Jason Statham: Mια κλεφτή ματιά στα εξωφρενικά supercars που έχει στο γκαράζ του ο Βρετανός action hero

Έχοντας οδηγήσει ένα σωρό εξωτικά αυτοκίνητα στις ταινίες όπου πρωταγωνιστεί, ο Jason Statham είναι ένας από τους σταρ του Χόλιγουντ που μεταφέρει την κινηματογραφική αδρεναλίνη και στην πραγματική ζωή. Μια γρήγορη ματιά στη συλλογή supercars που διαθέτει στο γκαράζ του προδίδει το πάθος του Βρετανού ηθοποιού για την ταχύτητα.
Jason Statham: Mια κλεφτή ματιά στα εξωφρενικά supercars που έχει στο γκαράζ του ο Βρετανός action hero

Αν υπάρχει ένας ηθοποιός στο Χόλιγουντ που φέρνει έναν ευρωπαϊκό αέρα στις ταινίες δράσης, εντελώς διαφορετικό από την κλασική προσέγγιση του Dwayne «The Rock» Johnson ή του Sylvester Stallone, αυτός είναι ο Jason Statham. Το ταξίδι του προς την επιτυχία ξεκίνησε από την αγάπη του για τα σπορ και τις πολεμικές τέχνες, και ειδικά το kickboxing.

Με καταγωγή από το Shirebrook, της Βρετανίας, ο Jason Statham ανέπτυξε επίσης πάθος τόσο για το ποδόσφαιρο όσο και για τις καταδύσεις, τα οποία τον οδήγησαν να αγωνιστεί στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας το 1990, όπου εκπροσώπησε τη Βρετανία.

Διαβάστε ακόμα: Instagram Rich List - Αυτοί είναι οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι διάσημοι influencers για το 2022

Ως μοντέλο δούλεψε με τους Tommy Hilfiger, Levi's και French Connection. Σε εκείνη την περίοδο της ζωής του γνωρίστηκε με τον Βρετανό σκηνοθέτη, Guy Ritchie. Η συνεργασία τους στην ταινία «Δυο Καπνισμένες Κάνες» ήταν στην ουσία η απογείωση για την καριέρα του όπως την ξέρουμε σήμερα.

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του όπως λέει ο ίδιος έπαιξε η τρέλα του για την οδήγηση και τα αυτοκίνητα, κάτι που ξεκάθαρα φαίνεται στις ταινίες του. Φυσικά ένας άνθρωπος με τέτοιο πάθος δεν θα μπορούσε να μην διαθέτει και ο ίδιος ένα γκαράζ με μερικά εξωτικά μοντέλα. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στην τρελή συλλογή αυτοκινήτων του Jason Statham.

Audi R8

Δεν είναι βέβαιο αν ο Statham είχε πάντα εμμονή με την Audi ή αν «κόλλησε» με το σπορ αυτοκίνητο Audi R8 τον καιρό που ήταν πίσω από το τιμόνι μερικών από τα οχήματα της εταιρείας γυρίζοντας τη σειρά ταινιών «The Transporter».
O Βρετανός ηθοποιός έχει δύο Audi R8 στη συλλογή αυτοκινήτων του, το ένα μαύρο και το άλλο άσπρο. Τα αυτοκίνητα διαθέτουν V-10 κινητήρα 602 ίππων επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ. σε 3,1 δευτερόλεπτα.

Jaguar E-Type

Αν και ο Statham μπορεί να μην κατέχει τη θέση του πλουσιότερου σταρ δράσης του Χόλιγουντ, η περιουσία των 90 εκατ. δολαρίων είναι αρκετή για να του προσφέρει ένα πολυτελές lifestyle. Παρά το γεγονός ότι συχνά υποδύεται έναν τραχύ και μερικές φορές ψυχρό χαρακτήρα στις ταινίες, στην πραγματική ζωή είναι ένας αριστοκρατικός τύπος με μοναδική αίσθηση του στυλ.

Η Jaguar E-type που διαθέτει έρχεται να επιβεβαιώσει τα παραπάνω. Το βρετανικό αυτοκίνητο είναι ένα διαχρονικό κλασικό μοντέλο που κατασκευάστηκε από την Jaguar Cars Ltd. μεταξύ 1961 και 1974. Το δίθυρο μοντέλο είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται ο Statham και το έτερόν του ήμισυ, το μοντέλο Rosie Huntington. Υπολογίζεται μάλιστα πως ο Statham μπορεί να έχει ξόδεψε μέχρι και 115.000 δολάρια σε αναβαθμίσεις και customizing σε αυτό το vintage μοντέλο.

