The Lord of the Rings: The Rings of Power: Τα πάντα (κυριολεκτικά) για την ακριβότερη σειρά όλων των εποχών

Το teaser trailer του The Lord of the Rings: The Rings of Power ήρθε και έριξε το internet. Οι πρώτες εικόνες της ακριβότερης τηλεοπτικής σειράς όλων των εποχών, δίνουν μερικές βασικές πληροφορίες για την πλοκή και τους χαρακτήρες, αλλά επίσης αναδεικνύει μερικά δελεαστικά μυστήρια. Στο κείμενο που ακολουθεί καταγράψαμε λεπτομερώς όλα (το εννοούμε) όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το πολυαναμενόμενο τηλεοπτικό έπος της Amazon.
The Lord of the Rings: The Rings of Power: Τα πάντα (κυριολεκτικά) για την ακριβότερη σειρά όλων των εποχών

Το 2017, η Amazon Originals έγινε πρώτο θέμα στη διεθνή ειδησεογραφία όταν ανακοίνωσε ότι αγόρασε τα παγκόσμια δικαιώματα μιας τηλεοπτικής μεταφοράς του «Lord of the Rings» για 250 εκατ. δολάρια. Οι σύγχρονες ταινίες του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», σε σκηνοθεσία Peter Jackson, προσαρμοσμένες από τα αγαπημένα μυθιστορήματα του JRR Tolkien, συγκαταλέγονται στις πιο κερδοφόρες και βραβευμένες ταινίες όλων των εποχών, συγκεντρώνοντας 2,9 δισ. δολάρια στο παγκόσμιο box office και αποσπώντας συνολικά 15 βραβεία Όσκαρ.

Διαβάστε ακόμα: Forbes - Οι πλουσιότεροι καλλιτέχνες για το 2021 - Στην κορυφή ο σκηνοθέτης του Lord of the Rings

Τον Σεπτέμβριο του 2019, το Hollywood Reporter ανέφερε ότι η Amazon θα γυρίσει τη σειρά της στη Νέα Ζηλανδία, όπου γυρίστηκαν και οι ταινίες του Jackson (και όπου οι θαυμαστές του «Lord of the Rings» συρρέουν, συνεισφέροντας πάνω από 27 εκατ. δολάρια ετησίως στον τουρισμό). Από εκεί και μετά σιγή. Κανένα απολύτως νέο δεν ήρθε στη δημοσιότητα σχετικά με την πορεία των γυρισμάτων, τους πρωταγωνιστές, τις ημερομηνίες προβολής.

Εικόνα
Ο σκηνοθέτης της κινηματογραφικής τριλογίας «Lord of The Rings» στην απονομή των Όσκαρ του 2004 (Πηγή: Associated Press)

Τώρα, η Amazon σηκώνει σιγά σιγά το πέπλο της απόλυτης μυστικότητας, αποκαλύπτοντας σημαντικά κομμάτια του παζλ, συμπεριλαμβανομένων κάποιων περίεργων αποφάσεων σχετικά με την πλοκή που ξεφεύγει από το αρχικό υλικό, καθώς και μια σειρά από χαρακτήρες που θα παρουσιαστούν. Και τέλος, ένα σύντομο teaser trailer προβλήθηκε κατά τη διάρκεια του Super Bowl, δίνοντάς μας την πολυαναμενόμενη πρώτη γεύση από τη σειρά.

Το trailer παρέχει μια ματιά σε βασικές πληροφορίες και γνωστούς χαρακτήρες Galadriel και ο Elrond κάνουν την εμφάνισή τους), αλλά επίσης αναδεικνύει μερικά δελεαστικά μυστήρια. Ποιος μιλάει; Γιατί η σκηνή με την Galadriel να σκαρφαλώνει στην πλαγιά του βουνού; Και σε ποιον ανήκουν αυτά τα ενωμένα χέρια;

Πώς θα λέγεται η σειρά;

