Batmobile «Tumbler»: Ένα πλήρως λειτουργικό ηλεκτρικό αντίγραφο για τους Batman του δακτυλίου

Ένα πλήρως λειτουργικό αντίγραφο του κινηματογραφικού Batmobile «Tubler» από τις ταινίες της τριλογίας του «Σκοτεινού Ιππότη» του σκηνοθέτη Christopher Nolan, έγινε μόλις πραγματικότητα. Δημιουργός του ηλεκτρικού οχήματος είναι η Macro Studios του 23χρονου καλλιτέχνη Nguyen Dac Chung που δέχεται παραγγελίες για τα επόμενα κομμάτια.
Batmobile «Tumbler»: Ένα πλήρως λειτουργικό ηλεκτρικό αντίγραφο για τους Batman του δακτυλίου

Το 2017, ο καλλιτέχνης Nguyen Dac Chung ίδρυσε τη Macro Studios, μια εταιρεία κοστουμιών cosplay με έδρα το Βιετνάμ, έχοντας κύρια φιλοσοφία του την εστίαση στο ρεαλισμό και την προσοχή στη λεπτομέρεια.

Διαβάστε ακόμα: Bugatti Chiron με πηλό, βασικά εργαλεία και κινητήρα Toyota έφτιαξαν Βιετναμέζοι Youtubers

Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αρχιτεκτονικής του Ανόι, ο 23χρονος πλέον Nguyen πέρασε τα τελευταία πέντε χρόνια βελτιώνοντας τις δεξιότητές του και αποκτώντας την αυτοπεποίθηση και τις τεχνικές ικανότητες που απαιτούνται για να πραγματοποιήσει το πιο φιλόδοξο έργο της Macro Studios: να αναπτύξει περίπλοκα project, ξεφεύγοντας από την προσαρμοσμένη παραγωγή κοστουμιών-αντιγράφων. Αποτέλεσμα της επιμονής και της προσήλωσής του είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό, λειτουργικό αντίγραφο του κινηματογραφικού Batmobile στον κόσμο.

Εικόνα

Το αντίγραφο του «Tumbler» που έκλεψε την παράσταση στις ταινίες της τριλογίας του «Σκοτεινού Ιππότη» του σκηνοθέτη Christopher Nolan, δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας σχέδια από το πρωτότυπο κινηματογραφικό αυτοκίνητο, αν και είναι ελαφρώς μικρότερο σε μέγεθος.

Ως εκ τούτου, διαθέτει ένα αντίγραφο του σωληνωτού σασί από χάλυβα, όχι όμως και το μεταλλικό αμάξωμα της έκδοσης της ταινίας, καθώς για την κατασκευή του προτιμήθηκε το πλαστικό ABS, τα ανθρακονήματα και διάφορα σύνθετα πλαίσια.

Η χρήση αυτών των ελαφρών κατασκευών επιτρέπει στο όχημα να φτάσει σε ταχύτητες 105 χλμ/ώρα, χάρη στο μικρό του βάρος που δεν ξεπερνάει τα 590 κιλά (σχεδόν τέσσερις φορές ελαφρύτερο από το κινηματογραφικό αυτοκίνητο των 2,5 τόνων). Με ύψος 1,3 μέτρα, πλάτος 2,4 και μήκος 3,7 μέτρα, το E-Tumbler διαθέτει ένα σετ τροχών 13 ιντσών μπροστά και 18 ιντσών πίσω. Ειδικά η πίσω διάταξη αποτελείται από ένα σύστημα τεσσάρων τροχών με θηριώδη ελαστικά 33 ιντσών.

Εικόνα

Ο V8 5,7 λίτρων και 500 ίππων του αρχικού οχήματος έχει αντικατασταθεί με ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που τροφοδοτείται από ένα ζευγάρι μπαταριών ιόντων λιθίου. Παράλληλα με το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, ο Nguyen έχει επίσης εφοδιάσει το «Tumbler» με πολλά άλλα απόλυτα σύγχρονα χαρακτηριστικά, όπως συρόμενες τηλεκατευθυνόμενες πόρτες και τέσσερις ενσωματωμένες κάμερες που αναμεταδίδουν εικόνες σε μια οθόνη τοποθετημένη στο ταμπλό του οδηγού.

Το Batmobile έχει επίσης θέση συνοδηγού, επιτρέποντάς του να φιλοξενήσει δύο άτομα. Δεν έχει διευκρινιστεί ωστόσο εάν το ηλεκτρικό Tumbler θα διαθέτει φλογοβόλο με προπάνιο, πτυσσόμενες αναρτήσεις και τα υπόλοιπα καλούδια της κινηματογραφικής έκδοσης.

Πρόσφατα ολοκληρωμένο, το πρωτότυπο μοντέλο του ηλεκτρικού Batmobile Tumbler των Macro Studios εκτίθεται επί του παρόντος στη γκαλερί αυτοκινήτων VAN DARYL στην πόλη Χο Τσι Μινχ. Ο Nguyen Dac Chung και η υπόλοιπη ομάδα των Macro Studios δέχονται παραγγελίες για επιπλέον μονάδες E-Tumbler, με τα ενδιαφερόμενα μέρη να καλούνται να επικοινωνήσουν με την εταιρεία μέσω του ιστοτόπου της για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τιμές, τους χρόνους κατασκευής και τη διαθεσιμότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