Lamborghini Murcielago LP

Μια διασημότητα με αγάπη για τα αυτοκίνητα δεν θα μπορούσε να μη διαθέτει στο γκαράζ μια Lamborghini. Ο Jason Statham πρέπει να απέκτησε μια πρώτη καλή εντύπωση για την ιταλική φίρμα όταν οδήγησε μια μαύρη Lamborghini Murcielago LP στο σίκουελ της ταινίας «Transporter», το 2005, όπου πρωταγωνίστησε μαζί με την AnnaLynne McCord και τον Alessandro Gassmann.

Προς το τέλος της ταινίας, υπάρχει μια σκηνή όπου ο Statham διασχίζει με ταχύτητα το Μαϊάμι κυνηγώντας ένα ελικόπτερο. Προφανώς, μετά το αίσιο τέλος της καταδίωξης αποφάσισε να αποκτήσει ένα δικό του supercar. Έτσι ο πρωταγωνιστής του «Mechanic» διαθέτει πλέον μια πορτοκαλί έκδοση της Lamborghini Murcielago LP, εξοπλισμένη με κινητήρα V12 6,5 λίτρων και βάρος μόνο 100 κιλά.

Porsche 911 GT2

Όταν οι σκηνοθέτες του «Fast and Furious» αποφάσισαν να εντάξουν τον Jason Statham στην 6η ταινία του franchise, το 2013, και στη συνέχεια σε όλες τις επόμενες, ήξεραν ακριβώς τι έκαναν. Το έμφυτο ενδιαφέρον του Statham για τα γρήγορα αυτοκίνητα και η έκρηξη της αδρεναλίνης (και προφανώς το πειθαρχημένο στυλ μάχης του) ήταν ό,τι ακριβώς χρειάζονταν.

Ίσως αυτή η πειθαρχία σε συνδυασμό με την εκρηκτικότητα να είναι και αυτό που τράβηξε τον ίδιο τον ηθοποιό στην Porsche 911 GT2. Το αυτοκίνητο μπορεί να προσφέρει όλη την αίσθηση της εκρηκτικής οδήγησης λόγω του flat-six κινητήρα των 3,8 λίτρων και των 700 ίππων. Το supercar μπορεί να εκτοξευτεί από στάση στα 100 χλμ. σε 2,6 δευτερόλεπτα και διαθέτει όλη την τεχνολογία που απαιτείται για να εξασφαλίσει απολύτως ομαλή οδήγηση. Αυτό το σπορ αυτοκίνητο ειδικής έκδοσης πιθανότατα να κόστισε στον Statham έως και 600.000 δολάρια.

Aston Martin DBS

Επόμενο στη συλλογή αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων του Statham είναι η Aston Martin DBS, ένα πολυτελές σπορ μοντέλο παρόμοιο με αυτό που οδήγησε ο Pierce Brosnan ως James Bond στην ταινία «Die Another Day». Δεν αποτελεί φυσικά έκπληξη το γεγονός ότι και η Aston Martin DBS είναι επίσης αυτοκίνητο βρετανικής κατασκευής, κάτι που φαίνεται να θυμίζει στον Statham την καταγωγή του. Κάτω από το καπό της DB5 βρίσκεται ένας κινητήρας 5.2 V12 twin-turbo που μπορεί να επιταχύνει στα 100 χλμ. σε λιγότερο από 3,6 δευτερόλεπτα και να φτάσει σε τελική ταχύτητα 400 χλμ./ώρα. Για το συγκεκριμένο μοντέλο, ο Statham είναι πιθανό να ξόδεψε έως και 570.000 δολάρια.

Jaguar XJR

Τελευταίο στη λίστα οχημάτων του Statham, τα οποία τυχαίνει να είναι όλα ευρωπαϊκής κατασκευής, είναι η ισχυρή Jaguar XJR. Το βρετανικό αυτοκίνητο φέρει έναν θηριώδη V8 5,0 λίτρων 543 ίππων, ισχύ που αν μη τι άλλο χρειάζεται δεξιότητες για να χειριστεί κανείς. Από την άλλη, όποιος έχει επιβιώσει από μια σκηνή μάχης με τον Dwayne Johnson, όπως ο Statham έκανε στην ταινία «Hobbs and Shaw», μάλλον μπορεί να τα βγάλει πέρα πίσω από το τιμόνι μιας Jaguar XJR.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