Οι θαυμαστές ήταν στο σκοτάδι για το πώς να αποκαλούν την ανώνυμη σειρά για χρόνια, αλλά επιτέλους έχουν έναν τίτλο. Σε ένα βίντεο, η Amazon ανακοίνωσε ότι η σειρά θα ονομάζεται «The Lord of the Rings: The Rings of Power». Στο κλιπ, το λιωμένο μέταλλο αναμειγνύεται με τα στοιχεία καθώς μια γυναίκα (πιθανώς ο Galadriel) αφηγείται τα γνωστά λόγια από τον πρόλογο του «Fellowship of the Ring»: «Τρία δαχτυλίδια για τους βασιλιάδες των Ξωτικών κάτω από τον ουρανό. Επτά για τους Νάνους άρχοντες στις πέτρινες αίθουσες τους. Εννέα για θνητούς Ανθρώπους, καταδικασμένους να πεθάνουν. Ένα για τον Σκοτεινό Άρχοντα στον σκοτεινό θρόνο του στη χώρα της Mordor όπου βρίσκονται οι σκιές».

«Αυτός είναι ένας τίτλος που φανταζόμαστε ότι θα μπορούσε να ζήσει στη ράχη ενός βιβλίου, δίπλα στα άλλα κλασικά έργα του Τolkien», δήλωσαν οι υπεύθυνοι της σειράς J.D. Payne και Patrick McKay. «Τα Δαχτυλίδια της Δύναμης ενώνουν όλες τις κύριες ιστορίες της Δεύτερης Εποχής της Μέσης Γης: τη σφυρηλάτηση των Δαχτυλιδιών, την άνοδο του Σκοτεινού Άρχοντα Sauron, την επική ιστορία του Numenor και την Τελευταία Συμμαχία των Ξωτικών και των Ανθρώπων. Μέχρι τώρα, το κοινό είχε δει στην οθόνη μόνο την ιστορία του ενός Δαχτυλιδιού, αλλά πριν υπάρξει ένα, ήταν πολλά… και είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε την επική ιστορία όλων αυτών».

Τι θα αφηγείται σειρά «The Lord of the Rings: The Rings of Power»;

Μια επίσημη σύνοψη από την Amazon επιβεβαιώνει βασικές λεπτομέρειες για τη σειρά που εκτείνεται παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του σκηνικού της. Η περίληψη αναφέρει:

«Αυτό το επικό δράμα διαδραματίζεται χιλιάδες χρόνια πριν από τα γεγονότα του “Hobbit” και του “Lord of the Rings” του Tolkien, και θα μεταφέρει τους θεατές πίσω σε μια εποχή όπου σφυρηλατήθηκαν μεγάλες δυνάμεις, βασίλεια δοξάστηκαν και καταστράφηκαν, απίθανοι ήρωες δοκιμάστηκαν, η ελπίδα κρεμόταν σε μια κλωστή και ο μεγαλύτερος κακός που θα έβγαινε ποτέ από το στυλό του Tolkien απειλούσε να καλύψει όλο τον κόσμο στο σκοτάδι. Ξεκινώντας σε μια εποχή σχετικής ειρήνης, η σειρά ακολουθεί ένα σύνολο χαρακτήρων, τόσο γνωστών όσο και νέων, καθώς αναμένεται η επανεμφάνιση του κακού στη Μέση Γη. Από τα πιο σκοτεινά βάθη των Misty Mountains, στα μαγευτικά δάση της πρωτεύουσας των Ξωτικών, το Lindon, στο συναρπαστικό νησιωτικό βασίλειο του Númenor, στα πιο απομακρυσμένα σημεία του χάρτη, αυτά τα βασίλεια και οι χαρακτήρες θα χαράξουν κληρονομιές που θα ζουν για πολύ καιρό αφού αυτοί θα έχουν φύγει».

Όταν η Amazon κυκλοφόρησε έναν χάρτη της Μέσης Γης ως teaser για τη σειρά το περασμένο καλοκαίρι, με λεζάντα «Καλώς ήρθατε στη Δεύτερη Εποχή», αποκάλυψε μια κεντρική ιδέα για την πλοκή. Βλέπετε, η ιστορία της Μέσης Γης χωρίζεται σε τέσσερις εποχές (πιθανότατα είστε πιο εξοικειωμένοι με την Τρίτη Εποχή, στα τελευταία χρόνια της οποίας εκτυλίσσεται η δράση του “Lord of the Rings”).

