Έρευνα: Αυτές είναι οι 50 πιο όμορφες χώρες του κόσμου - Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Μια νέα έρευνα από τη Βρετανία έρχεται να βαθμολογήσει τις χώρες του κόσμου σύμφωνα με τη φυσική τους ομορφιά, λαμβάνοντας υπόψη στοιχεία όπως κοραλλιογενείς υφάλους και τροπικά δάση μέχρι ηφαίστεια, παγετώνες και πολλά άλλα. Μπορεί η Ελλάδα να μην είναι «η πιο όμορφη χώρα του κόσμου», κατέκτησε όμως μια θέση στην τελική λίστα.
Έρευνα: Αυτές είναι οι 50 πιο όμορφες χώρες του κόσμου - Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Έπειτα από 2 χρόνια με κορονοϊό, lockdown και περιοριστικά μέτρα, η όρεξη όλων για ένα ταξιδάκι έχει φτάσει στο ζενίθ. Μια περιήγηση στο Instagram αρκεί για να ξεδιπλώσει μπροστά στα μάτια σας τα ομορφότερα μέρη του κόσμου και να φουντώσει την επιθυμία σας να τα επισκεφθείτε.

Διαβάστε ακόμα: Έρευνα - Αυτές είναι οι πόλεις με τους πιο ευτυχισμένους και υγιείς κατοίκους

Τι ορίζει όμως τη φυσική ομορφιά; Τι κάνει έναν τόπο να ξεχωρίζει από έναν άλλον και να τον διακρίνει σε κάλλος; Μια νέα μελέτη από τον ιστότοπο money.co.uk έρχεται να κατατάξει τις 50 πιο όμορφες χώρες στον πλανήτη αναλύοντας την ποσότητα των φυσικών «θαυμάτων» σε κάθε μέρος, λαμβάνοντας υπόψη στοιχεία όπως κοραλλιογενείς υφάλους και τροπικά δάση μέχρι ηφαίστεια, παγετώνες και πολλά άλλα.

«Ενώ η ομορφιά είναι τελικά υποκειμενική, είναι σαφές ότι αυτές οι χώρες έχουν πολλά να προσφέρουν στους επισκέπτες, είτε εκείνοι προτιμούν την περιπέτεια στα βουνά είτε τη χαλάρωση σε μια υπέροχη παραλία», αναφέρει ο Sal Haqqi, συντάκτης της έρευνας στο money.co.uk.

Εικόνα
Το γράφημα με τις 10 ομορφότερες χώρες του κόσμου (Πηγή: money.co.uk)

Στην κορυφή των αποτελεσμάτων της έρευνας ως το πιο όμορφο μέρος στη γη είναι η Ινδονησία, με βαθμολογία φυσικής ομορφιάς 7,77 στα 10. Η Ινδονησία φιλοξενεί περισσότερα από 17.000 νησιά και πάνω από 31.000 μίλια ακτών. «Και ακριβώς έξω από τις ακτές αυτών των νησιών, θα βρείτε πάνω από 31.000 τετραγωνικά μίλια κοραλλιογενών υφάλων, γεμάτους ζωή, πολλοί από τους οποίους μπορούν να εξερευνηθούν από τη δημοφιλή επαρχία του Μπαλί», λέει ο Haqqi.

Εικόνα
Ανατολή ηλίου στη Νήσο Padar, στο Εθνικό Πάρκο Komodo της Ινδονησίας (Πηγή: Shutterstock)

Μερικά από τα άλλα φυσικά αξιοθέατα που βοήθησαν στην αναρρίχηση της Ινδονησίας στην κορυφή της λίστας με τα πιο όμορφα μέρη περιλαμβάνουν το Εθνικό Πάρκο Komodo (Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO), τη Σουμάτρα (η οποία καλύπτεται από τροπικά δάση) και το Καλιμαντάν (σπίτι ενός καταφυγίου ουρακοτάγκων).

