Spend it: Lamborghini Huracán EVO Art Car: Ένα έργο τέχνης με τελική 325 χλμ/ώρα

Ο Ιταλός καλλιτέχνης Paolo Troilo ζωγράφισε το αμάξωμα μιας Lamborghini Huracán EVO με ένα έργο τέχνης που εμπνεύστηκε από τα συναισθήματα που βίωσε κατά τη διάρκεια της οδήγησης με το supercar. Το έργο, με το όνομα «Minotauro» (Μινώταυρος), αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη La Bullona στο Μιλάνο.
Spend it: Lamborghini Huracán EVO Art Car: Ένα έργο τέχνης με τελική 325 χλμ/ώρα

Για να ζωγραφιστεί το αμάξωμα της Lamborghini Huracán EVO χρησιμοποιήθηκε η χαρακτηριστική τεχνική ζωγραφικής με τα δάχτυλα. Το καθοριστικό στοιχείο του έργο τέχνης είναι τα ισχυρά χαρακτηριστικά του σώματος ενός άντρα. Το «Minotauro» στη Huracán EVO απεικονίζει μια συγχώνευση μεταξύ του ανθρώπου, του ταύρου σύμβολο της Automobili Lamborghini, και της έννοιας του μύθου που εκφράζεται στην ηρωική δύναμη που αποπνέεται από την ανθρώπινη φιγούρα στα πλαϊνά του αυτοκινήτου. Η δύναμη που μεταδίδεται από τους πήχεις και τις σφιγμένες γροθιές στο μπροστινό καπό θυμίζουν τα κέρατα ταύρου.

Διαβάστε ακόμα: «Άδειασαν τα ράφια» στην Bugatti - Έχουν απομείνει μόνο 40 Chiron

«Είμαι ερωτευμένος με την ιδέα της βραδύτητας και πάντα την υπερασπιζόμουν ως κλειδί για την ευτυχία και την ευχαρίστηση, τον πολιτισμό, την ομορφιά και την επιτυχία. Υπάρχουν όμως κάποιες συναντήσεις στη ζωή που σε αλλάζουν ριζικά. Δοκιμάζοντας τη Lamborghini Huracán EVO ανακάλυψα ότι υπάρχουν και πράγματα ικανά να απελευθερώσουν την ίδια ενέργεια με επιτάχυνση, με ταχύτητα, με ορμή. Άκουσα τον ήχο του ανέμου να δυναμώνει καθώς ο χώρος στένευε και ο χρόνος παραμορφωνόταν: ένιωσα τον αέρα που έτρεχε και τον χρησιμοποίησα για να ζωγραφίσω το Minotauro πάνω στην ίδια τη μούσα μου, την έμπνευση αυτών των συναισθημάτων: τη Huracán», δήλωσε ο Paolo Troilo.

Εικόνα
O Paolo Troilo με τη ζωγραφισμένη Lamborghini Huracán EVO (Πηγή: Automobili Lamborghini)

Από τις 4 έως τις 13 Νοεμβρίου, η ζωγραφισμένη Huracán EVO μαζί με μερικά από τα άλλα έργα του καλλιτέχνη θα παρουσιάζονται στο Palazzo Serbelloni στην Corso Venezia 16 στο Μιλάνο, ως μέρος της έκθεσης «TROILO-MILANO SOLO ANDATA», σε επιμέλεια Luca Beatrice.

Εικόνα
Lamborghini Huracán EVO Art Car by Paolo Troilo (Πηγή: Automobili Lamborghini)

Ο Paolo Troilo γεννήθηκε στον Τάραντα. Ο πατέρας του, αναισθησιολόγος, τον ενθάρρυνε να παράγει εικονογραφήσεις παθολογικής ανατομίας που θα παρουσιάζονταν σε ιατρικά συνέδρια. Ο Πάολο σπούδασε στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Σχεδίου της Ρώμης και στη συνέχεια Τέχνες και Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, αλλά δεν ολοκλήρωσε ποτέ καμία από αυτές τις σπουδές γιατί ήθελε να εργαστεί στη διαφήμιση.

Εικόνα
Lamborghini Huracán EVO Art Car by Paolo Troilo (Πηγή: Automobili Lamborghini)

Το 1997 μετακόμισε στο Μιλάνο και ξεκίνησε τη λαμπρή καριέρα του σε αυτόν τον τομέα. Ως στέλεχος της διάσημης Saatchi & Saatchi ήταν υποψήφιος ως Καλύτερος Ιταλός Δημιουργικός Σκηνοθέτης το 2007 με την παρουσίαση του Grand Prix της Ιταλικής Λέσχης Καλλιτεχνικών Διευθυντών.

Εικόνα
Lamborghini Huracán EVO Art Car by Paolo Troilo (Πηγή: Automobili Lamborghini)

Η καλλιτεχνική του καριέρα ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2005 όταν, ενώ εργαζόταν ακόμα στη διαφήμιση, αποφάσισε να περάσει από το σχέδιο στη ζωγραφική. Την ημέρα που άρχισε να μαζεύει τα υλικά που χρειαζόταν για να κάνει αυτό το άλμα, ξέχασε να αγοράσει πινέλα. Αυτό το «λάθος» ήταν αφορμή να γεννηθεί η τεχνική του.

Εικόνα
Lamborghini Huracán EVO Art Car by Paolo Troilo (Πηγή: Automobili Lamborghini)

Ο Troilo άρχισε να ζωγραφίζει με τα δάχτυλά του και αυτή η τεχνική, μαζί με τα δυνατά εικονιστικά αποτελέσματα, τον κάνουν μοναδικό. Έργα του έχουν εκτεθεί στη Σιγκαπούρη, το Σαν Φρανσίσκο, την Κωνσταντινούπολη, το Τελ Αβίβ, το Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη, το Μιλάνο, τη Ρώμη, το Παλέρμο και τη Φλωρεντία.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