Η Δεύτερη Εποχή βλέπει την άνοδο και την (προσωρινή) ήττα του Sauron, του μεγάλου κακού από τις πρωτότυπες ταινίες. Η αναφορά λοιπόν της επίσημης περίληψης στον «μεγαλύτερο κακό που θα έβγαινε ποτέ από το στυλό του Tolkien» επιβεβαιώνει την εμφάνιση του Sauron, ενώ η αναφορά στο Numenor υποδηλώνει μια ιστορία γνώριμη στους θαυμαστές των μυθιστορημάτων.

Yποθέτουμε επίσης ότι η Amazon θα διηγηθεί την επική ιστορία του Tolkien για την πτώση του Númenor, δεδομένης της επιλογής της να κυκλοφορήσει τον πιο πάνω εικονιζόμενο χάρτη που εμφανίζει το νησί. Κατά τη Δεύτερη Εποχή, άνδρες με κληρονομιά Ξωτικών εγκαταστάθηκαν στο νησί Númenor, όπου έγιναν σπουδαίοι ναυτικοί. Οι Númenoreans έζησαν σε ημέρες ειρήνης και δόξας μέχρι που έπεσαν κάτω από την κυριαρχία του Sauron, ο οποίος τους υποσχέθηκε την αιώνια ζωή που επιθυμούσαν ως Ξωτικά σε αντάλλαγμα για τη βοήθειά τους στον πόλεμο του ενάντια στους θεούς.

Ως τιμωρία, οι θεοί μεταμόρφωσαν την πρώην επίπεδη Γη σε σφαίρα. Ο ωκεανός κάλυψε το Númenor, πνίγοντας τους πάντες στο νησί εκτός από τον Sauron. Οι επιζώντες Númenoreans κατέφυγαν στη Μέση Γη, όπου ίδρυσαν την Gondor και δημιούργησαν μια μακρά σειρά βασιλιάδων, η οποία θα περιλάμβανε μια μέρα τον Aragorn.

Η Amazon κυκλοφόρησε μια πρώτη εικόνα από τη σειρά για να γιορτάσει το τέλος των γυρισμάτων στη Νέα Ζηλανδία. Και ενώ το Vanity Fair επιβεβαίωσε ότι η εικόνα είναι από το πρώτο επεισόδιο της σειράς, η ταυτότητα του εικονιζόμενου παραμένει άγνωστη. Οι θαυμαστές του Tolkien υποψιάζονται ότι η πόλη που απεικονίζεται είναι η Osgiliath, όπως φαίνεται στην τριλογία του Peter Jackson όταν ο Frodo και ο Sam περνούν από την ερειπωμένη πλέον πόλη στο δρόμο τους προς τη Mordor.

A post shared by The Lord of the Rings on Prime (@lotronprime)

Η υπόθεση ότι πρόκειται για την Osgiliath είναι μάλλον σωστή, δεδομένου ότι χτίστηκε κοντά στο τέλος της Δεύτερης Εποχής, και κάποτε αποτελούσε αντανάκλαση της μεγαλοπρέπειας του Numenor. Η πόλη απειλήθηκε από τις δυνάμεις του Sauron κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Τελευταίας Συμμαχίας, καθιστώντας την ένα συναρπαστικό σκηνικό για μια σειρά που σχεδιάζει να αφηγηθεί την άνοδο του Sauron.

Κλειδί για όλα είναι εκείνα τα ενοχλητικά δαχτυλίδια που οι θαυμαστές των ταινιών θυμούνται τόσο καλά. «Δαχτυλίδια για τα Ξωτικά, δαχτυλίδια για Νάνους, δαχτυλίδια για Ανθρώπους και μετά το Ένα Δαχτυλίδι που χρησιμοποίησε ο Sauron για να τους εξαπατήσει όλους», είπε στο Vanity Fair ο υπεύθυνος της σειράς Patrick McKay. «Είναι η ιστορία της δημιουργίας όλων αυτών των δυνάμεων, από που προήλθαν και τι έκαναν σε κάθε μία από αυτές τις φυλές».

