Το κάστρο της ταινίας «Ο Νονός» αναζητά νέο Κορλεόνε με 6,8 εκατ. δολάρια

Το κάστρο της οικογένειας Pennisi της Floristella στη Σικελία, που αποτέλεσε σκηνικό για το 3ο μέρος της θρυλικής ταινίας «Ο Νονός» του Francis Ford Coppola, μόλις βγήκε στην αγορά για 6,8 εκατ. δολάρια από τον οίκο Sotheby's.
Το κάστρο της ταινίας «Ο Νονός» αναζητά νέο Κορλεόνε με 6,8 εκατ. δολάρια

Για τους δισεκατομμυριούχους λάτρεις του κινηματογράφου, που αναζητούν μάταια να ζήσουν στις βίλες των αγαπημένων τους ταινιών, οι παρακάτω γραμμές ίσως να αποτελούν το τέλος της ταλαιπωρίας τους.

Διαβάστε ακόμα: Μια νύχτα μόνο - Στο Airbnb η βίλα του «House of Gucci» για έναν μόνο επισκέπτη

Χωρίς παρομοιώσεις και συγκρίσεις με κάποιο άλλο αυθεντικό, εδώ μιλάμε για ένα ακίνητο που έρχεται κατευθείαν από τη θρυλική ταινία «Ο Νονός» του Francis Ford Coppola. Ναι, καλά διαβάσατε! Η έπαυλη εμφανίζεται στο τρίτο μέρος του franchise, και είναι γνωστή ως το κάστρο της οικογένειας Pennisi της Floristella.

Εικόνα

Το πολυτελές σπίτι εκτείνεται σε 4.000 τετραγωνικά μέτρα και χρονολογείται στα τέλη του 19ου αιώνα. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Giuseppe Matricolo και ήταν αρχικά το σπίτι της συλλογής έργων τέχνης του βαρόνου Pennisi.

Εικόνα

Το ακίνητο διαθέτει τρία διώροφα κτίρια και δύο πύργους και διαθέτει μια πληθώρα νεογοτθικών στοιχείων. Η στοά του ανοίγει σε μια εκπληκτική μαρμάρινη σκάλα με ψηλά ταβάνια και τοξωτές πέτρινες κολόνες, μαζί με αψίδες και επάλξεις, ολοκληρώνοντας την κινηματογραφική ατμόσφαιρα.

Εικόνα

Αποτελείται από 22 υπνοδωμάτια, οκτώ πλήρη μπάνια, ένα κελάρι κρασιών, ένα στούντιο καλλιτεχνικών, μια βιβλιοθήκη, ένα μικρό παρεκκλήσι και δύο μεγάλα μπαλκόνια με θέα σε ένα καταπράσινο πάρκο 2,1 στρεμμάτων.

Εικόνα

Το 140 ετών ακίνητο έχει γλιτώσει από πολλές αντιξοότητες. Κατ’ αρχήν διασώθηκε από έναν καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη Σικελία το 1908. Επίσης κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Βρετανικός Στρατός βομβάρδισε το Acireale, τη μικρή παραλιακή πόλη όπου βρίσκεται το κάστρο, αλλά το σπίτι παρέμεινε αλώβητο.

Εικόνα

Σχολιάζοντας την επικείμενη πώληση, η Diletta Giorgolo, επικεφαλής της real estate εταιρείας Residential Italy, σε δήλωσή της ανέφερε: «Είναι ένα ακίνητο που εκφράζει έντονο χαρακτήρα και απολαμβάνει τεράστιες δυνατότητες, για την ιστορία, την τοποθεσία, την αρχιτεκτονική και τους χώρους του. Μόλις αποκατασταθεί, μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικές ανάγκες και σύγχρονα γούστα χωρίς να αλλάξει η αρχική δομή».

Εικόνα

Το «τυχερό» ακίνητο διατίθεται προς πώληση από τον οίκο Sotheby's Realty στην «προνομιακή» τιμή των 6.817.407 δολαρίων (μπορείτε να δείτε την καταχώριση κάνοντας κλικ εδώ). Η συλλογή φωτογραφιών που ακολουθεί είναι απόδειξη ότι η τιμή είναι μάλλον λογική και ότι το κάστρο του «Νονού» είναι μια πρόταση που οι υπερπλούσιοι κινηματογραφόφιλοι δεν μπορούν να αρνηθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