BMW: Ο Jeff Koons μόλις μετέτρεψε μια M850i xDrive Gran Coupé σε έργο τέχνης

BMW: Ο Jeff Koons μόλις μετέτρεψε μια M850i xDrive Gran Coupé σε έργο τέχνης

Οι μοναδικές ειδικές εκδόσεις στον χώρο του αυτοκινήτου είναι μάλλον σύνηθες φαινόμενο. Ο τεράστιος αριθμός πολυτελών μοντέλων, καθώς και ένα πλήθος φανατικών με βαθιές τσέπες, έχουν διογκώσει τα τελευταία χρόνια τη bespoke αυτοκίνηση, αυξάνοντας τη ζήτηση για οχήματα κατά παραγγελία, προσαρμοσμένα μέχρι λεπτομέρειας στα γούστα του πελάτη.

Διαβάστε ακόμα: Lamborghini Huracán EVO Art Car - Ένα έργο τέχνης με τελική 325 χλμ/ώρα

Στο πλαίσιο της διαφοροποίησης, υπήρξαν και αρκετές περιπτώσεις όπου καλλιτέχνες υψηλού προφίλ στρατολογήθηκαν στο σχεδιασμό ενός avant-garde αυτοκινήτου, κυρίως για λόγους marketing, καθώς σπάνια θα συναντήσει κανείς αυτά τα art cars να παράγονται σε αρκετά κομμάτια ώστε να πουληθούν στο κοινό.

Εικόνα

Αυτόν ακριβώς τον περιορισμό επιδιώκει να σπάσει η BMW παρουσιάζοντας μια περιορισμένη σειρά από M850i xDrive Gran Coupé με θέμα την Pop Art, σχεδιασμένα από τον εμβληματικό καλλιτέχνη Jeff Koons. Το φαντασμαγορικό THE 8 X JEFF KOONS όπως αποκαλείται, είναι «το πιο περίτεχνα σχεδιασμένο όχημα σε όλη την ιστορία της BMW,

Εικόνα

Μετά από χρόνια συνεργασίας με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, ο Koons κατάφερε τελικά να σχεδιάσει το αυτοκίνητο των ονείρων του. Αυτό το λαμπερό μοντέλο επιδεικνύει το ενεργητικό στυλ της Pop Art και συνδυάζει έντεκα διαφορετικά εξωτερικά χρώματα: από μπλε έως ασημί καθώς και από κίτρινο έως μαύρο.

Κάθε αυτοκίνητο χρειάζεται πάνω από 200 ώρες χειροποίητης βαφής στο εξωτερικό του, αλλά αυτή η επίπονη εφαρμογή της τέχνης στο αμάξωμά του αποδίδει καρπούς. Το στυλ Pop Art λειτουργεί εξαιρετικά, καθώς τα γεωμετρικά στοιχεία που τονίζουν την καμπυλότητα του Gran Coupé. Οι θαυμαστές που είναι εξοικειωμένοι με τα παλιά αυτοκίνητα τέχνης BMW του Koons θα αναγνωρίσουν το μοτίβο της γραμμής που εκρήγνυται.

Εικόνα

Το εσωτερικό του THE 8 X JEFF KOONS είναι εξίσου ιδιαίτερο με το εξωτερικό του. Τα καθίσματα διαθέτουν δερμάτινες επενδύσεις υψηλής ποιότητας που έχουν φινίρισμα σε έντονο μπλε και κόκκινο χρώμα, το οποίο είναι ένα νεύμα στα κλασικά χρώματα που χρησιμοποιούνταν στη Χρυσή Εποχή των κόμικ υπερηρώων.

Εικόνα

Ενώ τα χρώματα και το στυλ του εξωτερικού είναι ενεργητικά, εκρηκτικά και δυναμικά, η σχεδίαση του εσωτερικού είναι λίγο πιο συγκρατημένη, αλλά σίγουρα όχι βαρετή. Κάθε πτυχή του εσωτερικού είναι εξαιρετικά προσεγμένη στη λεπτομέρεια, μέχρι το πλαίσιο της ποτηροθήκης με την υπογραφή του Koons.

Τα πρώτα 8 X JEFF KOONS, από τα 99 που θα παραχθούν συνολικά, θα εκτεθούν στο Rockefeller Plaza της Νέας Υόρκης προτού βγουν σε δημοπρασία από τον οίκο Christies, με τα έσοδα του να πηγαίνουν στο Διεθνές Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά. Πληροφορίες τιμολόγησης είναι διαθέσιμες κατόπιν αιτήματος στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της BMW.