Οι πρώτες εικόνες της σειράς περιέχουν μια σημαντική ένδειξη: δύο λαμπερά δέντρα, που φαίνονται σε απόσταση. Αυτά τα δέντρα είναι πιθανότατα το Telperion και το Laurelin, γνωστά και ως τα Δύο Δέντρα του Valinor. Αυτά τα δέντρα φωτίζουν τον γνωστό κόσμο και ορίζουν μια εποχή που ονομάζεται «Τα Χρόνια των Δέντρων». Ο Melkor, από τον οποίο εκπαιδεύτηκε ο Sauron ως υπολοχαγός του, υποκινεί έναν πόλεμο με τους θεούς για τη δημιουργία των Silmaril, τριών κοσμημάτων που περιέχουν το φως των δέντρων. Η επική σύγκρουση τελειώνει με την καταστροφή των δέντρων, αναγκάζοντας τους θεούς να εφεύρουν τον ήλιο και το φεγγάρι για να φωτίσουν το γνωστό κόσμο. Όλα αυτά συμβαίνουν, πολύ πριν από τη Δεύτερη Εποχή, υποδηλώνοντας ότι η σειρά της Amazon μπορεί να γυρίσει το ρολόι ακόμα πιο πίσω.

Θα εμφανιστούν ξανά κάποιοι χαρακτήρες από τις ταινίες;

Είναι πλέον σίγουρο ότι θα δούμε μια παρέλαση από γνωστούς χαρακτήρες. Ο κύριος ανάμεσά τους είναι ο Sauron, του οποίου η απληστία, η κακία και η δίψα για απόλυτη εξουσία διαμόρφωσαν την τροχιά της Δεύτερης Εποχής. Στο teaser trailer, βλέπουμε τον Elrond, τον άρχοντα του Imladris, συγγενή των βασιλιάδων του Numenor και αρχηγό στην Τελευταία Συμμαχία μεταξύ Ξωτικών και Ανθρώπων.

Η Amazon επιβεβαίωσε επίσης την επιστροφή της Galadriel, πεθεράς του Elrond, η οποία διέθετε ένα από τα Δαχτυλίδια της Εξουσίας και είχε μεγάλη γνώση για τις άθλιες συναλλαγές του Sauron. Σύμφωνα με το Vanity Fair, καθώς ξεκινά η σειρά, η Galadriel κυνηγάει τα τελευταία απομεινάρια των κακών συνεργατών της Sauron, που σκότωσαν τον αδερφό της.

Η αναφορά στη σύνοψη για την πρωτεύουσα των Ξωτικών, το Lindon, υποδηλώνει ότι μπορούμε να περιμένουμε ότι θα ταξιδέψουμε και στον κόσμο της πατρίδας της Galadriel. Αν συμπεραίνουμε σωστά από τα γραφικά του νέου κλιπ που δείχνουν μια πόλη με λιμάνι και ένα ξέφωτο στο δάσος, πιθανότατα έχουμε ήδη ρίξει μια κλεφτή ματιά στο Lindon.

Ποιους χαρακτήρες από τα βιβλία θα συναντήσουμε;

Για κάθε χαρακτήρα του Tolkien που γνώρισαν και αγάπησαν οι θαυμαστές του κινηματογράφου, υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι χαρακτήρες που περιμένουν ακόμα το κοντινό τους πλάνο και το «The Rings of Power» θα φέρει μερικούς από αυτούς στο προσκήνιο. Μια σειρά από αφίσες χαρακτήρων που κυκλοφόρησε από την Amazon μας συστήνει 23 ήρωες δίνοντάς μας λεπτομέρειες από την όψη των χεριών τους, εστιασμένες στα δαχτυλίδια, τα όπλα και άλλες ταυτοποιητικές ενδείξεις για το ποιοι είναι. Μπορείτε να δείτε το πλήρες line-up εδώ, όπως το καταγράφει το Deadline.

