεύουν να πληρώσουν για τις διακοπές τους με κρυπτονομίσματα.
Λιουμπλιάνα - Σλοβενία (Πηγή: Shutterstock)

Μπορεί για κάποιους να είναι ένα ανεξερεύνητο και δυσνόητο σύμπαν, για άλλους όμως αποτελεί τη νέα τους πραγματικότητα. Τα κρυπτονομίσματα κερδίζουν συνεχώς όλο και μεγαλύτερο κοινό με την δημοτικότητά τους να γνωρίζει μεγάλη άνοδο. Ως εκ τούτου, όλο και περισσότεροι τουρίστες φαίνεται πως αναζητούν ταξιδιωτικούς προορισμούς φιλικούς προς τα κρυπτονομίσματα, για να έχουν την δυνατότητα ψηφιακών πληρωμών και στα ταξίδια τους.

Διαβάστε ακόμα: Zhao Changpeng - Από υπάλληλος στα McDonald's, δισεκατομμυριούχος κρυπτονομισμάτων

Αυτό φαίνεται πως αναδεικνύει η νέα έρευνα της Fast Private Jet, ενός εξουσιοδοτημένου πράκτορα ιδιωτικών jet και booking broker. Η έρευνα είχε ως στόχο να αναδείξει ποιες πρωτεύουσες σε όλο τον κόσμο είναι οι καλύτερες επιλογές για ταξιδιώτες που προτιμούν τα κρυπτονομίσματα και θέλουν να τα χρησιμοποιούν για τις πληρωμές τους τόσο σε ξενοδοχεία όσο και σε διάφορες υπηρεσίες και δραστηριότητες.

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα; Φαίνεται πως η Ευρώπη είναι πρωταθλήτρια στους crypto-friendly προορισμούς, με χώρες όπως η Ισπανία και η Αυστρία να πρωτοστατούν στον αριθμό των ξενοδοχείων, των εστιατορίων και των καταστημάτων που δέχονται πληρωμές σε κρυπτονομίσματα. Από την άλλη πλευρά, οι λιγότερο φιλικοί προς τα crypto προορισμοί φαίνεται πως είναι η Κίνα και το Κατάρ, χώρες οι οποίες έχουν απαγορεύσει εντελώς τα κρυπτονομίσματα.

Ακολουθούν οι καλύτεροι ταξιδιωτικοί προορισμοί φιλικοί προς τα κρυπτονομίσματα, αν σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε το ταξίδι σας με ψηφιακό νόμισμα.

5. Βιέννη, Αυστρία

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vienna 🇦🇹 (@vienna_austria)

Η Βιέννη της Αυστρίας είναι κορυφαίος προορισμός για όσους αναζητούν έναν μέρος διακοπών φιλικό προς τα κρυπτονομίσματα. Εκεί θα βρείτε οκτώ ξενοδοχεία που δέχονται κρυπτονομίσματα ως τρόπο πληρωμής και περισσότερα από δώδεκα εστιατόρια, μπαρ και καφέ που είναι φιλικά προς τα ψηφιακά νομίσματα.

4. Ρώμη, Ιταλία

Όσοι θέλουν να έχουν πολλές επιλογές ξενοδοχείων θα πρέπει να επιλέξουν τη Ρώμη. Η πρωτεύουσα της Ιταλίας διαθέτει μέχρι στιγμής συνολικά είκοσι ξενοδοχεία και καταλύματα φιλικά προς τα κρυπτονομίσματα, καθώς και πέντε εστιατόρια.

3. Μαδρίτη, Ισπανία

Η πρωτεύουσα της Ισπανίας κατατάσσεται στην τρίτη θέση με πάνω από 19 αξιοθέατα, περισσότερα από δώδεκα καφέ και εστιατόρια και έξι διαφορετικά νυχτερινά κέντρα που δέχονται μέχρι στιγμής κρυπτονομίσματα. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι υπάρχουν μόνο δύο επιλογές ξενοδοχείων για όσους θέλουν να πληρώσουν με αυτόν τον τρόπο.

2. Πράγα, Τσεχία

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη City of Prague (@cityofprague)

Η Πράγα κερδίζει τη δεύτερη θέση - αν και μπορεί να καταταχθεί στην πρώτη θέση για ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται αποκλειστικά για την κουλτούρα του φαγητού και τη νυχτερινή ζωή. Η πόλη διαθέτει 33 εστιατόρια και πέντε νυχτερινά κέντρα που δέχονται μέχρι στιγμής πληρωμές με κρυπτονομίσματα.

1. Λιουμπλιάνα, Σλοβενία

Η Λιουμπλιάνα, η πρωτεύουσα της Σλοβενίας, κερδίζει την πρώτη θέση ως ο πιο φιλικός προς τα κρυπτονομίσματα προορισμός με περισσότερα από 72 καταστήματα και 33 αθλητικούς χώρους που δέχονται ευχαρίστως πληρωμές με κρυπτονομίσματα.