Δεύτερη στη λίστα με τα πιο όμορφα μέρη έρχεται η Νέα Ζηλανδία, η οποία είχε βαθμολογία φυσικής ομορφιάς 7,27 στα 10 και είναι γνωστή για τις βουνοκορφές, τους ομαλούς λόφους και μια σειρά από ενεργά ηφαίστεια και παγετώνες. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τόσες πολλές ταινίες όπως το «Lord of the Rings» έχουν γυριστεί εδώ.

Εικόνα
Το Shire, το χωριό των Hobbit της ταινίας «Lord  pf the Rings» στη Νέα Ζηλανδία (Πηγή: Shutterstock)

Ακολουθεί η Κολομβία, η οποία σημείωσε 7,16 στα 10. Όπως η Ινδονησία και η Νέα Ζηλανδία, η Κολομβία έχει μεγάλη ακτογραμμή. Διαθέτει επίσης τοπία με διαφορετική ομορφιά που εκτείνονται από τη ζούγκλα του Αμαζονίου έως τις βουνοκορφές των Άνδεων.

Εικόνα
Το Εθνικό Πάρκο Ελ Πενιόλ στο χωριό Γουαταπέ στην Κολομβία (Πηγή: Shutterstock)

Παρά τις μεγάλες ακτές του Ειρηνικού και του Ατλαντικού, τα φυσικά της αξιοθέατα και τα εθνικά πάρκα (από το Γκραντ Κάνυον έως το Γέλοουστοουν), οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπήκαν στο top 10. Με βαθμολογία 6,04 στα 10, η χώρα κατετάγη στο νούμερο 12.

Εικόνα
Οι καταρράκτες Havasu στο Grand Canyon, στην Αριζόνα (Πηγή: Shutterstock)

Όσο για την Ελλάδα; Βρίσκεται στο νούμερο 37 με σκορ 4,71, κάτω ακριβώς από το Πράσινο Ακρωτήρι αλλά πάνω από την Ταϊλάνδη, χώρα που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους πόλους έλξης του παγκόσμιου τουρισμού. Οι γείτονες –και ανταγωνιστές μας- Ιταλοί από την άλλη βρίσκονται πολύ πιο πάνω, στο νούμερο 16, ενώ Τουρκία και Ισπανία δεν περιλαμβάνονται καν στη λίστα.

Ολόκληρη η λίστα με τις 50 πιο όμορφες χώρες στον κόσμο:

1. Ινδονησία
2. Νέα Ζηλανδία
3. Κολομβία
4. Τανζανία
5. Μεξικό
6. Κένυα
7. Ινδία
8. Γαλλία
9. Παπούα Νέα Γουινέα
10. Κομόρες
11. Εκουαδόρ
12. Ηνωμένες Πολιτείες
13. Βανουάτου
14. Ιαπωνία
15. Νησιά του Σολομώντα
16. Ιταλία
17. Φιλιππίνες
18. Περού
19. Αυστραλία
20. Κόστα Ρίκα
21. Νορβηγία
22. Αργεντινή
23. Γρενάδα
24. Μαλαισία
25. Τόνγκα
26. Ιράν
27. Άγιος Βικέντιος & Γρεναδίνες
28. Saint Kitts & Nevis
29. Χιλή
30. Κίνα
31. Σαμόα
32. Βολιβία
33. Νικαράγουα
34. Ερυθραία
35. Τζαμάικα
36. Πράσινο Ακρωτήριο
37. Ελλάδα
38. Ταϊλάνδη
39. Βενεζουέλα
40. Ελ Σαλβαδόρ
41. Μιανμάρ
42. Ουγκάντα
43. Ισλανδία
44. Ρωσία
45. Δομινικανή Δημοκρατία
46. Ελβετία
47. Βόρεια Νησιά Μαριάνα
48. Αϊτή
49. Παναμάς
50. Σουηδία

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