Μερικές από τις φωτογραφίες δεν μας λένε πολλά πέρα από τη φυλή ενός χαρακτήρα (για παράδειγμα, είναι ασφαλές να πούμε ότι αυτά τα χρωματισμένα με χρυσό χέρια ανήκουν σε έναν Νάνο), ωστόσο άλλες παραπέμπουν σε γνωστούς χαρακτήρες από το «The Silmarillion», τη συλλογή ιστορικών μυθιστορημάτων του Tolkien που εκδόθηκαν από το γιο του μετά το θάνατό του.

Ένα άλλο χέρι, σφιγμένο γύρω από αυτό που μοιάζει με το Σκήπτρο του Annúminas, πιθανότατα ανήκει στον Elendil, ο οποίος έσωσε το σκήπτρο κατά την πτώση του Numenor και το έφερε στη Μέση Γη όπου ίδρυσε τα βασίλεια της Gondor και του Arnor.

Αυτό το χέρι θα μπορούσε να ανήκει στον Cirdan τον Ναυαγό, αν κρίνουμε από το σχοινί, αν και ορισμένοι Redditors, κρίνοντας από την ουλή, ισχυρίζονται ότι μπορεί να είναι ο Isildur (ο γιος του Elendil, o οποίος έκοψε το δάχτυλο του Sauron που φορούσε το One Ring).

Τα χέρια, που κρατούν ένα λευκό άνθος, υπαινίσσονται το Nimloth, ένα δέντρο που φύτρωσε στον Armenelos, την πρωτεύουσα του Númenor, το οποίο καταστράφηκε από τον Sauron κατά την πτώση του νησιού. Όλα περιλαμβάνονται αρκετά όμορφα στο teaser trailer, το οποίο τελειώνει με δύο χέρια, ένα μικρό, ένα μεγάλο, ενωμένα μεταξύ τους (υποθέτουμε ότι ανήκουν σε ένα Χόμπιτ και έναν Ανθρωπο.)

Θα έχει σχέση ο νεαρός Aragorn με τη σειρά;

Επ' αυτού δεν αποδεικνύεται κάτι. Οι πρώτες αναφορές για τη σειρά υπέθεταν ότι θα ακολουθούσε τις περιπέτειες του νεαρού Aragorn, του οποίου η πορεία πριν από την εισαγωγή του στο «The Fellowship of the Ring» ήταν μακρά και συναρπαστική. Ωστόσο, όταν η Amazon έγραψε στο Twitter, «Καλώς ήρθατε στη Δεύτερη Εποχή», περίοδος χιλιάδες χρόνια πριν από τη γέννηση του Aragorn, οι εικασίες καταρρίφθηκαν.

Συμμετέχει ο σκηνοθέτης Peter Jackson;

Μόλις κυκλοφόρησαν τα νέα για την αγορά των δικαιωμάτων από την Amazon, οι θαυμαστές αναρωτήθηκαν για την πιθανή εμπλοκή του Peter Jackson. Αρχικά, ο Jackson δήλωσε ότι δεν συμμετείχε καθόλου, αναφέροντας: «Καταλαβαίνω πώς θα μπορούσε να εμφανιστεί το όνομά μου, αλλά δεν συμμετέχω σε κάτι σε αυτό το έργο». Αργότερα, ο Jackson άλλαξε το αφήγημά του, λέγοντας: «Νομίζω ότι θα μας στείλουν μερικά σενάρια για να δούμε αν μπορούμε να τους βοηθήσουμε. Τους εύχομαι τα καλύτερα και αν μπορούμε να τους βοηθήσουμε σίγουρα θα προσπαθήσουμε. Είναι μεγάλο έργο».

Ποιοι πρωταγωνιστούν στη σειρά;

Το «Rings of Power» θα ακολουθήσει την πορεία 22 μεγάλων χαρακτήρων. Από το casting γνωρίζουμε ότι η Morfydd Clark θα υποδυθεί τη νεαρή Galadriel, ο Robert Aramayo θα παίξει έναν νεαρό Elrond και ο Maxim Baldry θα ενσαρκώσει τον Isildur. Ωστόσο, θα συναντήσουμε και μερικούς χαρακτήρες του Tolkien που δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα στην οθόνη.

