Rihanna: 1 δισ. θα προσθέσει στην περιουσία της αν το brand εσωρούχων της μπει στο χρηματιστήριο

Η μάρκα καλλυντικών της, Fenty Beauty, την έκανε δισεκατομμυριούχο πέρυσι. Τώρα η Rihanna αναμένεται να κερδίσει κάτι λιγότερο από ένα δισεκατομμύριο δολάρια από τη δημόσια εγγραφή της εταιρείας εσωρούχων της Savage by Fenty στο Χρηματιστήριο.
Rihanna: 1 δισ. θα προσθέσει στην περιουσία της αν το brand εσωρούχων της μπει στο χρηματιστήριο

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία εξετάζει μια αρχική δημόσια εγγραφή 3 δισ. δολαρίων, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί κάποια στιγμή φέτος. Η ήδη δισεκατομμυριούχος Rihanna, ιδρύτρια, δημιουργική διευθύντρια και διευθύνουσα σύμβουλος της φίρμας, κατέχει μερίδιο 30% στη σειρά εσωρούχων που λανσαρίστηκε πρόσφατα.

Διαβάστε ακόμα: Kim Kardashian - Μας ξεναγεί στην άκρως μίνιμαλ βίλα της, αξίας 20 εκατ. ευρώ

Αυτό που θα κέρδιζε από μια δημόσια εγγραφή της Savage στο χρηματιστήριο δεν απέχει πολύ από τα 1,4 δισ. δολάρια που έχει ήδη κερδίσει από το εγχείρημά της στα καλλυντικά, φίρμα που υποστηρίζεται από την LVMH, σύμφωνα με το Forbes. Αυτή τη στιγμή η Rihanna βρίσκεται στην 16η θέση στη λίστα του Forbes με τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες της Αμερικής.

Η περιεκτική και ποικιλόμορφη προσέγγιση της Rihanna οδήγησε την επιτυχία της. Η Fenty Beauty, για παράδειγμα, διαθέτει πάνω από 40 αποχρώσεις στη συλλογή της, ενώ η Savage X Fenty απευθύνεται στα σώματα όλων των σχημάτων και μεγεθών. Οι θαυμαστές της διασημότητας από τα Μπαρμπέιντος εξέφρασαν επίσης την επιθυμία τους να σχεδιάσει μια σειρά μητρότητας, αφού τον Ιανουάριο έμαθαν ότι περιμένει το πρώτο της παιδί με τον ράπερ A$AP Rocky.

Ωστόσο, δεν ήταν όλα τα εγχειρήματα της Rihanna επιτυχημένα. Η απόπειρα εισόδους της στον κόσμο της μόδας με την LVMH τέθηκε σε αναμονή επ' αόριστον, καθώς τα σχέδια δεν είχαν κάτι καινούργιο να παρουσιάσουν ενώ οι δαπάνες στον τομέα επιβραδύνθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι γυναίκες που δημιουργούν νέες εταιρείες εσωρούχων

Για δεκαετίες, στο χώρο των γυναικείων εσωρούχων κυριαρχούσε η Victoria's Secret. Ωστόσο, η αλλαγή των πολιτιστικών ηθών που υποκινήθηκαν από το κίνημα #MeToo και η σύνδεση της εταιρείας με τον Jeffrey Epstein, ανάγκασε την εταιρεία να ανανεωθεί.

Εικόνα
Η Sara Blakely, ιδρύτρια της Spanx (Πηγή: Getty Images)

Τα εσώρουχα γενικά αποτέλεσαν χρυσωρυχείο για τις γυναίκες στις επιχειρήσεις. Η Sara Blakely έγινε η νεότερη αυτοδημιούργητη γυναίκα δισεκατομμυριούχος το 2012 με τη σειρά εσωρούχων της Spanx. Στο μεταξύ, η επιχείρηση Skims της Kim Kardashian διπλασίασε την αποτίμησή της στα 3,2 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