Ο Owain Arthur θα υποδυθεί τον Πρίγκιπα Durin IV, τον πρίγκιπα του πολυσύχναστου βασιλείου των Νάνων του Khazad-dûm (θα το θυμάστε ως το υπόγειο σπήλαιο όπου ο Gandalf έπεσε χωρίς όμως να σκοτωθεί). Ο Charles Edwards θα παίξει τον Celebrimbor, του οποίου οι δεξιότητες στη μεταλλουργία και τη μαγεία οδηγούν στη σφυρηλάτηση των δαχτυλιδιών.

Υπάρχουν φυσικά και μερικοί χαρακτήρες, που κάνουν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά. Η Sophia Nomvete θα υποδυθεί μια πριγκίπισσα των Νάνων που ονομάζεται Disa, ενώ ο Ismael Cruz Córdova θα υποδυθεί τον Arondir, ένα Ξωτικό που εμπλέκεται σε έναν απαγορευμένο έρωτα με την Bronwyn από τη φυλή των Ανθρώπων, μια ανύπαντρη μητέρα που ζει στη Νότια Χώρα της Μέσης Γης. Ο Charlie Vickers θα υποδυθεί τον Halbrand, έναν άνθρωπο που εμπλέκεται σε δύσκολες καταστάσεις δίπλα στην Galadriel.

Πώς θα διαμορφώσει το «The Rings of Power» το αρχικό υλικό;

Η σκέψη έξω από τις αυστηρές προδιαγραφές του Tolkien φαίνεται να είναι προτεραιότητα για την παραγωγή. Σε μια αποκλειστική προεπισκόπηση στο Vanity Fair, οι υπεύθυνοι της σειράς JD Payne και Patrick McKay αποκάλυψαν ότι η συμπίεση του μεγάλου χρονικού πλαισίου θα είναι η μεγαλύτερη εξαίρεση του κανόνα.

«Μιλήσαμε με τους εκπροσώπους του Tolkien», δήλωσε ο Payne στο Vanity Fair. «Εάν είστε πιστοί στο γράμμα του νόμου, θα φτιάξετε μια ιστορία στην οποία οι χαρακτήρες σας θα πεθαίνουν σε κάθε σεζόν επειδή πηδάτε 200 χρόνια στο χρόνο και μετά δεν θα υπάρχουν σημαντικοί χαρακτήρες μέχρι την τέταρτη σεζόν. Κοιτάξτε, μπορεί να υπάρχουν κάποιοι θαυμαστές που περιμένουν να κάνουμε ένα ντοκιμαντέρ για τη Μέση Γη, αλλά εδώ πρόκειται για μια ιστορία που ενώνει όλα αυτά τα πράγματα».

Φαίνεται, ωστόσο, ότι αυτή η μοναδική, ενωμένη ιστορία θα απαιτήσει και κάποιες άλλες διαφωνίες με τους κανόνες του συγγραφέα. Για παράδειγμα, ο Sir Lenny Henry θα παίξει έναν Harfoot, ένα προγονικό Χόμπιτ, τα οποία -όπως περιγράφει ο Tolkien- διέθεταν πιο σκούρο δέρμα από τα Χόμπιτ που ξέρουμε, και δεν εμφανίζονται στη Μέση Γη μέχρι την Τρίτη Εποχή. Αυτό σημαίνει ότι η προσθήκη χαρακτήρων Χόμπιτ σε μια ιστορία της Δεύτερης Εποχής είναι μια σημαντική ρήξη με τη βιβλιογραφία.

Ο Henry το βλέπει ως ένα βήμα προς τα εμπρός για τη συμμετοχή στη φαντασία, λέγοντας: «Είμαι ένα μαύρο Χόμπιτ κι αυτό είναι εξαιρετικό. Το αξιοσημείωτο σε αυτή τη σειρά, είναι ότι πρόκειται ένα prequel της εποχής που έχουμε δει στις ταινίες. Αφηγείται τις πρώτες μέρες του περιβάλλοντος του Shire και του Tolkien, επομένως είμαστε ένας αυτόχθονος πληθυσμός των Harfoot. Είμαστε Xόμπιτ αλλά μας λένε Harfoots. Είμαστε πολυπολιτισμικοί. Είμαστε μια φυλή που απαρτίζουν μαύροι, Ασιάτες και καφέ ακόμη και Μαορί μέσα σε αυτήν».

Όμως το «Silmarillion», από το οποίο η σειρά θα αντλήσει πολλά για να προσαρμόσει τις ιστορίες της Δεύτερης Εποχής, δεν αφορά «τις πρώτες μέρες του Shire», καθώς τα Χόμπιτ δεν έχουν παρουσιαστεί ουσιαστικά στη Μέση Γη, πόσο μάλλον να έχουν εγκατασταθεί στο Shire, μέχρι την Τρίτη Ηλικία.

Εικόνα
Τα σπίτια των Χόμπιτ στο Shire των ταινιών «Lord of the Rings», όπως έχουν διατηρηθεί στη Νέα Ζηλανδία (Πηγή: Shutterstock)

Βέβαια, οι παραγωγοί φαίνεται να πιστεύουν ότι η σειρά χρειάζεται μια δόση Χόμπιτ. «Ένα από τα πολύ συγκεκριμένα πράγματα που λένε τα κείμενα είναι ότι τα Χόμπιτ δεν έκαναν ποτέ κάτι ιστορικό ή αξιοσημείωτο πριν από την Τρίτη Εποχή», είπε ο McKay στο Vanity Fair. «Αλλά αλήθεια, αισθάνεσαι σαν τη Μέση Γη αν δεν έχεις Χόμπιτ ή κάτι σαν Χόμπιτ σε αυτήν;»

Μερικές από τις αλλαγές της σειράς θα είναι ευπρόσδεκτες—δηλαδή, η δέσμευσή της να διευρύνει την έννοια του ποιος ζει στη Μέση Γη. Ο Ismael Cruz Córdova, ο οποίος υποδύεται τον Arondir, θα είναι ο πρώτος μαύρος που θα υποδυθεί ένα Ξωτικό στην οθόνη σε ένα έργο Tolkien. Η Sophia Nomvete υποδύεται μια πριγκίπισσα των Νάνων που ονομάζεται Disa, καθιστώντας την την πρώτη μαύρη γυναίκα που υποδύεται έναν Νάνο σε ένα έργο Tolkien, καθώς και την πρώτη γυναίκα Νάνο.

Τόσο ο Arondir όσο και η Disa κάνουν την εμφάνισή τους στο teaser trailer, με την Arondir να εκτοξεύει ένα βέλος και την Disa να σηκώνει τα χέρια της σε ένδειξη λατρείας. «Ήταν φυσικό για εμάς ότι μια προσαρμογή του έργου του Tolkien θα αντικατοπτρίζει πώς μοιάζει στην πραγματικότητα ο κόσμος», είπε η Lindsey Weber, εκτελεστική παραγωγός της σειράς, στο Vanity Fair. «Ο Tolkien είναι για όλους. Οι ιστορίες του αφορούν τις φανταστικές του φυλές που κάνουν την καλύτερη δουλειά όταν αφήνουν την απομόνωση των πολιτισμών τους και ενώνονται».

Τι σημαίνει ότι η σειρά θα γυριστεί στη Νέα Ζηλανδία;

Σε κοινή δήλωση, οι υπεύθυνοι της σειράς, JD Payne και Patrick McKay, ανέφεραν: «Καθώς αναζητούσαμε την τοποθεσία στην οποία θα μπορούσαμε να ζωντανέψουμε την αρχέγονη ομορφιά της Δεύτερης Εποχής της Μέσης Γης, ξέραμε ότι έπρεπε να βρούμε κάπου μαγευτικό, με παρθένες ακτές, δάση και βουνά, που να είναι ταυτόχρονα και μια περιοχή με κινηματογραφικές υποδομές, με σκηνικά παγκόσμιας κλάσης, στούντιο και υψηλά καταρτισμένους και έμπειρους τεχνικούς και άλλο προσωπικό». Επιπρόσθετα, η Νέα Ζηλανδία είναι επίσης η διάσημη πατρίδα του οικισμού The Shire στην πλαγιά ενός λόφου.

Με το κόστος παραγωγής να φημολογείται στο αστρονομικό 1 δις. δολάρια, καθιστώντας το «The Lord of the Rings: The Rings of Power» την πιο ακριβή τηλεοπτική εκπομπή στην ιστορία, η Amazon δεν φείδεται δαπανών. Η απόφαση επιστροφής στη Νέα Ζηλανδία υπόσχεται στους θαυμαστές μια συνέχεια των ταινιών του Peter Jackson, καθώς και μια ένδειξη ότι η πτώση του Numenor θα είναι τελικά μέρος της πλοκής.

Καθώς οι ταινίες του Jackson δεν εκτυλίσσονται σε παράκτιες τοποθεσίες (η Gondor, το Rohan και η Mordor βρίσκονται όλες στην ενδοχώρα) οι αναφορές των παραγωγών σε «παρθένες ακτές» μάλλον παραπέμπουν σε παραθαλάσσιες τοποθεσίες όπως το Numenor.

Πόσους κύκλους θα έχει η σειρά;

Ένα περίεργο σημείο της συμφωνίας της Amazon με τους εκπροσώπους του Tolkien ήταν η μακροπρόθεσμη δέσμευση: για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα, η Amazon έπρεπε να συμφωνήσει να παράγει πέντε σεζόν της σειράς και να ξεκινήσει την παραγωγή εντός δύο ετών από την υπογραφή της συμφωνίας.

Αν και η Amazon είναι συμβατικά υποχρεωμένη να παράγει πέντε σεζόν, έκανε την έκπληξη παραγγέλνοντας μια δεύτερη σεζόν πριν καν ξεκινήσει η παραγωγή της πρώτης. Όταν η πρώτη σεζόν της σειράς βρισκόταν ακόμη στην προ-παραγωγή, η Amazon σκόπευε να γυρίσει τα δύο πρώτα επεισόδια της Season 1 στις αρχές του 2020 και στη συνέχεια να προχωρήσει σε μια παύση τεσσάρων έως πέντε μηνών, πιθανώς για να σκιαγραφήσουν οι παραγωγοί την αρχιτεκτονική της πλοκής της δεύτερης σεζόν. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να μετακινήθηκαν σε ένα πρόγραμμα γυρισμάτων της Seasons 1 και 2 ταυτόχρονα, επιτρέποντας στην παραγωγή να αποφύγει τα γυρίσματα κατά τη διάρκεια του παγωμένου χειμώνα της Νέας Ζηλανδίας.

Η ερώτηση του 1 (δισ.) εκατομμυρίου: Θα είναι καλό;

Θα σας αφήσουμε να αποφασίσετε, αλλά οι πρώτες κριτικές είναι καλός οιωνός. Το Vanity Fair σχολίασε τα τρία πρώτα επεισόδια, λέγοντας: «Η σειρά είναι ένας πλούσιος, συναρπαστικός συνδυασμός ίντριγκας, μαγείας, πολέμου και μυθολογίας-και υπάρχουν αρκετά μυστήρια για να τροφοδοτήσουν χίλια podcast. Μερικοί χαρακτήρες θα είναι οικείοι και θα είναι η αρχική έλξη, καθώς οι θεατές παρακολουθούν τη θρυλική μοίρα τους να ξετυλίγεται. Αλλά τα εντελώς νέα πρόσωπα μπορεί τελικά να γίνουν ακόμα πιο συναρπαστικά, αφού το πεπρωμένο τους είναι κυριολεκτικά άγραφο».

Πότε θα προβληθεί το «The Lord of the Rings: The Rings of Power»;

Η σειρά θα κάνει το ντεμπούτο της σε μια ημερομηνία που έχει ιδιαίτερη σημασία για τους σούπερ θαυμαστές του Lord of the Rings: στις 2 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα γνωστή και ως τα γενέθλια του Bilbo Baggins. Ετοιμαστείτε λοιπόν για μια πρεμιέρα σε στυλ Χόμπιτ, με μια τσανάκα μπύρα και μια μυστηριώδη εξαφάνιση. Μετά από αυτό, τα επεισόδια θα προβάλλονται κάθε εβδομάδα τις Παρασκευές. Υπομονή, 6 μήνες απομένουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